Bloggaajien Avon-ilta

17.10.16

Viime viikon tiistaina pääsin osallistumaan elämäni toiseen bloggaajatapahtumaan, vasta kahden viikon jälkeen edellisestä. Olen lisännyt muutamiin uusimpiin instakuviini häshtagin fabulousbloggerlife, sillä sitähän tämä selkeästikin on!


Kyseessä oli Nainen tummissa -blogin Minttu-Maarian järjestämä Avon-ilta. Minttu-Maaria on ammatiltaan kotitalousopettaja, joten iltaa vietettiin Mankolan koulun kotitalousluokassa. Kutsun saatuani ihmettelin hieman, miksi tilaisuus järjestetään koululla, mutta paikan päällä asia selvisi. Tila oli kyllä oikein hyvä illanviettoa varten ja koristelut olivat kauniita. Pöytä oli laitettu koreaksi, mikä aina lämmittää tällaisen herkkusuun sydäntä. Tarjolla oli punajuuri-suklaamutakakkua, kinkku-paprika-sipulimuffineja ja cheddar-keksejä, jotka kaikki olivat gluteenittomia, ah! Rieskarullien täytteenä oli pestoa, salaattia, tomaattia ja aurinkokuivattua tomaattia ja vaikka ne eivät olleetkaan gluteenittomia, piti niitäkin maistaa! Kaiken kruunasi itsetehdyt vaahtokarkit. Voisin nautiskella Minttu-Maarian tarjoiluista useamminkin.


Aloitimme tapahtuman katselemalla pari Avonin videota ja kuuntelemalla Avon Suomen maajohtajan esittelyä. Täytyy myöntää, etten tiennytkään, kuinka suuresta yrityksestä onkaan kyse maailman mittakaavassa. Avon on jotenkin yrityksenä ollut minulla hieman hämärän peitossa, vaikka jotain tuotteita ostin joskus markkinoilla olleesta myyntikojusta, kaverini kautta kuvastosta ja joskus olen selaillut äidin kavereiltaan saamia kuvastoja. Lisäksi sain viime jouluna lahjaksi hius- ja suihkutuotteita. Oli siis hyvä päästä kuulemaan lisätietoa yrityksestä.


Koska minä olen tällainen jäärä, kosmetiikkayritysten ja -tuotteiden eettisyys kiinnostaa kovasti, sillä haluan olla varma, mitä merkkejä voin todella suositella ja minkä yrityksen toimintaa haluan tukea. Avonilla on keskitytty sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, sillä koko Avonin toimintaidea suoramyyntiyrityksenä perustuu naisten työllisyys- ja ansaintamahdollisuuksien lisäämiseen ja sitä kautta itsenäiseen tekemiseen ja voimaantumiseen. Pidän todella paljon tästä ajatuksesta, varsinkin kun Avon on levittäytynyt kansainvälisesti niin laajalle, että kauneuskonsulttina toimiminen voi varmasti joissakin maissa olla todella merkittävää itsenäistä toimintaa naisille. Lisäksi Avon lahjoittaa rahaa rintasyövän vastaiseen kampanjaan, kotiväkivaltaa kokeneiden naisten auttamiseen tähtäävään kampanjaan sekä metsäkadon hyväksi työtä tekeviin rahastoihin erityisiä hyväntekeväisyystuotteita myymällä. Luonnonkosmetiikkaa Avonilta ei valitettavasti löydy, mikä rajaa osaltani kiinnostustani laajasta tuotevalikoimasta. Täytyy myöntää, etten illan perusteella tiennyt Avonin tuotanto-oloista tai siitä, käyttävätkö he eläinkokeita, mutta en halunnut kauneusillassa ruveta kyselemään tällaisia. Nopealla netin selauksella selviää, että Avon ilmeisesti käyttää eläinkokeita. Avonilla siis sosiaaliset asiat on hyvällä tolalla, mutta ympäristö- ja eläinoikeusasiat ei ehkä niinkään.


Näistä syistä Avonissa minua ennen kaikkea kiinnostaakin, mikä on ehkä hieman hassua, kaikki muu kuin kosmetiikka. Avonin tuotevalikoima on todella laaja ja sieltä löytyy koruja, asusteita, kelloja, vaatteita, laukkuja, kynsienlaittovälineitä sekä kuntoilu- ja keittiötarvikkeita. Hinta näissä on kohdillaan, joten mikäpä ettei! Illan aikana minua meikattiin ja kätösiäni kuorittiin, mikä sai minut niin hyvälle tuulelle, että otin Avonin asiakasnumeron itselleni. Laitoimme eilen äidin kanssa ensimmäistä tilausta tulemaan ja minulle on tulossa pitsirintaliivit, tuubihuivi, kynsinauhatyökalu ja korvakoruja. En malta odottaa!


Tuotteisiin tutustumisen ohella söimme, joimme skumppaa ja jutustelimme. On aina kivaa tutustua uusiin ihmisiin ja jutella heidän kanssaan. Lisäksi saimme matkaamme lahjakassit (en suostu käyttämään sanaa goodiebag), joista löytyi Avon Life -tuoksua, silmämeikin pohjustusvoidetta sekä näytteitä ja kuvastoja. Oikein arvokkaan paketin saimme, mistä olen todella iloinen. Itse kun olen tällainen yliherkkä, en pysty tuota tuoksua ottamaan käyttööni, mutta eiköhän sille löydy vielä uusi omistaja.


Sellaisia mietteitä ja tunnelmia viime viikon Avon-illasta. Olen todella kiitollinen Minttu-Maarialle, joka jaksoi järjestää tällaisen arjen piristyksen meille jyväskyläläisille bloggaajille ja ystävilleen. Tällaiset tulee tarpeeseen pimenevässä syksyssä!

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus, kiitos :) Oli mukavaa järjestää tällainen tapahtuma ja on mahtavaa, että se sai näin hyvän vastaanoton :)

  Olen itse hyvinhvyin skeptinen ja kriittinen ja ainakin ollut jäärä ja edelleen arvostan kriittisyyttä ja siksi tykkään, kun joku muukin kyseenalaistaa asioita.

  Voi, kun olisit kysellyt eettisestä puolesta ja ympäristöasioista, olisin enemmän kuin mielelläni vastannut, mutta vastaan tässä nyt lyhyesti ja laitan linkin blogijuttuuni, johon olen kirjoittanut lyhyesti siitä, miksi minunlaiseni ekonäkökulmia ajatteleva ryhtyi avonilaiseksi:

  http://nainentummissa.blogspot.fi/2016/05/miksi-valitsin-avonin-arvonta-jossa.html

  Avon ei itse käytä eläinkokeita, mutta kuten moni muukin kosmetiikkafirma, Avon jotuu taipumaan paikallisten viranomaisten tahtoon ja siksi esim. Kiinassa Avonin tuotteille tehdään eläinkokeet, koska maan laki niin vaatii. Avonhan on luopunut omista eläinkokeista jo vuonna 1989 (ensimmäisenä kosmetiikkafirmana) ja oli pitkään PETAn listalla, mutta koska ei nyt ole täysin eläinkokeetonta, niin ei enää listalle pääse.

  Avonilla kiinnitetään huomiota myös ympäristöasioihin ja kun aiheeseen perehdyin, niin olin vakuuttunut. Siis perehdyin todella, en lukenut vain Avonin tiedotteita ja julkaisuja vaan lähes kaiken, mitä netistä löytyi. Toki iso yritys käyttää paljon materiaalia ja mun mielestä pakkausten suhteen olisi vielä parantamisen varaa, mutta Avon tekee paljon sellaista hyvää ympäristön ja etiikan saralla, mitä muut kosmetiikkajätit ei tee.

  Jos sulla on jotain kysyttävää näistä jutuista, niin kysele, vastaan mielelläni :)

  VastaaPoista
 2. Oon kans jo pitkään tykänny Avonin tuotteista! Laatu ja hinta kohdillaan :)

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground