Fiksua ruokaa

4.4.19

Moikka ja rentoa torstai-iltaa! Tein tuossa jonkin aika sitten tilauksen Fiksuruoalta ja päätin avata paketin yhdessä teidän kanssanne, rakkaat blogini lukijat. Avasin paketin jo jokin aika sitten, mutta nyt kirjoittelen postauksen loppuun, kun olen jo ehtinyt joitakin juttuja maistelemaan!

Fiksuruoka.fi on siis hävikkiruokaa myyvä verkkokauppa. Yritys on perustettu vuonna 2016, jotta Suomessa syntyisi vähemmän ruokahävikkiä. Ruokahävikki on Suomessa ja maailmalla todella suuri ongelma, josta syntyy valtavasti päästöjä ja kuluja. Suomessa heitetään vuodessa noin 400-500 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin. Fiksuruoan myymät tuotteet ovat suomalaisilta valmistajilta, tukkuketjuilta ja maahantuojilta ostettuja poisto- ja jäännöseriä. Tuotteet eivät päätyisi muutoin myytäväksi esimerkiksi siksi, että tuote poistuu valikoimasta, myyntipakkauksia on uudistettu, brändi on muuttunut tai varastot ovat liian suuret. Jotta nämä ruokatuotteet eivät päätyisi roskiin, Fiksuruoka.fi myy niitä alennettuun hintaan. Tätä postausta ei ole toteutettu yhteistyönä, vaan olen itse maksanut tuotteet ja teen postauksen siksi, että haluan kannustaa käyttämään tällaisia palveluja.

Olen kerran tilannut hävikkiruokaa, silloin Matsmartilta, mutta koska Fiksuruoka.fi on suomalainen yritys, aion varmasti jatkossakin tilata sieltä, jos jotain ruokaa tilailen.


No niin, sitten vain paketin kimppuun! Paketti saapui todella nopeasti ja se oli helppo noutaa läheiseltä R-Kioskilta. Pahvilaatikko täynnä ruokaa vain on aika painava kantaa, mutta onneksi Antti oli mukana ja kantoi laatikon autoon!


Vietimme #MuovitontaMaaliskuuta, mutta se puoli ei ollut ihan kunnossa tämän paketin kanssa, pakkausmateriaalia kun oli käytetty niin paljon. On kuitenkin erittäin hyvä, että tuotteet pakataan kunnolla, jotta ne pysyvät ehjänä kuljetuksen ajan!


Paketista paljastui monenlaisia ruokatuotteita huolellisesti kuplamuoviin käärittyinä.


Seuraavaksi käydään kategorioittain läpi, mitä kaikkea laatikosta oikein löytyikään. Ensimmäisenä käydään läpi juomat, jotka tilasin. Isossa lasipullossa on seljankukan ja ruusun makuista limonadia ja pienemmistä pulloista löytyy inkivääriolutta, jota olen jo yhden pullon verran ehtinyt nauttimaan. Inkivääriolut on oikein maukas alkoholiton juoma nauttivaksi!


Seuraavana esittelyvuorossa ovat tilaamani kastikkeet, öljyt ja mausteet. Tilasin Becelin juoksevaa kasviöljyvalmistetta avokadoöljyllä, Heinzin ketsuppia (Heinzin tuotteet on niin hyviä!), Spice Upin chili-seesamikastiketta, Auran perinteistä sekä aiolimajoneesia, De Ceccon pestoa ja pastakastiketta ja Meiran chilirouhetta. Tällaisissa ruokatilauksissa kastikkeet ja mausteet ovat hyviä, sillä ne säilyvät pitkään ja niitä voi käyttää pidemmän ajan kuluessa.


Leipä- ja pastaosiosta löytyy Semperin gluteenittomia minipatonkeja, joita tulee aina silloin tällöin ostettua, maissi- ja kvinoapastaa ja linssipastaa sekä punainen kvinoa ja seesami -näkkileipää, jota olen jo jonkin verran maistellut. Kyseessä on aika suolaisen ja hyvän makuinen näkkileipä, jota voin suositella!


Leivontajutuiksi tilasin CoCoVin kookossokeria sekä vaaleaa ja tummaa Jytte-jauhoa. Olen kuullut, että se on hyvä gluteeniton jauho leivontaan ja äitinikin sitä on testaillut ja todettu on, että toimii hyvin!


Ruoanlaittojutuiksi tilasin Risentan tulisia tex mes -kikhernenugetteja, Jalostajan luomukasvishernekeittoa ja suolakurkkuviipaleita, bolognese-herneproteiinikastiketta ja Reformi Luomun yrttiliemikuutioita. Näistä en ole ehtinyt maistamaan kuin suolakurkkuja ja ne maistuvat suolakurkuilta.


Viimeisenä on herkkujen vuoro! Tilasin RED:n gluteenittomia maitosuklaa-konvehteja kookostäytteellä, Pandyn minttuproteiinisuklaata ja Walkersin gluteenittomia murokekseja. En tiedä, mitä minulla on päässä liikkunut siinä vaiheessa, kun olen klikannut tuon keksipaketin tilaukseeni, mutta en ole ainakaan lukenut, että kyseessä on kokonaisen kahden keksin pakkaus. Erittäin järkevää! Erittäin hyviä keksejä tosin olivat. Minttusuklaa taas oli ihan jees, mutta nuo konvehdit aika namuja!

Sellaisia juttuja tilasin maisteltavaksi. Oletko sinä tilannut koskaan hävikkiruokaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground