Pieniä askelia

9.10.18Terveisiä Jyväskylästä! Olin täällä viime viikolla yhden yön ja tulin eilen takaisin. Tuntuu, että tekemistä ja reissaamista on taas aika paljon, mutta kun tekeminen on mieluista ja kiinnostavaa niin mikä jottei! Osallistuin eilen illalla Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Ympäristöviikon avajaistapahtumaan. Siellä oli kaksi puhujaa, jotka pitivät kahdenkymmenen minuutin puheenvuorot ja sen jälkeen heiltä sai kysyä kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Tapahtuman jälkeen siirryttiin Sohwiin keskustelemaan Zero Waste Finland -yhdistyksen toiminnasta ja tulevista suunnitelmista.

Tapahtuma herätti paljon ajatuksia. Lisäksi eilen julkaistiin Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportti, jonka mukaan maapallon lämpötila on noussut noin asteella esiteollisesta ajasta. Raportti kertoo myös, että mikäli ilmaston lämpeneminen jatkuu nykyistä vauhtia, 1,5 asteen raja ylitetään vuosisadan puoleen väliin mennessä, millä on kohtalokkaita vaikutuksia luonnolle, eläimille ja ihmisille.

Oma ilmastoahdistus vaihtelee kovasti. Välillä on todella voimaton olo, kun taas aina ei asiaa oikein jaksa sen enempää miettiä. Omien valintojen miettiminen ja tottumusten muuttaminen on saanut aikaan paremman mielen. Kun teen edes joitain ympäristölle hyviä valintoja, ei tarvitse stressata niin paljon. Stressaaminen kun ei auta ketään eikä mitään, vaan niillä teoilla on nimenomaan merkitystä. En ole täydellinen ja tuskin kukaan on, mutta kun teen edes joitain parempia valintoja ja olen tiedostanut valintojeni merkityksen, olen kulkenut askeleen verran parempaan suuntaan.

Täällä blogissakin olen puhunut jonkin verran ekologisuudesta, mutta asiasta pitäisi puhua paljon enemmän. Välillä puhuminen vain tuntuu niin hankalalta. Tarkoituksenani ei todellakaan ole syyllistää ketään, eikä tuputtaa mitään, mutta aihe koskettaa itseä niin kovin paljon ja haluaisin puhua siitä enemmän. Asenteiden pitäisi muuttua paljon laajemmin ja sosiaalinen media on siinä olennaisessa roolissa.

Tämän ajatuksenvirran päätteeksi haluan kysyä juuri sinulta muutaman kysymyksen.
Tarvitsetko yhtään uutta huonolaatuista pikamuotipaitaa?
Heikkeneekö elämänlaatusi, jos jätät take away -kupit ottamatta?
Muuttuisiko ruokavaliosi huonompaan suuntaan, jos söisit kerran viikossa kasvisruokaa?

Energistä tiistaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground