Tiimipostaus | Rohkeudesta

7.7.18


Jokainen meistä on rohkea. Rohkeuteen liittyy pelko. Eri ihmisillä on eri pelkoja, aikojen kuluessa pelot muuttuvat. Rohkeus on sitä, että tekee, vaikka pelkää. Yksi pelkää väkijoukon edessä olemista, kun taas toinen rakastaa esiintymistä. Yksi kammoaa korkeuksia, kun taas toinen tuntee olevansa maailman huipulla. Yksi haluaa hypätä lentokoneesta ja toinen ei halua nousta pyörän selkään.

Pelko voi olla pientä tai suurta. Joskus pelko voi ottaa elämän valtaansa kokonaan. Joskus ahdistuu nukkumaan menemisestä, kun pelkää niin paljon, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Joskus peloilla ei ole merkitystä. Joskus tuntee itsensä kuin kaikkivoipaiseksi niin että pelot ovat aivan pieniä, kuin pölyhiukkasia. Joskus on pelännyt asioita, jotka tuovat nykyään iloa elämään. Joskus ei ole vielä tiennyt asioista, joita nykyään pelkää.

Minä pelkään sairautta. Sellaista väsymystä, joka vie sängyn pohjalle niin että sängystä nouseminen on suoritus, jonka jälkeen ei juuri muuhun kykenisikään. Sellaista kipua, joka saa kieriskelemään sängyssä. Sellaista tuskaa, joka estää näkemästä toivoa. Koska olen kokenut sen. Ja olen suurimmilta osin siitä päässyt yli. Mutta minä pelkään edelleen. Pelkään, milloin se kaikki palaa takaisin. Että kaikki helpotus on ollut vain onnellista unta.

Mutta pelko hälvenee. Aikaa kuluu ja luotan koko ajan enemmän itseeni. Alan unohtaa, mitä tuo pelko on. Välillä väsymys palaa, jäytävä kipu valtaa ruumiin. Se muistuttaa minua, pelko palaa takaisin. Mutta onneksi se hälvenee.

On vain oltava rohkea. Aloitettava jokainen päivä luottavaisin mielin. Minä jaksan, minä pystyn tähän. Vaikka sisimmässäni pelkäisinkin. En vain anna pelolle valtaa. Täytän mieleni voimalla ja joka päivä siitä tulee helpompaa.

Mitä sinä pelkäät? Mikä saa sinut kauhun valtaan? Ovatko pelkosi suuria vai pieniä? Pystytkö kohtaamaan ne? Pystytkö täyttämään mielesi voimalla ja voittamaan pelkosi?

Pelkoja ei voiteta hetkessä. Se vaatii aikaa. Aikaa ja sitkeyttä. Mutta tärkeintä on, ettei luovuta. Pienikin teko vie lähemmäs voittoa. Muista, että sinä olet ollut jo rohkea ja voittanut itsesi monta kertaa. Jatka vain samaan malliin.

Muiden blogitiimiläisten ajatuksia rohkeudesta pääset lukemaan alta löytyvistä linkeistä.

Tässä lopuksi vielä ilmoitus, johon vastaaminen voi vaatia rohkeutta. Mutta se voisi myös olla se pieni askel lähemmäs pelkojen voittamista.

Meidän viisihenkinen blogitiimi etsii kolmea uutta jäsentä. Tiimimme on ollut kasassa kaksi vuotta, joten olemme hioutuneet tiiviiksi porukaksi. Olemme kuitenkin kaikki alkaneet kaivata uusia jäseniä tiimiimme, sillä wa-ryhmämme on hiljentynyt alkuajoista, ja tiimipostauksien aiheitakin on toisinaan vaikeaa ideoida. Mitään erityisiä kriteereitä meillä ei ole, vaan tärkeintä on kiinnostus yhteistyöhön, avoin asenne ja se, että pystyt sitoutumaan kerran kuukaudessa julkaistaviin tiimipostauksiin. Plussaa tietysti on, jos sinulla on edes jotain yhteistä meidän kanssa. Jos kiinnostus heräsi, ja haluaisit osaksi meidän tiimiä, kommentoithan elokuun 1. päivään mennessä jonkun tiimiläisen heinäkuun tiimipostaukseen. Kommenttiin toivomme pientä esittelyä sinusta ja blogistasi. Tämän lisäksi olisi kiva, jos kertoisit miksi kiinnostuit blogitiimistä, ja jakaisit tiimipostausidean tai keksisit jotain muuta blogitiimiin liittyvää. Odotamme innolla hakemuksianne, joten nyt vain kommentoimaan!

14 kommenttia:

 1. Kaunis kuva susta ja hienosti kirjoitettu <3

  VastaaPoista
 2. Tätä mä rakastan näissä blogitiimipostauksissa, kun ei esimerkiks itselle tullut mieleen tarkastella rohkeutta juurikin pelkojen voittamisen kantilta. Tää oli tosi hyvä postaus ja myös kivasti kirjotettu! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Heli! ♥ On kyllä tosi kiinnostavaa lukea aina tiimipostauksia, kun saa niin monta erilaista näkökulmaa samaan aiheeseen! :)

   Poista
 3. Vitsit tää oli kiva näkökulma tähän aiheeseen!♥ Komppaan Heliä, että ei tullut mullekaan mieleen toi näkökulma. Haha just kun puhuin mun postauksessa siitä, miten nää postaukset inspiroivat ja antavat uusia tulokulmia asioihin :D Toi kuva on niin upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ On kyllä hauska huomata, miten eri tavoilla samasta asiasta voikaan ajatella. :)

   Poista
 4. Kiva kirjoitus! Mä voisin olla kiinnostunut tilmipostauksista. Olen muutaman kuunauden aktiivisesti ensisijaisesti arki(paska)ruuasta bloggaava kahden kilpaurheilevan (esi)teinin äiti. Haluaisin blogiini jotain erilaista, jonka avulla voin tehdä sitä laajemmalle joukolle tunnetuksi. Samalla haluan myös antaa näkyvyyttä ja vinkkejä tiimipostauksille. Jos kiinnostaa, käy lukemassa mun blogia https://arkipaskaruokaa.blogspot.com. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että blogitiimi kiinnostaa! Me ollaan yhteydessä sinuun myöhemmin. :)

   Poista
 5. Tällä hetkellä itsellä suurimmat pelot taitaa tuoreena vanhempana liittyä tuohon pienokaiseemme, tähän huoleen pitää varmaankin vain tottua koska taitaa olla aika pysyvä olomuoto jatkossakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä varmasti pelkää oman lapsen syntymän jälkeen, mutta mitä esimerkiksi omia vanhempia kuuntelee niin ei se huoli väisty, vaikka lapset aikuisia jo olemmekin. :)

   Poista
 6. Itse en pelkää enää mitään, sairastuin vakavasti 2006 ja olin muutamaan otteeseen jo kuolinvuoteella, leikkaus oli 2011 ja sen jälkeen en ole enää antanut periksi yhtään millekkään. Pelko voi myös pahimmillaan lamauttaa ja sulkea ihmisen neljän seinän sisälle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pelko äärimmilleen vietynä voi olla todella tuhoisaa. Hurjalta kuulostaa sinun sairastuminen. Onneksi olet selvinnyt siitä ja nykyään noin rohkea! <3

   Poista
 7. Itse pelkään monia asioita, mutta en anna niiden häiritä elämääni. Esimerkiksi pelkään lentämistä, kunnon turbulenssi kun osuu kohdalle niin väännän itkua, mutta tiedän se menee ohi ja olen taas voittanut pelkoni ja saanut matkustaa uuteen paikkaan. Minulle pelot ovat sit, että ylitän itseni. Vielä ei ole tullut vastaan tilannetta, että olisin jäänyt jostain pois pelkoni vuoksi.

  Minuakin voisi kiinnostaa tiimiin tuleminen. Kirjoitan Lifestyle, kauneus, matkustus, hyvinvointi - blogia. Minusta olisi ihanaa kirjoittaa henkisestä hyvinvoinnista ja mitä se merkitsee myös kropalle.

  http://itserakkausjuttui.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet päättänyt voittaa pelkosi. :) Se on todella kunnioitettavaa! Kiva, että olet kiinnostunut tiimistä, olemme sinuun yhteydessä myöhemmin. :)

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground