Korculan kauneutta

3.6.16


Dubrovnikista matkasimme katamaraanilla Korčula-saarelle. Viivyimme siellä kaksi yötä, mikä oli mielestäni aivan sopiva määrä kyseiseen paikkaan. Korčula Town on vähän kuin Dubrovnik pienoiskoossa. Kadut ja tunnelma ovat hyvin samankaltaisia. Lisäksi vanhassa kaupungissa on samantyylisiä ravintoloita ja matkamuistokauppoja.


Lähellä satamaa ja vanhan kaupungin porttia on muutamia kojuja, joista yhdestä ostin tämän aivan ihanan hatun kolmellatoista eurolla.


Korčula Townissa ravintoloiden ruoka on halvempaa ja tasalaatuisempaa kuin Dubrovnikissa. Kaikki syömämme annokset olivat todella maukkaita ja paljon halvempia kuin Dubrovnikissa. Lisäksi ihmiset ravintoloissa ovat paljon ystävällisempiä, koska pienessä kaupungissa ei ole niin kiireistä, ainakaan vielä tähän aikaan vuodesta.


Olisimme halunneet mennä keskiviikkona kajakoimaan, mutta sää oli todella huono, kun tuuli niin paljon, joten pidimme aika lailla löhöilypäivän. Torstaina sitten olikin ihan täydellinen sää ja menimme kajakoimaan. Melominen oli todella hauskaa, näimme saaria ja merta, pysähdyimme yhdelle rannalle uimaan ja näimme erittäin kesyjä peuroja, joista toinen söi mielellään antamiamme pähkinöitä. Menomatka oli helppo, mutta paluumatkalla tuuli jo aika paljon ja jouduimme taistelemaan tiemme takaisin rantaan aaltoja vastaan. Ainakin maistui pizza tuon koettelemuksen jälkeen. 


Saarelta löytyi monia hauskoja juttuja: vanhaan tähystystorniin rakennettu kahvilabaari, jonka katolle pääsi istuskelemaan, satama ihanine kasveineen ja rantaviivaa pitkin kulkeva katu, joka on täynnä ravintoloita ja baareja.


Saarelle pääsy oli helppoa, mutta sieltä poistuminen ei niinkään. Kuten eräässä aiemmasta postauksessa kerroin, olin katsonut vähän väärin aikatauluja ja katamaraani ei kulkenutkaan kyseisenä päivänä, joten meidän piti mennä bussilla. Muta onneksi tuo bussi tosiaan kulki, ettei suunnitelmat menneet ihan mönkään. Seuraavassa postauksessa päästään viimein Splitin juttuihin. On jo aikakin, sillä olen ollut täällä jo yli viikon. Hauska viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground