Uusi kotini

16.6.17

Monien sattumusten ja vaiheiden jälkeen löysin toukokuun alussa uuden kotini Kekkolasta. Kyseessä on 27-neliöinen yksiö viime vuonna valmistuneessa luhtitalossa. Vauhtia ja stressaavia tilanteita ei muutosta tosiaan puuttunut, mutta tällä hetkellä olen lopputulokseen todella tyytyväinen, sillä uusi asuntoni on niin ihana. En ole ehtinyt tuolla yksin asustamaan kunnolla kuin viikon verran, mutta useita päiviä muiden ihmisten kanssa ja yksittäisiä öitä yksinäni olen tuolla viettänyt. Ihan kunnon arkeen ei siis vielä ole asunnolla päässyt, mutta esimakua asumisesta kuitenkin on jo. Koska kyseessä on yksiö, ei tilaa ihan liikaa ole, vaikka asunto onkin yksiöksi oikeastaan aika iso. Silti oli vaikeuksia saada mahdutettua esimerkiksi keittiötavaroita mihinkään. Onneksi oli omia Ikean jättimäisiä kaappeja, sillä niistä sai yhden kaapin napattua tuonne pahinta tilanpuutetta lievittämään.


Tykkään tämän asunnon värimaailmasta todella paljon, sillä se on pääosin musta-valkoinen muutamilla väripilkuilla. On kiva laittaa kasveja ja värikkäitä mattoja ja sängynpeittoa tuomaan väriä muuten hyvin pelkistettyyn värimaailmaan. Toisaalta tykkäsin edellisen asunnon vanhanaikaisuudesta, mutta nautin kyllä ihan täysiä tämän uuden kodin moderniudesta ja huonekalujen yhteensopivuudesta.


Yksiössä on se hassu puoli, että kaikki" huoneet" on yhdessä ja samassa tilassa. Ainoa harmi siinä kuitenkin on vain keittiön ja sängyn lähekkäinen sijainti, sillä sen takia tuntuu, että keittiötä pitää olla koko ajan siivoamassa ja järkkäämässä, ettei koko kämppä näytä hirveän sotkuiselta ja häiritsevältä. Toisaalta sehän on vain oikein hyvä, tuleepahan ylläpidettyä järjestystä, kun olen yleensä siinä niin hirvittävän huono. Vähäinen tila pakottaa pitämään paikat kunnossa, sillä muuten ei vain yksinkertaisesti mahdu tekemään mitään. Rakkautta on astianpesukone, joka auttaa huomattavasti keittiön siistinä pitämisessä.


Luonnollisesti tavaraa sai tuotua yksiöön todella paljon vähemmän, mitä edellisessä asunnossa meillä oli. Huonekaluja yksiössä on 120-senttinen sänkyni, ruokapöytä ja kaksi tuolia, Ikean Kallax-hyllykkö, Ikean musta kaappi, kirjahylly ja televisiopöytä. Aikamoinen läjä huonekaluja lähti siis muille maille. Toisaalta sain tuonne enemmän huonekaluja, mitä alunperin luulin, kun tämä asunto on useita neliöitä isompi kuin aiemmin katsastamani yksiöt. Esimerkiksi noiden vinojen kirjahyllyjen en olisi mitenkään kuvitellut yksiööni mahtuvan. Ihan positiivisiakin yllätyksiä siis tuli!


Äidiltä saa onneksi aina apuja, kun köyhänä opiskelijana ei ole varaa ostaa kaikkea uuteena. Tänne asuntoon äiti kaiveli varastoistaan punasävyiset matot olohuoneeseen ja käytävälle sekä valko-ruskeat lehtiverhot ainokaiseen ikkunaani. Uutta ei tarvinnut ostaa kuin yöpöytänä ja uniapnealaitteen säilytyspaikkana toimiva valkoinen jakkara. Se hyvä puoli suuressa tavaramäärässä sentään oli!

Mitäs tykkäät uudesta kodistani?

14 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi kivan näköiseltä ja kotoisalta!! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Ihanan valoisa ja siisti asunto sinulla. Kivat nuo vinot hyllyt ja niin kiva idea laittaa tuo hyllykkö pöydän jatkeeksi! Olen huomannut että ohan turhaa maksaa isoista neliöistä joissa säilöö vain tavaraa. Kivempi noin! Mä olin muuten sutimassa sun sänkyä ajatuksissani mustalla Vintage-kalkkimaalilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo nuo vinot hyllyt on ihan mahtavat, ne on paras huutokauppalöytö ikinä! Se on kyllä totta, että tavaraa tarvitsee loppujen lopuksi aika vähän ja loppuja tulee säilytettyä oikeastaan ihan turhaankin. Mitä on kalkkimaali, tämä on ihan uusi tuttavuus minulle! :D Sänky ei tosiaan kyllä mätsää muihin huonekaluihin, kun ne on musta-valkoisia. No, ei voi mitään. :D

   Poista
 3. Oi mikä ihana koti♥ Onnea uuteen kotiin! Mistä noi vinot kirjahylly ovat? :) Onpas toi vessapaperiteline muuten hassussa kohdassa (ainakin mun mielestä), kun se on ton kulman takana! :D Oon vähän kade noista sun vessan laatikoista, koska meidän vessan kaapit ovat aika pikkiriikkiset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitos! :) Nuo vinot kirjahyllyt on huutokaupasta Pihtiputaalta ja maalattu itse mustiksi. Ne on mun lempparihuonekalu varmaan. :D Joo, oon itse myös miettinyt, että se teline on jotenkin hassussa kohdassa, ihan hyvin voisi olla tuon kulman takana tosiaan. :D Nuokaan laatikot ei ole kauhean isoja, koska ne ei ole kovin syviä, mutta tuo peilikaappi on niin iso, että kaikki purnukat mahtuu sinne! ♥

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! Ihanan valoisa asunto!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana koti! Tykkään hirveästi noista väripilkuista, koska ne tekevät asunnosta huomattavasti kotoisamman oloisen paikan (minun mielestäni). Paljon onnea uuteen kotiin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo, pitää ehdottomasti olla myös väriä, mä en haluaisi ihan täysvalkoista tai mustavalkoistakaan sisustusta kotiini. :)

   Poista
 6. Ihanan raikasta ja valoisaa! Pienemmissä neliöissä on myös puolensa: se kannustaa pitämään tavaramäärän kohtuullisena ja paikat siistinä. Onnea uuteen kotiin! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sepä se! Ei tee yhtään mieli ostaa mitään ylimääräistä, kun tietää, ettei sille ole tilaa! Ihan kätevää. :)

   Poista
 7. Hassua, miten samannäköisiin yksiöihin me päädyttiin asumaan! �� t. Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sun instakuvista olen pientä kurkkausta tehnyt ja tosi samalta kyllä näyttää! :D

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground