Tiimipostaus | Aihetta kiitollisuuteen

1.10.16

On lokakuu ja sen ensimmäinen lauantai eli on blogitiimipostauksen aika! Tällä kertaa mietittiin tyttöjen kanssa kysymyksiä, jotka herättelevät miettimään, mistä asioista olemme elämässämme kiitollisia.


Kolme asiaa, joista olet kiitollinen Suomessa?
★ Hyvinvointivaltiosta, joka on mahdollistanut koulunkäymisen yliopisto-opintoihin saakka, antanut rahaa siihen, hoitanut, välillä hieman vaihtelevan tasoisesti, mutta hoitanut kuitenkin sairauteni ja antanut turvallisen ympäristön kasvaa nuoreksi aikuiseksi.
★ Aidosta kulttuurista. Suomea usein mollataan small talk -kulttuurin puutteesta, mutta toisaalta se luo tietynlaisen aitouden keskusteluihin. Osallistuin AIESEC:n lähtöseminaariin toukokuussa ja siellä eräs vietnamilainen, Jyväskylässä opiskeleva tyttö kertoi, kuinka hän alkoi ikävöidä Suomeen Kreikassa ollessaan ja kuinka hän kotimaassaan käydessään hämmentyy siitä, miten paljon ihmiset puhuvat ja kyselevät kuulumisia, mutta kuinka vähän heitä vastaus kiinnostaa. Suomessa taas kysytään, jos halutaan kuulla vastaus. Tämä on mielestäni ihailtavaa.
★ Neljästä vuodenajasta. Vaikka tykkään kesästä todella paljon, huomasin Kroatiassa, etten lopulta nautikaan jatkuvasta helteestä. Suomen kesä harvoin on niin kuuma, että se minulle aiheuttaisi ongelmia, joten nautin kovasti Suomen kesäisestä lämmöstä. Lisäksi rakastan syksyä ja kevät antaa aina uutta voimaa valon määrän lisääntyessä. Talvi ei ole erityinen lempparini, mutta se kuuluu vuodenaikojan kiertoon ja siitäkin voi löytää monia hyviä juttuja, joten arvostan myös sitä.


Asia, josta olet kiitollinen vanhemmillesi?
★ Kaikesta, minkä he ovat tehneet eteeni. Ovat huolehtineet minusta ja kasvattaneet minut tällaiseksi kuin olen nyt. Aina tarvittaessa saan heiltä apua ja opiskeluaikani on ollut tietyllä tavalla oikein rentoa heidän antamansa taloudellisen tuen turvin. Kotona käydessäni saan aina marjoja, mehua ja hirvenlihaa mukaani, mitä arvostan todella paljon. Pitäisi pystyä sanomaan myös kasvotusten, kuinka kiitollinen kaikesta onkaan.

Mitä ihanaa on jo tapahtunut tänä vuonna?
★ Tänä vuonna olen opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa, josta olen erittäin kiinnostunut. Olin Kroatiassa elämäni vaiheikkaimmalla matkalla. Olen saanut työskennellä toimittajana viikonloppuhommissa ja kesällä kuukauden verran ihan täyspäiväisesti. Sain lomailla kuukauden ajan ja ottaa rennosti koti-Suomessa. Syksy on alkanut vauhdikkaasti opiskelujen ja vapaa-ajan tapahtumien siivittämänä. Toissapäivänä osallistuimme Kauppakadun Approon ja meillä oli oikein hauskaa. Alkuillasta tapasin Ylä-Ruthin vessajonossa tytön, joka oli hämmentynyt nähdessään minut, sillä on lukenut blogiani jo neljän vuoden ajan. Sydämelliset kiitokset vielä sinulle, teit illastani entistäkin paremman!


Asia, josta et aina muista olla kiitollinen?
★ Meille niin perustavanlaatuisista elämän edellytyksistä, joita pidämme itsestäänselvyyksinä. Puhdas hanavesi, asunto, terveellisen ruoan saatavuus, vaatteet ja mahdollisuus vaikuttaa ympärillä oleviin asioihin ovat joillekin vain kaukainen haave.

Kolme asiaa, joista iloitset syksyssä?
★ Opiskelujen alkaminen on aina kiva juttu, sillä silloin pääsee tekemään sitä, mikä edistää elämää ja unelmien saavuttamista kaikkein eniten.
★ Luonnon kauniit värit. Ruska ja maahan tippuneet keltaiset lehdet ovat vaan jotain niin kaunista.
★ Ilmojen viileneminen. Kohta varmaan kiroan kylmyyden jonnekin kauas, mutta tähän mennessä olen ollut sitä iloisempi mitä kylmemmäksi sää on muuttunut. Kroatian kuumuuden jälkeen nautin Suomen säästä todella.


Asia, josta et osannut olla kiitollinen lapsena, mutta jota nykyään arvostat?
★ Lapsena vietin paljon aikaa isovanhempieni kanssa. Totta kai arvostin heitä, pidin kovasti heidän kanssaan olemisesta ja he olivat minulle rakkaita. Mutta nyt kun on menettänyt kaikki isovanhempansa, arvostaa heidän kanssaan vietettyjä hetkiä vielä paljon enemmän kuin silloin nuorempana. Opin heiltä valtavan paljon kaikkea ja olen kiitollinen kaikesta siitä avusta, jota heiltä sain. Ikävä ei lopu koskaan, eikä heidän jättämää tyhjää paikkaa täytä mikään, mutta kaikkeen tottuu ja elämään astuu uusia ihmisiä ja asioita. Sellaista elämä on.


Mitä hyvää on tämänhetkisessä elämäntilanteessasi?
★ Joustavuus. Vaikka tietyllä tavalla työ, joka opiskelujen eteen pitää tehdä on paljon raskaampaa kuin töissä oleminen, on opiskeluissa kuitenkin niin suuri joustavuus sen suhteen, milloin hommia tekee. Olen siitä erittäin kiitollinen, sillä se oli olennaista erityisesti silloin, kun olin sairauksieni takia niin väsynyt, etten mitenkään olisi kyennyt käymään täyspäiväisesti töissä. Opiskelujen joustavuus kuitenkin mahdollisti opintojen ja sitä kautta elämän eteenpäin viemistä. Vielä toipilaana ollessakin tuo joustavuus on oikein hyvä juttu.


Asia, josta minun kuuluisi olla kiitollinen, mutta välillä se on hankalaa?
★ Hankalat asiat elämässä. Kukapa haluaisi rankkoja ja vaikeita asioita elämäänsä, mutta valitettavasti nekin kuuluvat siihen. Jos osaa katsoa oikealla tavalla, niistä voi oppia ja saada itselleen jotakin todella arvokasta. Esimerkiksi sairastelu hajotti minua erittäin paljon, mutta sen myötä arvostan jaksamista ja arkielämää ihan eri tavalla kuin ennen. Vaikeuksista pitää yrittää jaksaa selvitä ja sen jälkeen ottaa oppia niistä niin paljon kuin mahdollista.

Huh, olipas tämän kirjoittaminen jotenkin ajatuksia ja tunteita herättävää. Pari kyyneltäkin taisin tuossa kirjoittaessa vuodattaa. Välillä on oikein hyvä pysähtyä pohtimaan elämän perustavanlaatuisia asioita ja sitä, kuinka monesta asiasta saakaan olla kiitollinen. Kiitollinen olen tällä hetkellä myös tästä meidän blogitiimistämme, sillä se laittaa ajattelemaan juttuja, joihin muuten ei tulisi tartuttua. Tyttöjen postauksia pääsee päivän mittaan lukemaan näistä linkeistä.
Anniina // Heli // Jenna // Jenny // Jonna // Paula // Sini

2 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, Ihana postaus!!♥ Vitsit tästä välitty jotenkin semmosta aitoa tunnetta :') Mä nyökyttelin todella monessa kohdassa, joten mun mielestä onnistuttiin tässä postauksessa erinomaisesti! Teidän muiden postauksia lukiessa mulle on herännyt taas aivan uusia ajatuksia, ja tuli monta kertaa semmonen "aivan, tostakin voi olla kiitollinen" fiilis.
  Tää Suomen systeemi on kyllä toimiva, sillä jokainen saa ainakin sen peruskoulutuksen, ja jatko on sitten henkilöstä itsestä kiinni. Jossain päin maailmaa toi peruskoulukaan ei ole niin varma juttu :(
  Neljä vuodenaikaa ovat kyllä ehdoton plussa, sillä joku ainainen kesä ois oikeesti todella tylsä! Ihanat kuvat oot valinnut tähän postaukseen♥

  anskisss.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! ♥ Ihana kuulla, että tunne välittyi sinne asti, mulla oli kyllä tunteikas hetki, kun kirjoitin tätä postausta!

   Jep, ihan mahtavaa, kuinka ihmiset on kiitollisia asioista ja kuinka monet asiat herättää kiitollisuuden tunteesta! Uskon ja toivon, että näistä postauksista on iloa ja ajatusten herättelyä lukijoillekin. :)

   Jep, Suomessa koulutus on onneksi kaikkien saatavilla, vaikka monet asiat varmasti vaikuttaakin menestykseen ja siihen, miten jatkaa peruskoulun jälkeen. Kaikki kun eivät sielläkään pärjää halutulla tavalla, mutta toivottavasti jokainen saisi sieltä kuitenkin jonkinlaisia eväitä elämään! :)

   Ja kiitos vielä kehuista! :) ♥

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground