Hämeenlinnassa ja Hämeen linnassa

27.6.18

Tasan kolme viikkoa sitten pakkasin tavarani Pallosalamaan ja ajelin Pihtiputaalta Jyväskylään. Sieltä saattueeseen hyppäsi mukaan Ida ja Riina. Auton nokka laitettiin kohti Hämeenlinnaa, ja pitkään suunnitteilla ollut matkamme alkoi. En edes muista, milloin aloimme viime talvena puhumaan maakuntamatkasta. Aluksi se oli lähinnä vitsi, mutta ajan kanssa siitä tuli oikea suunnitelma ja niin me lähdimme kolmestaan reissuun.


En ollut koskaan aiemmin käynyt kaupungissa kunnolla, joskus vain nähnyt sen lipuvan ohi bussin ikkunasta. Siksi oli oikein mielenkiintoista lähteä tutustumaan tuohon mystiseen keskiaikaiseen kaupunkiin.


Vanhoja rakennuksia näki ympäri keskustaa melkeinpä missä tahansa kulkikaan, mikä oli kaupungissa ehdottomasti parasta. Kamera ja kännykät naksuivat, kun kuva toisensa perään ikuistettiin tunnelmallisessa ympäristössä.


Kävimme kauppakeskus Goodmanilla shoppailemassa kosmetiikkaa ja vähän vaatteita. Kiertelimme keskustaa ja piipahdimme Hämeenlinnan vanhimmassa kirkossa. Kävimme lounaalla parhaassa sushibuffetissa ikinä ja kiertelimme Hämeen linnan ympäristössä. Polskimme kylpylässä, söimme grilliruokaa ja puttailimme minigolfissa. Kuvailimme Verkatehtaan alueella ja vierailimme sisällä linnassa olemassa linnanneitoja.


Löysimme linnan ja Vanajaveden välistä lähteneen kävelytien varrelta aivan ihastuttavan puutarhan ja pienen puisen paviljonkirakennuksen. Paikka oli aivan uskomaton ja meillä kului reippaasti aikaa kun pysähdyimme ottamaan ympäristössä kuvan jos toisenkin kukista ja toisistamme.

Riina otti järkyttävän hienoja kukkakuvia linnan lähistöllä sijainneesta kukkapenkistä.


Pitihän uudessa kaupungissa päästä vähän pokemonejakin nappailemaan aina välillä!


Shoppailemassakin reissullamme tosiaan kävimme ja yllä näkyvä vihreä kukkakuviollinen paitapusero oli huikea löytö KappAhlista. Harvoin enää löytyy niin sopivalta ja oikealta tuntuvaa vaatekappaletta ketjuliikkeistä, että kun sopiva osui kohdalle, täytyy se melkeinpä ostaa.

Sellainen oli kolmikkomme reissu Hämeenlinnaan. Pitäisi enemmänkin lähteä tutkailemaan uusia kaupunkeja kotimaassa, sillä nähtävää täälläkin riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground