Tervetuloa Krissun ja Antin luokse!

23.12.18

Vuoden viimeisiä postauksia viedään jälleen ja tällä kertaa pääsette tutustumaan minun ja Antin kotiin. Emme kumpikaan ole mitään kovin innokkaita siivoojia, mutta tuossa joulukuun alussa kämppää puunattiin ja kuurattiin oikein kunnolla. Silloin otin nämä kuvat, joiden avulla esittelen asuntomme.

Meidän asunnossa on noin 45 neliötä ja talo on valmistunut viime vuonna. Antti muutti asuntoon viime vuoden marraskuussa ja siellä oli ehtinyt elellä vain yksi asukas ennen Anttia. Minun tavarat raahattiin asuntoon huhtikuussa ja muutin itse virallisesti ja oikeasti elokuussa uuteen kotiini. Olen ehtinyt asumaan asunnossa nelisen kuukautta. Nyt lähdetään kierrokselle kotopesäämme!


TUPAKEITTIÖ


Kotimme sydän on tupakeittiö, joka on isoin tila ja jossa tapahtuu eniten. Keittiönurkkauksessa on kiertoilmauuni, tilavat jääkaappi ja pakastin sekä kohtuullisesti tilaa valmistaa ruokaa. Joskus vain kun Antin kanssa touhuamme kahdestaan ja laitamme enemmän ruokaa tai leivomme, tuntuu tila silti loppuvan kesken. Pienessä keittiössä sotkut myös vievät helposti kaiken tilan. Tämä keittiö tuntuu kuitenkin tilavammalta Jyväskylän yksiööni verrattuna, joten en valita. Seinän valkoiset kaakelit ovat myös todella kauniit.


Jo Jyväskylästä Keskussairaalantien kotimme asunnosta tuttu musta-ruskea sohva on käytössä myös uudessa kodissa. Se on palvellut meitä uskollisesti käytettynä ostamisen jälkeen jo neljän vuoden ajan ja edelleen toimii hyvin. Sohvan takana on Antin nörttinurkkaus, jossa on tietokonetarvikkeet ja iso toimistotuoli.


Aikoinaan Pihtiputaalta huutokaupasta ostetut hyllyköt, jotka maalasimme mustaksi, ovat myös edelleen käytössä. Tykkään näistä hyllyistä todella paljon, sillä niihin mahtuu hyvin tavaraa ja ne ovat persoonallisen näköiset.


Koska huoneen yleisilme on seinien ja huonekalujen osalta aika mustavalkoinen, tuovat pinkkiä ja vihreää sisältävät kukkaverhot kaivattua väriä.


Hyllyköiden vieressä on minun pöytäni, jonka ääressä kyllä aika harvoin olen koneella. Pöydän päällä on valkoinen pieni hyllykkö, jossa on koristetavaroita, kynttilöitä sekä paperi- ja kynäteline, johon saa kaiken pikkutavaran kätevästi piiloon. Pöydän vieressä on televisio oheistarvikkeineen.


ETEINEN


Eteinen on mukavan tilava asunnon kokoon nähden ja meillä on isot hyllyköt, vaatehenkaritila ja siivouskomero, jotka saa kätevästi peiliovien taakse piiloon. Peiliovien vieressä meillä on Ikean musta kaappi, jossa on pääosin ruokatarvikkeita ja keittiötavaroita, koska keittiön säilytystilat ovat niin rajalliset. Toisella seinällä meillä on Antin siskon vanha Ikean lipasto, jossa on lisää keittiötarvikkeita, tekniikkaa ja suurin osa lautapeleistä.


MAKUUHUONE

Makuuhuonetta oli aika hankala kuvata, koska siellä katossa on pinkki pallolamppu, joka luo melko punaista valoa. Kiitos Photoshopin sain vähän paremmaksi värit kuitenkin muokattua. Makuuhuone on aika ahdas, sillä iso ja ihana sänkymme vie sieltä niin paljon tilaa. Sängyn lisäksi olemme huoneeseen mahduttaneet Ikean Kallax-lipaston ja kirjahyllyn. Seinällä komeilevat erään taideopiskelijan taiteilemat Jolteon ja Espeon, jotka ostimme Metropolia Ammattikorkeakoulun taideopiskelijoiden järjestämistä joulumyyjäisistä. Sängyn ostimme viime vuoden lopulla, kun Antti muutti asuntoon.


Kirjahyllyssä on kirjojen lisäksi kaikenlaista muuta tavaraa kuten koriste-esineitä, muistolaatikko ja isoja lautapelilaatikoita.


KYLPYHUONE

Viimeisenä esittelyvuorossa on kylpyhuoneemme, joka saunoineen on erittäin tilava asunnon kokoon nähden. Sinne mahtuu hyvin kaikki tarvittava mukaan lukien pyykinpeuskone. Tarvittaessa sinne mahtuu hyvin kaksi pyykinkuivaustelinettäkin.


Kylpyhuoneessamme on myös minun musta hyllykköni, jossa on kaikki omistamani kosmetiikka suihkussa käytettäviä tuotteita lukuun ottamatta sekä meikit. Edelleenkin omistan kosmetiikkaa aika paljon ja tavoitteenani onkin saada niitä vähennettyä jatkossa rutkasti. Tykkään kuitenkin siitä, miten hyvin ne on saanut nyt organisoitua tuohon. Hyllykön vieressä on lisäksi punainen rullakori, jossa on kynsilakat, saippuoita, vanupuikkoja ja hiusten muotoiluun tarkoitetut laitteet.


Hanan vierestä löytyy saippuaa ja kestovanulappuja ja hyllyltä monenlaisia kosmetiikkajuttuja.

Tällainen on meidän kotimme. Viihdyn siellä hyvin ja se tuntuu omalta kodilta, mikä on oikein mukavaa! Meillä on näiden esiteltyjen huoneiden lisäksi parveke, mutta sitä en tänä pimeänä vuodenaikana ryhtynyt kuvaamaan. Siitä saattaa tulla myöhemmin oma postauksensa, kunhan saamme enemmän valoa.

Mikä on sinun lempiyksityiskohtasi meidän kodissamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground