Bloggaajien teenmaisteluilta Teeleidissä

30.9.16


Maanantaina osallistuin elämäni ensimmäiseen bloggaajatapahtumaan, mikä oli oikein hauskaa. Sain JKL-Blogien kautta kutsua osallistua Lutakossa sijaitsevan Teeleidin teenmaisteluiltaan.


Saimme kuulla Teeleidin perustajalta, ihanan pirtsakalta Annelta, tarinoita Lutakon leidistä, talokaunottaresta, jossa Teeleidi sijaitsee, Teeleidin syntytarinan ja perehdyttävän kuvauksen teestä ja sen valmistamisesta. Pidän teestä kovasti, mutta tuolla sitä huomasi, kuinka vähän tietää oikeasta teestä ja teenvalmistuksesta, itse kun kuluttaa lähinnä pussiteetä, mikä ei ole oikeanlaista teetä oikeastaan nähnytkään. Lisäksi Anne teki kiinalaisen rituaalin eli kaatoi kannullisen teetä kolmijalkaisen sammakkopatsaan päälle, sillä se kuulemma tuo taloudellista onnea huoneessa olijoille.


Koska kyseessä oli teenmaistelu, pääsimme hörppimään monia erilaisia teemakuja. Tee olivat maustamattomia ja maistuivat mielestäni hyvin luonnonmukaisille, sillä maku lähti pelkästään teenlehdistä. Kuten Annekin sanoi, kahviin ja vahvoihin maustettuihin teemakuihin tottuneelle länsimaalaisille perinteiset maustamattomat teet voivat olla melko tylsä kokemus. Ensimmäinen tee, jota maistoin, oli kieltämättä aika mitäänsanomattoman makuista, mutta illan aikana erilaisia teitä maistellessa luonnollisempaan makuun alkoi tottua ja jopa havaita eroavaisuuksia niiden välillä.


Mielestäni kokemus ei kuitenkaan ollut mitenkään mitäänsanomaton, vaikka aluksi mauit tuntuivat hieman erilaisista. Päinvastoin, maistelu oli oikein mukavaa ja luonnollinen maku oli mielestäni todella kiehtova ja oli rauhoittavaa maistella rauhassa erilaisia makuja. Kiinnostus aitoon teehen ja oikeanlaiseen teen valmistukseen heräsi kyllä kunnolla. Haluan mennä ehdottomasti uudelleen Teeleidiin, sillä siellä oli lämmin tunnelma ja teen hörppiminen sai todella rentoutuneeksi.


Teenmaistelun jälkeen saimme tutustua tiloihin, minkä aikana meille tarjoiltiin raakakakkua ja täytettyä siemennäkkäriä. Tarjoilut olivat raikkaita ja ihania, varsinkin siemenleipä vei kielen mennessään.


Teeleidin alekerran myymälässä on vaikka mitä ihanaa lukemattomista eri teelaaduista karkkeihin, jääteehen ja sekä todella paljon erilaisia teenvalmistukseen liittyviä välineitä kuten erilaisia kannuja, siivilöitä ja mukeja. Kunhan saan kerrytettä palkkaa jonkin verran, käyn kyllä ostamassa sellaisen teenhaudutusmukin, sillä se tulee varmasti käyttöön!

Suuret kiitokset Teeleidille, ilta oli oikein rentouttava ja mukava!

2 kommenttia:

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground