Blogiajatuksia

11.3.19


Aikaa on taas kulunut edellisestä blogipostauksesta. Jotenkin sitä ajatteli, että sitten kun on aikaa, ehtii ja haluaa kirjoitella paljon blogia. Mutta ei se niin mene. Aikaa on ja paljon, mutta innostusta tekemiseen ei aina niinkään. Sen sijaan olen ajatellut. Olen ajatellut elämääni, menneisyyttäni, tulevaisuuttani, ystäviäni, perhettäni, tyyliäni, tavoitteitani, työelämää, maailmaa ja tätä blogia. Olen pohtinut niin paljon, että tuntuu siltä, etten jaksaisi pohtia enää yhtään. Pitää päästä tekemään. Siksi avasin viimein Bloggerin ja päätin antaa palaa tätä tekstiä, että saisin tämän suhteen tehtyä jotakin.

Olen ehtinyt pohtimaan tätä blogiakin aikamoisen paljon ja miettinyt, mitä ihmettä minä tälle teen. Olen lukenut tekstejä liittyen siihen, miten blogiskene villitsee kerskakulutukseen jatkuvalla uuden materian esittelyllään ja luo entistä suurempaa halua ostaa ja kuluttaa. Monet bloggaajat ovat aiheeseen heränneet ja kirjoitelleet omaa työtään puolustelevia tekstejä sanaillen siitä, kuinka he auttavat ihmisiä löytämään oman tyylinsä ja juuri ne oikeat tuotteet ja siten oikeastaan vähentävät ihmisten kulutusta, kun heidän sisältönsä avulla ihmiset tietävät tarkasti, mitä haluavat ostaa. On jotenkin surkuhupaisaa lukea näitä tekstejä. Totta kai nämä ihmiset puolustavat omaa ammattiaan, koska saavat siitä elantonsa. Voisiko sisällöntuottaja kuitenkaan tuota ristiriitaisempaa viestiä antaa? Bloggaaja markkinoi tuotteita, palveluita ja kuluttamista ja samaan aikaan puhuu kuluttamisen vähentämisestä.

Onneksi itselläni ei ole tällaista ristiriitaa ratkottavana, kun bloggaaminen on minulla pelkkä harrastus ja voin aivan itse päättää, mistä aiheista puhun ja mitkä jätän väliin. Eihän blogialustassa itsessään ole mitään vikaa, onhan olemassa paljon blogeja, jotka keskittyvät esimerkiksi minimalismiin ja ekologiseen elämäntapaan. Kuitenkin tuntuisi itsestäni hassulta muuttaa tämä blogi pelkästään ekologisia juttuja käsitteleväksi, kun pidän niin kovin siitä, että voin kirjoitella tänne mitä vain milloinkin mieleen juolahtaa tai postailla kaikenlaisia kuvia, joita olen räpsinyt. En kuitenkaan halua yllyttää yhtään ketään ostamaan mitään turhaa ja haluamaan lisää tavaraa, vaan haluaisin, että ihmiset arvostaisivat enemmän sitä, mitä heillä jo on. Ongelmani on se, etten tiedä, osaanko muotoilla nämä ajatukseni järkeväksi ja kiinnostavaksi lifestyle-sisällöksi.

Teen hyvin paljon oman haitallisen jalanjälkeni pienentämiseksi, mutta en ole täydellinen. Voiko kukaan olla nykymaailmassa tämän mittapuun mukaan täydellinen? Eikö olisi ristiriitaista puhua ekologisemmasta elämätavasta ja postata kuvia lentomatkan päässä olevasta kohteesta? Kommenttipalstoilla kysellään ekologisuudesta puhuvilta, onko tämä itse lapseton zero waste vegaani, kun tohtii toista kritisoida. Joidenkin mielestä pitäisi olla täydellinen ennen kuin voi puhua asiasta. Mutta ei se mene niin. Meidän jokaisen pitäisi puhua asiasta. Tehdä kukin itselleen sopivia parempia tekoja. Siksi en aio hiljetä täällä blogissa, vaikka minua välillä vähän pelottaakin näistä jutuista puhua. Mutta omien tekojensa seurausten tiedostaminen ja niistä puhuminen on ensiarvoisen tärkeää, vaikka kaikki ei aina ihan täydellisesti menisikään.

Meneillään on #MuovitonMaaliskuu ja olen yrittänyt vähentää muovin ostamista. Olen toki aiemminkin pyrkinyt vähempään pakkausmateriaalin ostamiseen, mutta nyt asia on ollut entistä enemmän suurennuslasin alla. Olen Zero Waste Finlandin leivissä tehnyt viestintää ja tapahtumia teemakuukauden tiimoilta. Kirjoitan kuukauden päätteeksi tarkemman postauksen aiheesta. Olen kuitenkin jo nyt iloinen siitä, miten laajalle haaste on levinnyt ja miten olen saanut innostettua muita muovin kierrättämiseen ja vähentämiseen.

Siksi tälläkin blogilla on väliä. Jos saan sinut, rakas lukijani, jättämään edes yhden muovisen hedelmäpussin kauppaan, onnistun nostamaan hymyn huulillesi, jos samaistut ajatuksiini tai opit jotakin uutta, teksteilläni on väliä.

Katsotaan, mihin suuntaan tämä blogi jatkossa muotoutuu. Toivottavasti olet edelleen matkassa mukana! ♥

4 kommenttia:

 1. Mä oon huomannut blogin kanssa saman, että silloin, kun bloggaamiselle on paljon aikaa, ei välttämättä löydykään inspiraatiota kirjoittelemiseen. Oma äänikin saattaa blogin suhteen aina välillä olla vähän kadoksissa, mut kyllä sekin varmasti taas löytyy! Kuuntele vaan itseäsi, ja kirjoita aiheista, jotka sytyttävät sin inspiraation :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on jännää, että silloin kun on aikaa, inspiraati on jossain ihan muualla. Yritän kirjoitella omaan tahtiini, ehkä se tahti taas tästä tihentyy!

   Poista
 2. Mukana ollaan aina hamaan tulevaisuuteen asti! :) Todella hyvää pohdintaa tässäkin postauksessa. Itsekin alkanut miettiä omaa kuluttamista ja että mistä ostan vaatteeni. Tällaiset postaukset pitää tämän asian hyvin mielessä. Harmittaa todella paljon, kun haluaisin ostaa eettisempää (ja uniikimpaa) muotia, mutta tällä hetkellä ei ole varaa kuin H&M:ään ym. pikamuotivaatteisiin. Kuitenkin ostokseni olen oppinut viime vuosina
  tekemään aina harkiten ja ostan vain oikeasti tarpeellista. Kannatan myös kirppistelyä ja itsekin haluaisin jossain vaiheessa tänä keväänä konmarittaa mun vaatteet ja kengät jne. ja rahdata osan kirppikselle ja osan lahjoittaa Hopeen.

  On tärkeää muistaa meiän kaikkien tuo, että kukaan ei ole täydellinen. Kuitenkin kun tekee parhaansa niin se on tärkeintä! :)

  Jatka samaan malliin pohdintoja ja ajatuksienvirtaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa kuulla Emilia! :)

   Kiva, että olet miettinyt vaatteiden kuluttamista. Itse kannatan kovasti kirppistelyä, sillä kirppiksiltä saa halvalla tosi hyvälaatuisia ja uniikkeja vaatteita. Olen itse löytänyt viime aikoina vaikka mitä kivaa käytettynä. :)

   Kiitos paljon, minä jatkan! <3

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground