Uusivuosi Milanossa

4.1.18

Tällä kertaa vietin vuodenvaihdetta hieman normaalista poiketen. Lähdin nimittäin äidin ja Villen kanssa reissuun Italiaan. Meidän on pitänyt ainakin puolentoista vuoden ajan mennä Milanoon tapaamaan äidin lukioaikaista kirjekaveria ja nyt se viimein onnistui. Neljän yön reissulla ehti tutkailemaan aika hyvin Italian toiseksi suurinta kaupunkia.


Euroopan toiseksi suurin katedraali Duomo ja sen edustalla oleva aukio ovat Milanon keskusta-aluetta, jossa vilinää riittää. Paikalla oli myös jättimäinen joulukuusi ja Duomon takana söpöjä puukoppeja, joissa myytiin koruja, ruokaa ja kaikkea jouluista.


Reissulla tuli syötyä kolme kertaa pizzaa, joista ensimmäinen oli kaikkein rapsakoin. Sen täytteenä oli juustoa, mozzarellaa, parmesaania, pinaattia ja kananmuna.


Äidin ystävä asuu Monzassa, joka kuuluu Milanon metropolialueeseen. Sinne pääsi kätevästi junalla. Monzassa vierailimme hänen kodissaan ja saimme syödä lounaaksi pasta carbonaraa sekä italialaista uudenvuoden herkkua cotechino-makkaraa ja linssejä. Makkara on tehty possun poskesta ja niskasta ja on melko rasvaista. Täytyy myöntää, että tarjoilulautasen saapuessa pöytään minua hieman epäilytti, sillä ruokavalioni liha koostuu nykyisin vain kanasta ja hirvenlihasta, mutta makkara oli yllättävän hyvää!


Lounaan jälkeen kiersimme Monzan keskustaa, vierailimme kauniissa kirkossa ja menimme lopuksi teelle. Maistelin teen kanssa nutellacroissanttia, mikä kuvaa hyvin reissuruokavaliota.


Joka puolella Milanoa ravintoloissa ja ulkoalueilla oli joulukuusia ja muita joulukoristeita, mikä tuntui niin hassulta, kun pääosin kymmenen asteen kieppeillä liikkunut sää tuntui meistä ihan loppukeväältä. Ei ihan ollut sitä perinteistä joulutunnelmaa.


Pitihän siellä kuuluisassa Duomossa päästä käymään myös sisällä. Ensimmäisenä päivänä emme menneet sisälle, sillä aukiolla oli varmaan monen tunnin jono. Onneksi löysin netistä liput, joilla sai skipattua jonon ja päästä suoraan sisälle katedraaliin. Duomon porteilla kun tehdään kaikille vierailijoille turvatarkastus. Italiassa kyllä huomasi tämänhetkisen maailmantilan, kun metroasemillakin seisoi aseistettuja vartijoita. Hyvä vain, että haluavat suojella Duomoa niin hyvin, sillä onhan se jotain käsittämättömän upeaa. Katedraali vain oli aika hankala saada haltuun, sillä se on niin valtavan suuri. Kaunein yksityiskohta Duomossa oli kultainen madonna, joka on täsmälleen samanlainen kuin katolla oleva patsas.


Duomon vieressä on astetta hienompi ostoskeskus Galleria Vittorio Emanuele II. Siinä on kaksi lasikattoa ja freskoja, mitkä ei ihan heti mielessä yhdisty ostoskeskukseen. Liikkeiden nimet oli kirjoitettuna tyylikkäästi kultaisilla kirjaimilla mustalle taustalle. Hirveästi ei tuolla vain tullut shoppailtua, kun liikkeet olivat Vuittonia ja Pradaa eli eivät ihan meidän kukkaroillemme. Hauska oli kuitenkin käväistä katsomassa tuota itse rakennusta.


Navigli of Milan -kanaali oli oikein kaunis näky kaikkine valoineen illan pimeydessä. Tuona iltana lämpötila laski lähemmäs nollaa ja tuuli melko paljon, joten tuli välillä talvinen fiilis. Oli niin tunnelmallista kävellä kanaalin reunaa ja ihailla valoja.

Viimeisenä päivänämme sitten olikin yli 10 astetta lämmintä ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta, mikä muistutti Suomen viime kesän säätä. Monenlaista tuli siis nähtyä ja koettua niin sään kuin kaupunkiin tutustumisen puolesta. Ilotulituksia vain ei uudenvuodenyönä juuri räjäytelty, mikä oli pienoinen pettymys. Vuosi vaihtui joka tapauksessa ja reissu tuli hyvään saumaan irroittamaan hetkeksi graduarjesta. Nyt jaksaa taas pakertaa uusin voimin.

Hyvää vuotta 2018 vielä minultakin ihan kaikille teille!

14 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia sinulle. Rupesi tekemään mieli pizzaa.En ole kuullutkaan nutella croisanteista. Jo kymmenen asteen lämpö tuntuu luksukselta. Teillä oli varmasti piristävä matka. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Se kyllä tuntui, oli kuin toukokuu ja se kyllä piristi. :)

      Poista
  2. Niin nätti toi viimeinen kuva!! Kuulostaa siltä, että teillä oli kiva reissu :)

    VastaaPoista
  3. Meillä on suunntelmissa lähteä Italiaan, mies kaipaa sinne kovasti (on asunut siellä) ja kaverini asuu parhaillaan. Pitäisi käydä moikkaamassa siellä ja sen jälkeen mennä katselemaan miehelle tuttuja paikkoja.
    Mahtavia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtekää siis ihmeessä, jos on vaan mahdollista! :) Kiitos paljon! ♥

      Poista
  4. Hyvä että saitte nyt reissun toteutettua ja pääsit tosiaan hetkeks irti koulujutuista! :)

    VastaaPoista
  5. Oii, teillä on ollut upea uusivuosi! <3 Milano näyttää kyllä kivalta kohteelta, ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  6. Oi, nyt iski kyllä matkakuume! Teidän reissu näyttää oikein mukavalta! Olisi ihanaa päästä joskus käymään Milanossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo matkakuume kyllä iskee aina kun lukee muiden matkajuttuja. :D Toivottavasti pääset sinne vielä! :)

      Poista
  7. Upeita kuvia! Olisi varmasti mahtavaa päästä viettämään Uutta Vuotta muuallakin kuin suomessa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Joo, kannattaa kokeilla, siinä on oma fiiliksensä kyllä. :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground