Museoita ja maisemia

1.6.17

Tällä kertaa olisi luvassa viimeistä Berliini-postausta. Tällä kertaa puhun museoista, joissa vierailimme sekä läväytän kaikki loput kuvat, jotka haluan julkaista. Näissä näkyy myös niitä paikkoja, joista puhuin ensimmäisessä matkapostauksessa eli Brandenburgin aukio ja portti sekä Valtiopäivätalo kattokupoleineen.


Toisena matkapäivänämme satoi, joten päätimme käyttää päivän museoissa kierrellen. Muutamat seuraavat kuvat ovat luonnontieteellisen museon pihasta otettuja. Siellä vierailimme ensiksi. Museossa oli valtavia fossiileista koottuja dinosauruksen luurankoja. Lisäksi esillä oli erilaisia täytettyjä eläimiä, kiviä, jotain matoja lasipurkeissa ja kaikenlaista muuta luonnonhistoriaan liittyvää. Katsoimme myös sohvalla makaillen videoesityksen universumin historiasta. Ymmärsimme siitä kokonaisen yhden lauseen, loppukaneetin das ist unser Universum, haha!


Toinen kohteemme oli videopelimuseo. Museoon oli koottu erilaisia sähköisiä pelejä aina 60-luvulta saakka ja osaa niistä pääsi kokeilemaan. Yhdessä huoneessa oli isoja 80-luvun pelikoneita, joita oli hauska kokeilla. Pääsin myös hyppimään tanssimatolla, vaikka vuoden 1999 Dance Dance Revolution tuntui aika paljon huonommalta kuin 2000-luvun In The Groove, jota aikanaan tuli paukutettua vähän enemmänkin. Esillä oli myös tietokoneita ja pelikonsoleita eri vuosikymmeniltä sekä eri vuosilta huoneita, joiden sisustuksesta huomasi peliteeman. Aika hauska ja erilainen museo kaiken kaikkiaan!


Viimeinen kohde ei varsinaisesi ollut museo, mutta erittäin mielenkiintoinen historiallinen paikka kuitenkin. Ehdoton pakko Berliinin reissulla nimittäin oli kilometrin pituisen pystyssä olevan muurin katsastaminen. Tuona päivänä oli hirmuisen kuuma ja juomista kului, vaikka kävelimme niinkin lyhyen matkan. Oli mielenkiintoista katsoa muuriin tehtyjä taideteoksia. Oli jotenkin todella hämmentynyt olo niitä katsellessa. Jotenkin historian kummallisuus ja ihmisten yhdessä elämisen haasteet saivat aikaiseksi hieman epämukavan olon. Minua tosin alkaa usein tietyllä tavalla ahdistamaan museoissa käyminen, sillä ne koskettaa ja herättää ajatuksia niin paljon. Siksi toisaalta niissä vierailut ovatkin niin hienoja kokemuksia.

Sellaisia juttuja näimme kolmen päivän Berliinin-reissullamme. Oli todella kiinnostavaa vierailla tuolla kaupungissa, sillä sen historia on vertaansa vailla, minkä voi aistia kaupunkia kiertäessä. Urbaanista meiningistä ja historiasta kiinnostuneelle Berliini on oikein oiva matkakohde!

4 kommenttia:

 1. Teillä on ollu mukavaa tekemistä ja näkemistä! 8) Hienoja vanhoja rakennuksia Berliinissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin oli! :) Niitä rakennuksia oli kyllä tosi monilta eri aikakausilta. :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia oot kyllä räpsinyt ja noi museot kuulostaa tosi mielenkiintoisilta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo, olivat tosi kiinnostavia ja vähän erilaisia museoita. :)

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground