Krakovan kuumuudessa osa 3

28.7.15

Heräsimme viimeiseen kokonaiseen Krakova-päivään, eikä olo ollut aivan niin hirveä kuin mitä edellisen illan olojen perusteella olisi voinut odottaa. Menimme aamupalalle ja kävelimme Sienna-kadulle, josta lähdimme turistireissulle Auschwitziin. En ottanut kameraa mukaan keskitysleireille, sillä siellä kuvaaminen ei tuntunut soveliaalta. Tätä viimeistä matkapostausta en halua synkentää ajatuksilla kyseisestä paikasta, joten aiheesta ei sen enempää.


Reissun jälkeen kävimme kauppakeskuksessa syömässä Burger Kingissä, sillä siitä on tullut meidän reissuperinne. Juttu sai alkunsa siitä, kun Ville olisi halunnut Lontoossa käydä joka käänteessä syömässä Burger Kingissä. Tämän kesän reissun aloitimme hyvin, sillä kävimme ensimmäisen kerran BK:ssa jo torstai-iltana saapuessamme Jyväskylään. Syönnin jälkeen teimme pienet ostokset ja kävelimme hotellille. Lepäilyn jälkeen lähdimme tekemään viimeisen vilkauksen kaupunkiin ja kuluttamaan loput zlotit.


Söimme reissun toiset jättimäiset pehmikset.


Kävimme hevosajelulla, sillä olimme kuunnelleet kavioiden kopinaa monta päivää ja yötä, niin pitihän se itsekin päästä kokemaan. Istuuduimme vaunun kyytiin ja kiersimme vanhan kaupungin ympäri vielä kerran. Hämärän alkaessa laskeutua kaikki näytti niin kauniilta. Vieno iltatuuli puhalsi kasvoille ja oli viileää. Ajelun jälkeen kulutimme loput käteiset ja ostimme viimeiset tuliaiset.

Reissusta jäi ristiriitaiset fiilikset: Krakova on todella huikea kaupunki ja nähtyä tuli paljon, mutta kipeänä oleminen verotti voimia, eikä kaikesta tietenkään pystynyt nauttimaan yhtä täysillä kuin terveena. Joka tapauksessa reissusta jää paljon muisteltavaa ja minä haluan tuonne vielä uudestaan. Krakova vei sydämeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground