Luontokuvia ja kuulumisia

8.7.18

Ajattelin tulla höpöttelemään tänne blogiin vähän kuulumisia ja ajatuksia viime ajoilta. Alkuvuoden blogi on elänyt hiljaiseloa, mutta joka kuukausi olen kuitenkin vähintään yhden postauksen saanut tehtyä, mikä on sekin jo jotain! Olen iloinen blogitiimistä, sillä se pakottaa ajattelemaan blogia ja tekemään postauksia, mikä on ainoastaan hyvä juttu, sillä tykkään kyllä bloggaamisesta, mutta se vain tuntuu liian usein jäävän kaiken muun jalkoihin.

Vuodesta 2018 on eletty jo puolet. Se on hurjaa. Alkuvuosi oli välillä erittäin haastava, mutta aika on silti kulunut hirvittävän nopeasti. Olin helmikuussa sairaalassakin, kun maha meni niin huonoon kuntoon. Onneksi vaikeuksista taas selvittiin ja viime kuukaudet on ollut ihmeellisen kevyt olo. Vointi on lähtenyt selkeästi paranemaan ja vaikka takapakkeja välillä on, voi kuitenkin hyvillä mielin todeta, että koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan.

Huhtikuun puolivälissä muutettiin tosiaan tavarani Vantaalle ja kuun lopussa siivosin Antin kanssa Jyväskylän asuntoni ja luovutin avaimet. Se tuntui niin hyvältä. Vaikka Jyväskylään tulee ja välillä jo onkin ikävä, siihen asuntoon en kaipaa. Se ei koskaan muodostunut kodiksi, vaikka siellä monia hyviä hetkiä vietettiinkin. Vantaalla en ole ehtinyt vielä juurikaan olemaan, sillä työt ja muut jutut ovat pitäneet minut edelleen Keski-Suomessa. Huhti-toukokuun vaihteessa hoidin viimeiset kurssijutut yliopistolla ja vietin viimeisen opiskelijavapun. Toukokuussa tein parin viikon pätkän töitä Pihtiputaalla lehdessä, minkä jälkeen alettiinkin kovalla vauhdilla järjestää pikkuveljen yo-juhlia. Niiden jälkeen oli Hämeenlinnan loman vuoro ja sen jälkeen vietin pisimmän tähänastisen jakson Vantaalla, nimittäin puolitoista viikkoa. Sen jälkeen tulimme Pihtiputaalle juhannuksen viettoon ja minä kesätöihin. Antti ei ehtinyt kylläkään olla kuin pari yötä, sillä työt kutsuivat etelässä. Juhannusviikon torstaina teimme kuitenkin pienen retken Suurijärvelle.


Suurijärvi sijaitsee Pihtiputaalla Harjuntakasen alueella, lähellä Reisjärven rajaa. Alueella on retkeilyreittejä, muinaiskohteita, laavuja ja kauniita matalia järviä. Suurijärven rannalla on parhaimmat varustelut retkeilijän kannalta. On kaksi tulentekopaikkaa, tupa ja aittarakennus yöpymistä varten, sauna, laituri, vene sekä puuliiteri.


Retkeillessamme päivä oli oikein kaunis, aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Rantaan piti kävellä noin kilometrin pituinen matka metsäautotieltä, mikä oli aivan sopiva matka, sillä en ollut kaikkein virkein tuona päivänä. Otimme mukaan eväitä, sillä halusimme lounastaa luonnon helmassa. Antti sahasi halkoja ja sytytimme nuotion. Tutkailimme paikkoja, ihailimme luontoa, seurailimme lintuja ja söimme lounasta.

Luonnossa oleminen virkistää kummasti. Kun on altistunut huonolle sisäilmalle, pitäisi viettää enemmänkin aikaa ulkona, koska luonto korjaa ja eheyttää. Onneksi vointi on tosiaan parantunut jo kummasti, mutta kaukana ollaan vielä "normaalista", jos minä nyt sellaiseen ikinä enää pääsenkään. Ulkoilu ja luonnossa oleminen kuitenkin parantaisivat varmasti oloa ja kehittäisivät kuntoa, mikä olisi hyväksi pidemmän päälle.

Juhannuksena ei kovin hyvä sää sitten enää ollutkaan, joten aikaa tuli vietettyä aika paljon mökin sisällä. Juhannuspäivänä kävimme kuitenkin äidin kanssa huutokaupassa, mikä oli oikein hauskaa. Huudettuakin tuli kaikenlaista! Sunnuntaina heräsin todella huonovointisena ja viime viikon alku meni sängynpohjalla nukkuen ja leväten. Viikonlopuksi onneksi virkistyin ja matkasin torstaina Jyväskylään kavereita tapaamaan. Oli oikein hauskaa nähdä ihmisiä ja viettää mukavia hetkiä yhdessä.

Tämän viikon maanantaina aloitin kesätyöt toimittajana ja lehdessä olisi tarkoitus työskennellä elokuun alkupuolelle saakka. Kesä kuluu siis Pihtiputaan maisemissa jälleen. Jospa saisin blogin puolelle tallennettua kesäistä Pihtipudasta, sillä täällä on kesäisin niin kaunista. Katsellaan!

Hauskaa sunnuntai-iltaa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Luonto on niin kuvauksellinen :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita varsinkin luontokuvat! Erittäin onnistuineita muutenkin kaikki kuvat :)

  VastaaPoista
 3. Tuo suurijärven alue on todella upea. Viimeistään ensi kesänä vien tytön sinne pariksi yöksi seikkailemaan.

  Luonto on suuri voimavara ja hyvän olon lähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Menkää ihmeessä nauttimaan sinne luonnon rauhasta. :)

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja aikaimoinen muutos ollut JKL-opiskelijasta suoraan Vantaalaiseksi! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground