Blogikyselyn tulokset

26.7.15

Heipä hei vielä! Toteutin tuossa jokin aika sitten blogikyselyn, jonka tuloksia lupasin raportoida täällä blogissa. Kyselyyni vastasi 66 aktiivista blogeissa pyörivää henkilöä. Kiitän kaikkia vastanneita!

Tein kyselyn tuloksista infograafin, josta ei tosin tullut ihan niin kaunis kuin olisin halunnut, koska parempi tulos olisi vaatinut korkeamman tason, joka mitä ilmeisimmin on maksullinen palvelu. Pilkoin kuvanmuokkausohjelmalla suurennetun kuvan kahteen osaan, jotta tuosta edes jotenkin saisi selvää. Toivottavasti tärkein tulee kuitenkin esille!

Tuloksista sen verran, että suurin osa vastanneista lukee blogeja päivittäin tai monta kertaa päivässä. Suurimmalla osalla ei kuitenkaan ole kuin 1-10 blogia aktiivisen seurannan alla. Löytyipä toki vastaajia, jotka seuraavat aktiivisesti useampaa kuin 30 blogia. Monet lukevat blogia inspiroituakseen ja viihtyäkseen. Blogeista saadaan vinkkejä sekä tuotemerkeistä että yleisemminkin inspiraatiota esimerkiksi sisustamiseen tai remontointiin. Melkein puolet vastaajista olivat aloittaneet blogien seuraamisen aikavälillä 2011-2013. Blogien lukeminen on sekä lisääntynyt että vähentynyt vastaajien keskuudessa. Kokonaisuus on vastaajien mielestä tärkein seikka blogissa.


Laitoin lisäksi kysymyksen liittyen Suomen blogikenttään. Vastauksia tuli monenlaisia, mutta useimmissa kerrottiin blogien määrän ja laadun lisääntyneen huimasti. Samalla blogeista on kuitenkin kadonnut persoonallisuus ja yhteisöllisyys. Toisaalta blogien suuren määrän vuoksi jokainen varmasti löytää mieleistään luettavaa. Lisäksi esille nousi kaupallisuus ja markkinointi. Osan mielestä blogit ovat liian kaupallisia ja kaikki blogit markkinoivat samoja tuotteita tai tuotemerkkejä, kun taas joidenkin mielestä suomalaiset suhtautuvat liian nihkeästi blogilla tienaamiseen. Yksi vastaajista kirjoitti pitkän kommentin liittyen siihen, kuinka hänen ystävänsä tekee kovasti töitä bloginsa eteen, mutta ei saa siitä itselleen täysipäivästä työtä, koska ei tunne ketään oikeaa henkilöä. Vastaaja oli kysellyt apua eräältä kuuluisalta bloggaajalta, joka oli vastannut, että blogia täytyy pitää rakkaudesta siihen. Vastaaja kuitenkin muistutti, että tämä kyseinen suosittu bloggaajakin kuitenkin ottaa kaiken hyödyn irti blogistaan. Uusien bloggaajien on siis vaikea päästä pinnalle.


Tässäpä minun pienimuotoisen tutkimukseni tulokset. Kiitos vielä kovasti kaikille vastanneille!

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia vastauksia! Mä en lukenut juurikaan blogeja ennen oman perustamista ja blogin alkuaikoinakin seurasin vain muutamaa. Nyt tutustuttuani enemmän blogimaailmaan olen todennut sen tavallaan hieman kummalliseksi maailmaksi: tuntuu, että yhteistyötä blogien välillä on aika vähän, bloggaajia on vaikea saada osallistumaan ja blogit muodostavat useita "sisäpiirejä". Samoin monesta blogista huomaa (tai ainakin epäilee), että niillä on tavoitteena bloggaaminen työkseen, kun jutut noudattavat isojen, suosittujen blogien sisältöjä eikä kaupallisissa yhteistyöpostauksissa tunnu olevan mitään valikointia.

  Lisäksi välillä ihmettelen, miksi monet lukevat joitain suosittuja blogeja. Ehkä omat lukumieltymykseni poikkeavat jotenkin valtavirrasta, sillä useimmissa seuraamissani blogeissa lukijoita on Bloggerin kautta alle 50, mutta blogit ovat täynnä hyviä mielipiteitä ja mielenkiintoisia postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postaus herätti ajatuksia!

   Minäkin olen paljon pohdiskellut blogeja ja bloggaamista, itse kun kohta neljä vuotta on tullut bloggailtua ja muiden blogeja luettua melko paljon. Itsekään en aktiivisesti lue suosittuja blogeja, joskus toki vilkuilen ja käyn selailemassa, mutta blogit, joita todella seuraan ovat melko pieniä.

   Minun mielestäni siinä ei ole mitään vikaa, että blogilla tekee rahaa ja saa hyötyjä, mutta itse en ainakaan jaksa lukea blogeja, jotka ovat pelkkää markkinointia ja materian hankkimista. Kaipaan ajatuksia, tunteita ja jotain syvempää. Toki joskus tyylijutut ovat kivoja ja esimerkiksi meikkausohjeet hyödyllisiä, mutta kyllä blogilta itse kaipaa muutakin. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista oli lukee nämä tulokset!:)

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground