Meikkijuttuja

16.8.17

Bongasin jonkin aikaa sitten paristakin blogista postauksen, jossa vastaillaan meikkaukseen liittyviin kysymyksiin. Tykkäsin postauksesta kovasti, joten päätinpä sitten itsekin raapustella vastaukset näihin kysymyksiin. Minähän tosiaan olen tässä viime aikoina yrittänyt siirtyä luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, joillain osa-alueilla se on onnistunut paremmalla menestyksellä, joissain jutuissa vähän epäonnisemmin. Tämä tällaisena taustatietona tähän alkuun!

1. Minkä sävyinen huulipuna sopii sinulle parhaiten? Entä huonoiten? 
Kirkkaanpunainen! Tykkään vaan eniten kunnon perinteisistä punahuulista. Oranssin sävyt ja ihan vaalean pinkit ei oikein käy minulle. Toisaalta en ole kokeillutkaan esimerkiksi vihreitä tai sinisiä huulia, mutta lottoaisin, ettei ne kovin hyviltä minulla näyttäisi. 

2. Millä levität meikkivoiteesi?
Tällä hetkellä Berliinistä ostetulla dm:n feikillä beauty blenderillä. Sitä ennen Ebaysta tilatuilla halpisblendereillä. En osaa enää käyttää muunlaisia välineitä meikkivoiteen levittämiseen!

3. Teetkö ensin silmämeikin vai meikkipohjan?
Laitan meikkivoiteen aina ensin. Joskus kun oikein rähmäkäpälänä meikkaan, luomiväriä varisee poskille meikkipohjan päälle ja sitten ärsyttää. Yleensä en kuitenkaan enää varistele silmämeikkiä, joten tämä järjestys yleensä toimii!

4. Mainitse kolme suosikkimeikkibrändiäsi. Miksi juuri ne ovat suosikkejasi?
Ensinnä Lavera ja Boho ja vielä hetki sitten olisin listannut kolmanneksi NYX:n, mutta etsin juuri lisätietoa aiheesta tätä postausta varten ja järkytyksekseni selvisi, että NYX Cosmetics on nykyisin L’Oréalin omistuksessa. Eli vaikka NYX:n tuotteet itsessään ovat cruelty free -merkittyjä, rahat lopulta päätyvät emoyhtiölle, joka käyttää eläinkokeita. NYX:hän ei tietenkään ole luonnonkosmetiikkamerkki, mutta tuon cruelty free -merkinnän takia olen joitakin heidän tuotteitaan kuitenkin ostanut. Enpä taida kuitenkaan enää uusia tuotteita ostaa. YHYY. Tulisipahan sitten siirryttyä viimein ihan täysin luonnonkosmetikkaan uusien kosmetiikkatuotteiden osalta. Hyvän ja vielä ihan kohtuullisen hintaisen luonnonkosmetiikan meikkivoiteen löytäminen vain on ihan hirvittävän hankalaa. Vinkkejä saa antaa! Kolmanneksi merkiksi voisin mainita sitten vaikkapa Benecosin. Perusteluina tässä tosiaan cruelty free -merkintä ja luonnolliset ainesosat!

5. Kumman valitset: voimakkaan silmämeikin ja kevyesti meikatut huulet vai räväkästi meikatut huulet ja kevyen silmämeikin?
Äh, mieluiten valitsisin molemmat voimakkaana, mutta jos noista pitää jompikumpi valita niin voimakas silmämeikki ja kevyesti meikatut huulet, koska arkisin ei aina tule kyllä laitettua huulipunaa ollenkaan, vaikka muuten meikkaisinkin. 

6. Onko sinulla jokin "luottomeikki", jonka tiedät aina onnistuvan ja joka näyttää aina hyvältä?
Olen kehittänyt omanlaiseni meikin ruskealla luomivärillä, cat eye- rajauksilla, melko tummilla kulmilla ja punaisilla huulilla. Jos meikkaan, teen yleensä tällaisen meikin. Joskus arkena saattaa joku osa jäädä tekemättä, mutta perusidea on aina sama.

7. Suosikkiluomiväripalettisi tai yksittäinen luomiväri?
Tällä hetkellä käytän Benecosin palettia, jossa on neljä erilaista ruskean sävyä ja siitä olen tykännyt kovasti. Mitään sen kummempaa suosikkia en osaa sanoa!

8. Korjailetko meikkiäsi yleensä päivän aikana?
Vähän vaihtelee. Jos olen pitkän päivän liikkeellä ja illalla lähdössä vielä jonnekin, niin yleensä tulee korjailtua. Lisäksi luonnonkosmetiikka saattaa olla vähän hankalaa ja jotkin tuotteet saattaa sottautua kasvoilla helposti, joten välillä pitää pyyhkiä levinneitä juttuja pois.

9. Käytätkö meikinpohjustusvoidetta?
Täytyy myöntää että en. On kyllä viime aikoina ollut kovasti mielessä metsästää ensimmäinen luonnonkosmetiikan meikinpohjustusvoide, mutta olen aika pihi tällä hetkellä meikkien suhteen, joten ei ole tullut vielä hommattua, kun ilmankin kuitenkin pärjää. Katsellaan, josko piakkoin raaskisin sellaisen ostaa!

10. Kuinka kauan aikaa sinulla menee normaalin arkimeikkisi tekemiseen?
Riippuu vähän, pyrin käyttämään aikaa siihen mahdollisimman vähän. Kyllä siihen se 10-15 minuuttia kuitenkin menee, vaikka kuinka nopea yritän olla. Pitäisi joskus katsoa kellosta tarkka aika.


11. Lisäätkö ripsiväriä myös alaripsiin?
En enää. 

12. Irto-, kivi- vai meikkipuuteri?
Ehdottomasti Laveran kivipuuteri! Sitä ei voi koskaan hehkuttaa liikaa.

13. Kokeiletko mielelläsi uusia meikkityylejä vai pysytteletkö mieluummin tutussa ja turvallisessa?
Pysyttelen kyllä tutussa ja turvallisessa. Välillä olen villi ja käytän eriväristä luomiväriä kuin yleensä. Pitäisi kyllä opetella jotain uusia juttuja. Kulmien meikkaamisessa haluaisin tulla paremmaksi.

14. Ehdottomasti paras tuote kulmien meikkaamiseen?
Tähän on pakko vastata aiemmin kiroamani NYX:n kulmapaletti. Onneksi värejä on vielä paljon jäljellä, eikä tarvitse vielä alkaa metsästää luonnonkosmetiikan kulmavärejä.

15. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi?
Kerran muutamassa kuukaudessa. Olen tässä tosi huono, tiedän.

16. Miten arki- ja juhlameikkisi poikkeavat toisistaan?
Ei välttämättä mitenkään, korkeintaan juhlameikkiin käytän enemmän aikaa ja olen huolellisempi.

17. Mielipiteesi nestemäisistä huulipunista?
Oi kyllä! Uusi rakkauteni. Ei mene hampaisiin, eikä muutenkaan tahriudu!

18. Minkä meikkibrändin toivoisit seuraavaksi rantautuvan Suomeen myytäväksi kivijalkaliikkeisiin?
En minä tiedä, olen niin oman tieni kulkija näissä jutuissa. Enemmän luonnonkosmetiikkaa vaan tarjolle!

19. Onko sinulla jokin kipuraja, jota enempää et ole valmis maksamaan mistään yksittäisestä meikkituotteesta?
Kaksikymppiä on aika lailla se raja. Sekin tuntuu paljolta, mutta on pakko saada esimerkiksi Laveran puuteria ja se maksaa sen 16-18 euroa. 

20. Varjostatko kasvojasi? Jos varjostat, millä tuotteilla?
En varjosta. En ole jaksanut lähteä tähän trendiin mukaan.21. Kiinitätkö valmiin meikin meikinkiinnityssuihkeella?
En, koska yritän pitää meikkaamiseen kuluvan ajan ja rahan jossain aisoissa. Kivahan tuollainen kiinnityssuihke varmasti olisi. Parempi, etten osta ensimmäistäkään, koska sitten varmaan pitäisi olla ostamassa sitä jatkuvasti, haha.

22. Paras sivellin luomivärien häivyttämiseen?
Käytän RealTechniquesin siveltimiä ja ne on ihan hyviä tässäkin.

23. Tykkäätkö meikata muita ihmisiä?
En ole varmaan muita meikannut kuin äitiä joskus kokeilumielessä. En mä osaa.

24. Onko sinulla meikkejä, joita koitat säästellä ja joita käytät siksi vain harvoin?
Enpä oikeastaan mitään tuotetta käytä harvoin säästösyistä.

25. Paras irtoripsimerkki?
En ole aikoihin käyttänyt irtoripsiä. Ei ole oikein mielipidettä tähän asiaan!

26. Suositko luomiväreissä enemmän matta- vai shimmersävyjä?
Molempia! Ehkä enemmän taitaa kuitenkin olla käytössä shimmersävyjä.

27. Voidemainen vai puuterinen poskipuna?
En kyllä käytä poskipunaa ollenkaan. Minulla ei taida tällä hetkellä edes olla yhtäkään poskipunaa.

28. Käykö sinulle koskaan niin että huomaat kotiin päästyäsi valinneesi kaupasta täysin vääränsävyisen meikkivoiteen, peitevoiteen tai muun tuotteen?
Eipä oikeastaan, sillä ihoni on niin vaalea, että voin melkeinpä aika huoletta valita sen kaikkein vaaleimman sävyn. Muutenkin olen niin tarkka kosmetiikan ostamisen kanssa, että valitsen tuotteeni tarkkaan, ettei hutiostoksia synny. Toki niitä huonojakin ostoksia on vuosien varrella tullut tehtyä. Esimerkiksi ostin joskus muinoin Gina Tricotista shimmerisen aurinkopuuterin, mutta enhän minä sitä osannut käyttää alkuunkaan. Onneksi tuli äidillä käyttöön, ettei mennyt ihan hukkaan.

29. Kuinka monta huultenrajauskynää omistat?
Kaksi taitaa löytyä tällä hetkellä, mutta aika harvoin niitä tulee käytettyä.

30. Onko meikkaaminen sinulle pakkopullaa, intohimo vai jotain siltä väliltä?
Jotain siltä väliltä, sillä en todellakaan halua meikkaamisesta tulevan pakkopullaa. Tässä elämässä on paljon pakollisia asioita tehtävänä, mutta meikkaamisesta en sellaista halua. Nyt kesällä, kun olen töissä, pyrin meikkaamaan joka aamu, mutta yliopistolle en todellakaan meikkaa joka päivä, sillä ihan sama, miltä minä näytän kirjapinoihin hautautuneena tai luentosalissa istuessani. Intohimoa en ehkä kuitenkaan tähän koe, sillä en ole tarpeeksi hyvä tai osaa niin paljoa erilaisia juttuja.

Mitä sinä vastaisit näihin kysymyksiin? Meikkaatko päivittäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground