KKK eli Krissun kreppejä ja kuvakirja

4.2.15


Muistatte varmaan kultaiselta 90-luvulta kreppiraudat ja niillä laitetut hiukset. Joskus tuossa syksyllä äiti kävi läpi remonttien yhteydessä tavaroita läpi ja siinä vaiheessa toin vielä joitakin omaisuudekseni laskettavia tavaroita Jyväskylään. Niden joukossa oli kreppirauta. Nyt se on ollut täällä minulla ja kökötellyt vessan korissa odottavasti. Maanantai-iltana päätin pitkästä, pitkästä aikaa kokeilla laittaa raudalla hiuksia. Eihän se kuumennut juuri yhtään ja hiuksia sai pitää vastusten välissä ikuisuuden, mutta sai sillä krepit kuitenkin hiuksiin. Tiistaiaamunakin ne vielä näkyivät hiuksissa ja lähdin sitten yliopistolle tuon näköisenä. Vähän hassuthan nuo on, tuovat mieleen ala-asteen koulukuvat. Mutta kuulemma catwalkeilla on alettu nähdä taas krepattuja hiuksia. Eli mä olin eilen joko auttamattoman myöhässä tai sitten edellä aikaani. (Edit: huomatkaa muuten, että toissa viikonloppuna mun tukka koki pientä uudistusta: ruskean värin ja pienen leikkauksen. Mitä tykkäätte?)


Kaksi viikkoa sitten maanantaina saimme Antin kanssa valmiiksi kuvakirjan, jota oli äherretty monet monet monituiset tunnit. Kirjan piti tulla perille 23.1., mutta sitä ei alkanut kuulumaan. Aloin jo ihmetellä ja huolestua, missä kirja oikein kuhnaili. Edellinen kirja kun tuli muutamassa päivässä. Katseltiin sitten sähköpostia ja huomattiin linkki Ruotsin postin sivuille ja tilanne siitä, missä kirja on menossa, joten vähän helpotti. Eilen sitten saimme postissa lapun lähetyksen saapumisesta ja lähdimme sitä noutamaan. Virkailija ojensi minulle sitten yllä näkyvän erittäin hämmentävän sinisen pressupussiviritelmän, josta tulee ensimmäisenä mieleen lähinnä laiton salakuljetus tai jokin eristetty asia. Osoitteessa lukee Finlande ja jotain Ranskan postiin viittaavaa. Eli mitä hittoa? Photoboxko painattaa tuotteensa Ranskassa vai mitä tämä nyt oli?


Pääasia kuitenkin on se, että kirja on nyt perillä hellässä huomassamme. Kyseessä on siis Photoboxin Luxus M -kuvakirja, 120 sivua. Tein vuosi sitten samanlaisen vuodesta 2013, kun Suski ehdotti minulle tarjousta, jonka oli hommannut kahdesta kirjasta, mutta ei saanutkaan toista tehtyä. Silloisen kirjan sain noin kolmellakympillä, tämän alle neljänkympin. Ei paha alennusten kanssa, normaalisti kun tällaisesta vissiin pyydetään 120 euroa. Kirjaa on hauska tehdä - katsella kuvia ja muistella edellistä vuotta. Photoboxin kirjantekosovellus on selkeä ja helppokäyttöinen. Välillä se tosin tuntui hankalalta ja kököltä, kun on tottunut taittamaan InDesignilla, mutta kuitenkin.


Muutamia virheitä kirjaan tuli, sillä pari kuvaa oli suttuisia ja vappuun olin kirjoittanut vuoden 2015 (hyvä minä, tarkistettiin kirja vaikka kuinka monta kertaa, mutta ei tuollaista virhettä sitten huomattu!!). Pari muuta sumeampaa kuvaa on myös mukana, koska sivuja oli paljon, enkä viime vuonna ole selvästikään kantanut kameraa mukana yhtä usein kuin puhelinta, mutta pienistä vioista huolimatta olen kirjaan oikein tyytyväinen. Täydellisyyshän on tylsää, vai mitä?


Muun muassa tällaisia aukeamia kirjassa on. Suosittelen kaikille lämpimästä kuvakirjan tekoa, se on hauskaa puuhaa ja saa muistoja talteen muussakin kuin sähköisessä muododssa. Digitaalisuuskin kun on katoavaista.

2 kommenttia:

  1. MITÄ IHMETTÄ! Vähän katoin suu auki tuota lähetyspakettia! Vaikka oon photoboxilta tilannu jo kauan niin ei ikinä oo tullu tollasta epämäärästä löysää muovikassia postissa. Oikeesti WTF! :D Mut kuvakirja on oikein onnistunut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Olin postissa ihan ihmetyksestä ymmyrkäisenä tuon käsiini sain. :D En tajua, mikä tuossa oikein oli ja kun toimituksessakin kesti kaksi viikkoa. Onneksi sentään tuli kirja, kun ehdin jo pelätä, ettei se tule perille ollenkaan. :D

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground