Markkinointia, markkinointia

4.7.14

Aina silloin tällöin mediassa ja blogimaailmassa kiivasta keskustelua herättää yhdistelmä bloggaaminen ja markkinointi. Miten mainokset tulisi erottaa blogin muusta sisällöstä, pitääkö tuotelahjoja aina kehua, minkätyyppinen markkinointi on suotavaa ja missä mittakaavassa on ylipäänsä sopivaa mainostaa? Kysymyksiin on varmasti yhtä monta vastausta kuin on bloggaajaakin. Toin tämän aiheen esille, sillä olen itsekin myynyt sieluni ja sijoitin yhden mainosbannerin blogini alalaitaan. Saatanpa ehkä jokusen toisen mainoksen vielä lisätä, kunhan blogini sisältö ensin tarkistetaan mainostajien taholta.

Näin ollen oma vastaukseni on siis, etten ole blogimainontaa vastaan. Jos joku haluaa ja pystyy muutaman lisäroposen harrastuksensa avulla hankkimaan, en sitä tuomitsemaan. Blogin aktiivinen ylläpitäminen, vaikka sitä kuinka omasta ilosta, halusta ja rakkaudesta kirjoittamiseen ja kuvaamiseen tekisikin, on aikaa vievää. Jos tästä vapaaehtoisesta sisällöntuotannosta saa hieman rahaa, on se minusta aivan hyväksyttävää. Sen sijaan en katso hyvällä sitä, että blogin sisältö on pelkkää markkinointia ja tuotelahjojen arviointia. Itse en ainakaan sellaisissa blogeissa viihdy, sillä niillä ei ole minulle mitään annettavaa. Mutta silloin tällöin julkaistu sponsoroitu postaus ja pari mainosbanneria sivussa eivät ole minulle ongelma, jos sisältö on kiinnostavaa ja viihdyn sen parissa.

Tämä ei tarkoita sitä, että lähtisin hamuamaan rikkauksia blogini avulla tai että siitä tulisi vilkkuva mainospesä, vaan laitan pari mainoslinkkiä sivulleni ja katson uteliaisuudestani, kuinka tämä homma toimii. Jos postaukseen sijoitan mainoksen, merkitsen sen selkeästi, sillä haluan tämän toiminnan olevan läpinäkyvää. Toivon, että se ei häiritse teitä. Jos homma ei jostain syystä toimi, poistan mainokset ja palaan entiseen. Edelleenkin bloggaan omasta halustani kirjoittaa ja jakaa valokuviani.

Mitä mieltä te olette mainoksista ja markkinoinnista? Hyvä, paha vai ei väliä? Teettekö itse hankintoja blogissa esiintyvän tuotesijoittelun innostamina?Terveisin väsynyt ja flunssainen Krissu, joka päivällä jaksoi pohtia markkinoinnin ihmeellistä maailmaa ja joka huomenna joutuu olemaan töissä aamusta iltaan taudista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground