Elämäni matkat

13.7.18

Ystäväni Suski teki aikoinaan blogiinsa postauksen, jossa listasi kaikki maat, joissa on matkustanut. Otin idean talteen ja päätin, että minäkin jossain vaiheessa kertaan, missä kaikissa maissa sitä on tullut vuosien varrella vierailtua. Tänä kesänä en ole matkustamassa ulkomaille, joten on hyvä aika muistella aiempia reissuja. Euroopasta en ole vielä eläessäni poistunut, vaan kaikki matkat on tehty kotoisella maanosalla. Ainakaan tällä hetkellä ei kyllä hirveää hinkua olekaan lähteä kauemmas, paitsi että Yhdysvaltoihin matkustaminen kutkuttelee mielessä. Ehkä vielä joskus! Eurooppaakaan ei kyllä ole vielä koluttu läheskään kokonaan läpi, joten näkemistä täälläkin vielä riittää. Nyt kuitenkin siirrytään katsastamaan, missä kaikissa maissa olenkaan ehtinyt matkailemaan!

Irlanti


Irlannissa olen käynyt kerran, pääsiäisen aikaan vuonna 2015. Silloin olin liikkeellä Antin perheen kanssa. Sää ei tuolloin ollut paras mahdollinen, vaan oli kylmää, sateista ja tuulista. Siitä huolimatta kävelimme paljon ulkona ja tutustuimme moniin eri paikkoihin Dublinissa. Dublinissa parasta on vanhat rakennukset ja ennen kaikkea pubit, joissa on mukava tunnelma ja runsaat, rasvaiset ruoka-annokset. Ruoan ja juoman äärellä viihtyy pidempäänkin. Teimme reissulla myös pienen päiväreissun rannikolle, Howthin kylään. Rannikolla oli hulppeat maisemat, mutta siellä myös tuuli erittäin kovasti, minkä ansiosta osa matkaseurueesta sairastui. Irlanti on vähän kuin Iso-Britannia, mutta hitusen modernimpi. Dublinissa oli hauska käydä, mutta ei jäänyt suurta kaipuuta päästä piakkoin takaisin, sillä kaupunki ei kuitenkaan ole hirveän suuri.


Iso-Britannia


Iso-Britannia on ehdottomasti meikäläisen lempparimaa! Olen käynyt siellä kolmesti ja aina vain syyhyttäisi mennä uudelleen. Ensimmäisen kerran matkustin maahan kolmen viikon kielikurssille Oxfordiin vuonna 2010. Se oli unohtumaton kokemus ja ensimmäinen pidempi ulkomaanmatkani. Rakkaus maahan syttyi silloin ja se leimuaa edelleen. Vuonna 2013 kävin maassa kaksi kertaa. Toukokuussa kiersin Lontoota Ilonan kanssa ja syyskuussa äidin ja Villen kanssa. Lontoo on paras matkailukaupunki, koska siellä riittää tekemistä ja näkemistä, metrolla on todella helppo kulkea, ihmiset ovat ystävällisiä ja siellä on ainutlaatuinen vanhan kaupungin tunnelma, jota on hankala sanoin kuvailla. Milloinhan pääsen taas Lontooseen?


ItaliaItaliassa olen käynyt kahdesti. Antin kanssa lähdin reissuun Firenzeen ainoastaan muutaman kuukauden tuntemisen jälkeen toukokuussa 2014, mutta reissu onnistui oikein hyvin. Tutustuimme kaupunkiin viikon ajan ja se tuli siinä ajassa hyvin tutuksi. Firenze on todella vanha renessanssikaupunki, mikä näkyy kaikkialla. Sää oli pääosin lämmin, mutta loppureissun ajan saimme kokea paahtavan helteen. Viime vuodenvaihteessa kävin äidin ja Villen kanssa Milanossa, joka on Italian toiseksi suurin kaupunki. Koska kyseessä on suurkaupunki, on siellä modernimpaa menoa, mutta vanhoja rakennuksia on luonnollisesti sielläkin paljon, koska kyseessä on Italia. Pidin enemmän Milanosta, koska siellä on uutta ja vanhaa ja kaikki sopii toisiinsa hyvin. Italialaisesta kulttuurista en niin välitä, mutta vanhat rakennukset hurmaavat.


Kroatia


Oi, Kroatia! Kroatia on ulkomaa, jossa olen viettänyt kaikkein eniten aikaa. Maalla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni. Olin siis kesällä 2016 vapaaehtoistöissä Splitissä ja vietin yhteensä maassa lähes kaksi kuukautta. Adrianmeren rannikolla sijaitsevat kaupungit ja kylät tulivat tutuiksi vapaa-ajan reissuilla ja projektimatkoilla. Itse reissusta on sekä hyviä että huonoja muistoja, mutta Kroatia maana on ihana. Aurinkoa, palmuja ja turkoosia vettä riittää. Splitin keskusta on myös ihana rantakatuineen ja roomalaisine raunioineen. Splitiin on pakko päästä uudelleen joskus vuosien päästä verestämään vanhoja muistoja!


Puola


Puolassa vierailin äitini ja Villen kanssa kesällä 2015. Vietimme muutaman päivän lomaa Krakovassa ja yövyimme vanhassa kaupungissa. Krakovan vanha kaupunki on todella hurmaava ja sen kaduilla oli mukava kävellä ja tutkailla meininkiä. Paikassa on paljon turisteja ja turisteille suunnattuja aktiviteetteja hevoskärryajeluineen, mutta se ei ollut mitenkään huono juttu. Kävimme myös tutustumassa Auswitchiin, joka on kiinnostava mutta karmiva paikka. Olimme osan matkasta sairaana, mikä verotti tunnelmaa, mutta Krakova oli kaupunkina oikein mukava.


Ruotsi

Ruotsin puolella on tullut käytyä niin monta kertaa, etten edes muista kuinka monesti. Pohjoisen automatkoilla kun on piipahdettu naapurin puolella. Kunnolla olen Ruotsissa käynyt kaksi kertaa, Tukholmassa molemmilla kerroilla. Olisikohan ollut vuosi 2007, kun kävin kaupungissa ensimmäisen kerran perheeni kanssa ja viime kesänä matkasin länsinaapuriin opiskelukavereiden kanssa. Tukholma on kyllä mukava kaupunki ja vanha kaupunki sekä Kungsträdgården ovat hurmaavia. Ei sekään kuitenkaan niin suuri kaupunki ole, että sinne tulisi lähiaikoina uudestaan matkailtua.


Saksa


Saksassa olen käynyt kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2011 tukikohtana oli eräs pikkukylä Pohjois-Saksassa. Tuolla reissulla kävin myös Lyypekissä. Juhannus 2014 kului Frankfurt am Mainissa ja viime vuoden toukokuussa vierailin Berliinissä. Minulla on Saksaa kohtaan aika ristiriitaiset fiilikset, sillä aluksi en jotenkin tykännyt siitä yhtään, koska se tuntui niin kotoisalta. Toisaalta mitä useamman kerran siellä on käynyt, on se alkanut kiehtomaan enemmän. Frankfurt am Main ja Berliinikin ovat todella erilaisia kaupunkeja. Edellinen on todella moderni ja täynnä pilvenpiirtäjiä, kun taas jälkimmäisessä on aistittavissa raskas historia, jonka jättämät jäljet näkyvät. Berliinissä pitää päästä käymään joskus uudestaan!


Unkari


Unkarissa olen käynyt Budapestissä Kroatian seikkailuni aikana. Rakastuin Budapestiin täysin. Se pääsi suosikkikaupunkieni listalla toiseksi heti Lontoon perään. Tunnelma kaupungin kaduilla on ainutlaatuinen ja rauniobaarit ovat todella kiehtovia. Turisteille järjestettävä kommunismikävelykierros historiallisine tarinoineen oli todella kiinnostava ja hieman kauempana kaupungista sijaitseva maauimala todella rentouttava. Tonava halkoo kaupunkia ja toiselle puolelle pääsee kauniita siltoja pitkin. Myös uusi keskusta ketjuliikkeineen on todella tyylikäs ja kiehtova. Budapestiin on aivan pakko päästä uudestaan, mieluusti hyvinkin pian!


Viro


Virossa olen käynyt viisi kertaa. Neljä kertaa Tallinnassa ja kerran Tartossa. Viro ja ennen kaikkea Tallinna on varmasti monelle hyvin tuttu lomakohde. Tallinnaa kohtaan minulla on jotenkin ristiriitaiset fiilikset. Siellä on kiva käydä, koska se on lähellä ja vanha kaupunki on oikein hurmaava, mutta ei siellä muuten mitään kovin ihmeellistä ole. Tarto on mielestäni paljon kauniimpi kaupunki ja siellä on mukava käyskennellä keskustassa vanhoja rakennuksia ihaillen. Tartoon olisi joskus kiva mennä uudestaankin ihailemaan vanhan yliopistokaupungin tunnelmaa.


Sellaisia ovat minun matkailukokemukseni. Oletko sinä käynyt näissä paikoissa? Oletko jostain kuvauksesta aivan eri mieltä kuin minä?

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Itsekin jonkin verran reissaaneena täytyy laittaa tämä postaus korvan taakse. Itselläni on Puolaa kohtaan sellaiset fiilikset, että en sinne menisi lomalle. Johtuu siitä kun viime vuonna teimme road tripin Suomesta Saksaan, niin Puolan huoltoasemilla ja tietulleissa ihmiset olivat hyvin töykeitä. Kun heiltä kysyi jotain englanniksi niin he vastasivat Puolaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onpas ikävä kokemus Puolasta. Ymmärrän, ettei tuollaisen jälkeen huvita maahan matkustaa. Krakovassa kaikki sujui kuitenkin hyvin, eikä ollut mitään valittamista. :)

   Poista
 2. Ihana postaus, mutta ei tuonut lainkaan helpotusta mun ulkomaanmatkakuumeeseen. :D Löytyi tuttuja paikkoja ja itselle vielä vieraita kohteita, minne vielä haluan mennä, kuten tuo Budapest. Kroatia on omalla listallani ihan ykkösmaa. Olimme siellä häämatkalla vuonna 2011, enkä keksi juurikaan mitään negatiivista tuosta kohteesta. Viimeisimpänä olen käynyt Berliinissä, ja tuntuu että neljän päivän aikana ehti vain pintaraapaisun ko. kaupungista. Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Uskon kyllä sen. :D Berliiniin tarvitsisi tosiaan enemmän aikaa, itsellekin jäi sellainen fiilis. Budapestiin kannattaa kyllä matkustaa! :)

   Poista
 3. Aika hauska postausidea :) Tuttuja kohteita mutta muutama mielenkiintoinen uutuus myös joukossa.
  Minulla on mukavia kokemuksia Puolasta ja Varsovasta. Nyt elokuussa olen menossa Gdanskiin ja
  tuo sinun käymäsi Krakova houkuttaisi myös. Budapest on vuorossa sitten myöhemmin syksyllä.
  Minulla on IKUINEN matkakuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! :D Gdansk houkuttelisi Puolassa itseänikin. Kiva, että pääset Budapestiin matkaamaan! :)

   Poista
 4. Kiva idea! Rakastan matkustamista. Italia on ykkönen ja varsinkin Toscanan maaseutu. Maistasi vain Irlanti on käymättä. Nyt ollaan Jenkeissä perheen kanssa. Kaksi viikkoinen reissu päättyy maanantaina. Ihania tulevia reissuja ja suunnittelua. Se on osa reissun ihanuutta! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi että, Jenkkeihin itsekin haluan vielä joskus matkustaa! Suunnitteleminen on kyllä kutkuttavaa ja hauskaa aina ennen reissua. :)

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground