Tiimipostaus | Kesämuistoja vuosien varrelta

3.6.17


Tällä kertaa tyttöjen kanssa päätettiin tulevan kesän suunnittelun sijaan siirtää katseet hetkeksi menneeseen ja kertoilla teille mieleenpainuneita juttuja aiemmilta kesiltä. Tämä oli mielestäni oikein hyvä idea, sillä mikäs sen hauskempaa kuin muistella menneitä kivoja juttuja ja huomata, kuinka nopeasti aika kuluu ja elämäntilanteet muuttuu.

♥♥♥


Ensimmäinen muisto on ehdottomasti vuoden 2011 koko kesä, kun pääsin ensimmäistä kertaa oikeisiin palkkatöihin. Oman kotipaikkakunnan paikallislehti otti minut töihin ja olin yhtä aikaa ihan älyttömän innoissani ja äärettömän kauhuissani. En ollut koskaan aiemmin ollut missään töissä, enkä tiennyt toimittajan työstä yhtään mitään. En osannut taittaa, en juuri kuvata järjestelmäkameralla ja pelkäsin ihmisille soittamista. Nukuin öitä huonosti, kun jännitin seuraavaa päivää ja mietin, mitä kaikkea siellä tulee tapahtumaan. Aloin kuitenkin rohkeasti tekemään työtä ja pikku hiljaa opin kaikkea ja aloin ymmärtää miten sitä toimittajan työtä oikein tehdään. Ja samaa kesätyötä teen taas, näin kuusi vuotta myöhemmin.

♥♥♥

Vuoden 2009 kesä on myös painunut mieleen erityisellä tavalla. Siihen kuului niin iloisia kuin vähän surullisempiakin hetkiä. En ollut tuolloin missään kokopäiväisessä kesätöissä, vaan leikkasin välillä meidän taloyhtiön pihan nurmikkoa ja hengailin vain kotona päivät pitkät. Olin välillä aika yksinäinen ja kärsin siitä. Sitten olikin erityisen hauskaa, kun lähdettiin porukalla mummun talolle ja tehtiin pitkiä päiviä puutöitä ja syötiin ja nautittiin lämpimistä säistä. Tai kun teimme kavereiden kanssa aika hulvattoman bussireissun Särkänniemeen. Kävin myös perheen kanssa Helsingissä reissussa ja silloin lensin ensimmäistä kertaa elämässäni lentokoneella. Tapasin samalla reissulla myös silloisen netti-ihastukseni, jonka kanssa kaikki oli mennyt jo aiemmin ihan pieleen, mutta eipä se minua estänyt häntä tapaamasta. Vasta tuon tapaamisen jälkeen taisin pystyä unohtamaan koko hepun täysin. Välillä tuli myös pyörittyä kylällä kavereiden kanssa. Kuuntelin tuolloin paljon musiikkia ja löysin omaa korvaa miellyttäviä bändejä yhä enemmän. Silloin myös mesettelin ja sähköpostittelin ihmisten kanssa enemmän kuin laki sallii. Voi niitä keskusteluja! Joskus taisi tulla valvottua aika myöhään ja sain vihaisia kehotuksia mennä nukkumaan.

♥♥♥


Taisi olla vuosi 2005, kun jouduin ensimmäiseen nilkkaleikkaukseeni. Kutosluokan kevätjuhlassa olin keppien kanssa ja sain hymytyttöpatsaan. En oikein muista enää sen tarkemmin, mitä silloin kesällä touhusin, mutta mieleeni on painunut meidän perheen ja mummun tekemä reissu Lappiin. Minä istuin takapenkillä keppien kanssa, mummu kärsi kuumuudesta meidän minimaalisessa mökissä ja äiti sairastui vuosisadan flunssaan auton hieman liian tehokkaan ilmastoinnin ansiosta. Mökkimme oli Pellossa ja ajoimme eräänä päivänä Muonioon asti katsomaan jotain revontuliesitystä, jota ei sitten lopulta ollutkaan. Ihan hauska, tai ainakin mieleenpainunut, reissu kaiken kaikkiaan!

(Vuodelta 2005 ei ole kuvia, koska silloin elettiin Nokia 1100:n aikaa, eikä minulla ollut vielä digikameraa. Jonnet ei muista.)

♥♥♥


Varmaan elämäni hulvattomimmin kesä oli vuonna 2015, kun en ollut kesätöissä, vaan tein yliopistolla monitieteistä työelämäprojektia ja reissasin oikein urakalla. Sinä kesänä yövyin ensimmäistä kertaa festariteltassa Provinssissa, olin ensimmäistä kertaa festarivapaaehtoisena Ruisrockissa, reissasin Puolaan äidin ja Villen kanssa, kuulin, että pääsen opiskelemaan yhteiskuntapolitiikkaa, juhlin Antin kandikekkereillä, lähdin ex-temporena Outin kanssa Rovaniemelle, toimin mallina pin-up -bileissä, kuuntelin Kaija Koota ja Eppuja KeMuilla ja olin kaiken tämän ansiosta erittäin väsynyt. Olipahan ainakin vauhtia tuossa kesässä!

♥♥♥


Vuonna 2010 matkustin ensimmäistä kertaa lentokoneella ulkomaille eli vähän pidemmälle kuin naapurimaihin. Lähdin EF:n kielikurssille Oxfordiin ja vietin Briteissä kolme viikkoa. Sain ihania ystäviä, koin unohtumattomia hetkiä ja olin ihan älyttömän onnellinen. On jäänyt todella lämpimät muistot noista viikoista, vaikka totta kai niitä hankalampiakin hetkiä siellä ajoittain oli. Oli ihan mahtavaa päästä käymään vuonna 2013 Oxfordissa tapaamassa isäntäperhettä ja verestämässä muistoja. Sinne palaan vielä uudelleenkin joskus. Ihana paikka, ihanat muistot!

♥♥♥

Sellaisia olivat minun kesämuistoni! Käyhän lukemassa muiden tyttöjen tarinat alta löytyvistä linkeistä.

6 kommenttia:

  1. Kivoja muistoja kyllä nämä kaikki, mutta erityisesti tuo ensimmäinen oli jotenkin ihanan sympaattinen! :) Eka kesätyö on kyllä jännä kokemus oli se sitten mikä vaan.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihania muistoja! ^_^ En oo tiennytkään, että oot ollut Briteissäkin pidempään, siistiä! Kaikenmoista sää oot kyllä ehtinyt!
    Kivoja työpäiviä ja koitetaanpa nähdä ennen syksyä (Tukholmaan?!) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! :) Joo, sielläkin olin hieman pidempään jo noin nuorena. :D Tämmöinen reissusielu kun on niin kyllä sitä ehtii. :'D

      Kiitos paljon ja työiloa sinnekin päin! :) Tukholmaan on päästävä! <3

      Poista
  3. Parasta oli myös meidän kesäyöpymiset teltassa takapihalla öitä valvoen ja tarinoita kirjotellen! <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! :) Sekin olisi kyllä ansainnut oman kohtansa tähän postaukseen. :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground