Ankeusvuodenaika

22.10.16

Nyt on meneillään kaikkein ikävin vuodenaika, loppusyksy. Alkusyksyn ihana väriloisto ja hitaasti viilenevä sää on vaihtunut loputtomaan harmauteen, pimeyteen, synkkyyteen ja kylmyyteen.


Välillä tuntuu, että voimat on lopussa. Loppukesästä olin jo virkeämpi, kun olin käyttänyt uniapnealaitetta jo useamman kuukauden ja toipunut Kroatian matkasta, joten välillä tuntui jopa hämmäsyttävän pirteältä. Entiseen väsymykseen verrattuna tämä nykyinen olotila on pilvenhattaroiden päällä keveästi leijumista, mutta nyt onkin ehkä enemmänkin mielialan kanssa ongelmia. Kova opiskelutahti saa stressaamaan, harvat luennot ja sitä kautta vähäinen opiskeluun liittyvä ihmisten kanssa oleminen sekä lukemisen ja itsenäisen työn määrä vetävät mielen matalaksi. Viimeinen pisara on tämä ihana loppusyksyn sää.


Ei saisi valittaa, sillä kuten todettua, oloni on viime syksyyn verrattuna ihan loistava. Sen takia ehkä myös tuntuu erityisen ahdistavalta se, etten opiskele joka päivä tai saa luettua kymmeniä sivuja päivässä. Tiedän, että stressaaminen on niin turhaa, mutta jotenkin se stressi vaan hiipii mieleen ja kaikki tekemättömät hommat painavat mielessä.


Onneksi on kaikkea kivaakin tulossa. Kahden viikon päästä lähdemme Antin kanssa Turkuun katsomaan Billy Talentia ja siitä viikon päähän lähdemme myös reissuun. Joulukuun alussa on tulossa YFI-risteilyä ja joulukuun puolivälin jälkeen koittaa joululoma, josta aion ottaa kaiken irti mökillä löhöten.


Ja kyllä se arkikin on ihan kivaa, kunhan siihen osaisi asennoitua oikein. Jokainen istuttu luento ja jokainen luettu sivu vie eteenpäin kohti unelmia. Niin se on ajateltava.

4 kommenttia:

  1. Mää niin samaistun tähän! Alkusyksy oli ihanan kaunis, eikä nytkään ole onneksi vielä ollut ikävän sateista, mutta tää harmaus.. Kaikki tekemättömät työt stressaa, mutta kuitenkaan ei meinaa saada mitään aikaan ja jotenkin vaan lamaantuu tämän sään kanssa samaa tahtia :D Kauhistuttaa kun päivät tästä pimenee vaan. Mutta onneksi on kaikkea kivaakin syksylle tiedossa ja jospa lumikin tulis pian valaisemaan! :)
    Mää oon niin huono kommentoimaan ja jäi viime postaukseen kommentoimatta onnittelut 3-vuotiaalle blogillesi! Tykkään tästä kovasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja kiva, että tykkäät! :) Joo tämän sään ja motivaatiopulan kanssa onkin räpiköimistä, mutta kyllä se vielä tästä!! :)

      Poista
  2. Alkaa pian muhunkin jo harmaus iskemään..:( Jos ei muuta niin ainaki tietää, että tästä alkutalvesta on selvittu ennenkin... Voimaa sisko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin se vaan iskee. :( Mutta niin selvitään tästäkin alkutalvesta, tsemit sinnekin! :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground