Syksyistä

7.10.15

Jou! Oltiin tänään illalla YKP:n porukalla katsomassa yliopistolla Cowspiracy-dokumenttia. Kyseisessä rainassa käydään läpi karjatalouden vaikutuksia maapallon päästöihin, lajien sukupuuttoon, sademetsien tuhoutumiseen ja makean veden ehtymiseen. Dokumentti oli pysäyttävä tuoden esille julman totuuden lihan ja maitotuotteiden syömisen seurauksista. Pisti ajattelemaan ja aion varmasti jatkossa ostaa enemmän vegaanisia, maitotuotteita korvaavia elintarvikkeita. Lihan kulutus on ollut tähänkin asti melko vähäistä, mutta maitotuotteiden vaihtoehtoihin ei ole tullut tutustuttua. Siinäpä uusi alue valloitettavana!


Lauantaina käytiin Antin, Ilonan ja Paavon kanssa kuvailemassa Vaajakoskella. Olipa ihanaa pitkästä aikaa lähteä ulos käppäilemään kameran kanssa. Eikä tarvinnut yksin olla liikkeellä. Sää oli mitä mainioin auringon paistaessa täydeltä taivaalta.


Samalla reissulta kävimme Vaajakosken Design-talossa pienillä ostoksilla. Matkaan lähti puisia pyyhemerkkejä ja dippikulhoja, jotka pääsivät käyttöön heti seuraavana päivänä, kun söimme susheja ja soijakastikkeelle tarvittiin omat astiat.


Tällä viikolla olen käynyt kuorossa laulamassa, meditoimassa, ollut luennoilla ja nukkunut ihan liikaa. Meinaa voimat vaan olla melko vähissä ja se pistää mielen melko lailla matalaksi. Lasken jo päiviä, mutta pitää vaan jaksaa odottaa vielä vajaa kuukausi infektiolääkärille pääsyä. Meinaa olla välillä melko hankalaa näillä energiatasoilla. Pitää vaan yrittää antaa itselle armoa opiskelun suhteen tässä tilanteessa, vaikka kuinka huvittaisi osallistua kaikille luennoille ja lukea tentteihin. Opiskella ehtii kunnolla myöhemminkin. Parantumiselle pitää antaa aikaa nyt.

2 kommenttia:

  1. Yritettiin kanssa katsoa tuota dokumenttia Netflixistä, mutta ei jotenkaan napannut meitä yhtään.. Mutta sellainen dokkari kuin Fat, sick and nearly dead on todella ajankohtainen ja pysäyttävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no eipä se tietenkään pelkkänä elokuvana hyvä ole, mutta ympäristöasioista kiinnostuneena katsoin tuon henkeäni haukkoen. :D Tykkäsin paljon! Mutta joo, pitääpä vilkaista tuotakin dokumenntia! :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground