Raakasuklaailta Foodinilla

10.2.17


Viime viikon keskiviikkona me kymmenen onnekasta JKL-bloggaajaa pääsimme viettämään raakasuklaailtaa Foodinin tukun tiloissa. Foodin on jyväskyläläinen perheyritys, joka myy eettisiä luomutuotteita. Valikoimissa on jauhoja, kaakaotuotteita, öljyjä, proteiinijauheita, kuivattuja marjoja ja hedelmiä sekä pähkinöitä ja siemeniä. Raaka-aineita on lähes 200. Foodin tuo raaka-aineet maahan itse ja tekee yhteistyötä viljelijöiden ja tuottajien kanssa. Viljely tapahtuu ilman teho- ja torjunta-aineiden käyttöä ja viljelijäyhteisöt saavat reilun korvauksen työstään. Foodin on maahantuonut raaka-aineita ja valmistanut luomuelintarvikkeita jo vuodesta 2009. Tässä jos jossain on todella eettistä ja ympäristöä kunnioittavaa liiketoimintaa!


Voitte siis vain kuvitella, kuinka innoissani olin tästä illasta. Lisäksi tuotteet ovat gluteenittomia, joten pystyin maistelemaan kaikkea huolettomin mielin. Foodinin ihana Aino, joka on bloggaaja ja todellinen superfoodien asiantuntija, kertoi meille yrityksestä, liiketoiminnasta ja tuotteista.


Alkuun saimme herkuteltavaksi ihanan chia-vanukkaan, jota oli höystetty raakasuklaalla ja gojimarjoilla. Jo mausta tunnisti, kuinka kyseessä oli luonnollinen ja terveellinen annos. Minä en todellakaan vieroksu tällaista sokerista ja rasvasta riisuttua makua, päinvastoin nautin tuoreista ja luonnollisista makuyhdistelmistä. Voi että kun jaksaisi itsekin valmistaa puhtaampaa ruokaa! Varmasti välillä tämä hieman heikko terveystilannekin paranisi, jos söisi entistä puhtaammin.


Herkuttelun ja Ainon kertoman infon jälkeen pääsimme tositoimiin eli valmistamaan raakasuklaata. Työparinani oli Belle Époque Wedding Diaryn ihana Teresa. Suklaanteon ja maistelun ohella tuli myös jutusteltua mukavia. Suklaanvalmistus aloitettiin sulattamalla kaakaorasvaa pienen kasarin ja vesihauteen avulla.


Kun rasva suli, sekaan laitettiin raakakaakaojauhetta, lucuma- ja tocojauhoja, suolaa sekä kookosnektaria makeutta tuomaan. Oikeanlaisen koostumuksen saaminen oli hankalaa ja kesti melko kauan ennen kuin saimme seoksesta tarpeeksi paksua. Kaakaota ja jauheita lisättiin useaan otteeseen, mutta sehän oli vain hauskaa, kun pääsi sekoittelun ohella maistelemaan seosta.  


Esillä oli paljon erilaisia marjoja ja pähkinöitä, joita sai laittaa täytteeksi omaan suklaaseen. Me valitsimme gojimarjat, saksanpähkinät ja kuivatetut hapankirsikat. 


Suklaamassa laitettiin muotteihin ja jähmettymään pakastimeen. Odottelun aikana jutustelimme mukavia ja saimme jokainen käydä valkkaamassa omanlaisemme sisällön goodie bagiin. Hyllyjen välissä kierrellessä meinasi tulla ihan sekopäiseksi. Olisin voinut ottaa sieltä mukaani ihan kaiken. Onneksi kanssani hyllyjä kiertämässä oli Minttu-Maaria, joka oli hieman määrätietoisempi kysellesään Ainolta tuotteista. Samalla sain itsekin valittua omat tuotteeni.


Mukaani lähti vaniljanmakuinen herneproteiini, joka on täydellinen ainesosa vegaanisiin smoothieihin. Gluteenittomaan leivontaan sain vinkiksi kokeilla teff-jauhoja, joten pussi sitä lähti mukaan. Pienin pussi on maca-jauhetta. Aino hehkutti tätä Perun Andeilta kotoisin olevaa kasvia niin paljon, että oli pakko ottaa pussi matkaan. Maca sisältää muun muassa proteiineja, C-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa. Purkissa taas on viherjauhetta, joka sisältää muiden hiven- ja kivennäisaineiden ohella C-, E- ja K-vitamiinia ja sillä on lukuisia terveysvaikutuksia.

Ilta oli todella ihana, oli hauskaa päästä tekemään itse raakasuklaata ja jutustelemaan bloggaajakollegoiden kanssa. Piristi kovasti ja oli mahtavaa saada mukaan noin paljon terveellisiä tuotteita. Lisäksi oli hieno kuulla ylipäänsä tästä jyväskyläläosestä yrityksestä, jolla on arvot kohdillaan. Suosittelen lämpimästi!

2 kommenttia:

  1. Apua näyttää kyllä törkeen hyvältä! :-) Gojimarjat on ollut itsellä käytössä vaikka missä, muttei suklaassa. Tein siskoni kanssa yksi ilta raakasuklaata. Hyvää se oli, mutta tosi tuhtia tavaraa vielä omaan makuuni. Kahvin kanssa muutama pieni pala maistuu kyllä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Pitäisi itsekin käyttää enemmän gojimarjoja, kun ovat noin hyviä! Onhan se hyvin erilaisen ja paljon voimakkaamman makuista kuin maitosuklaa, mutta hiljalleen on kiva totutella myös uusiin makuihin. :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground