Viime aikoina...

31.7.16

Johan oli meillä päätös illalle! Ollaan äidin kanssa kahdestaan mökillä ja on nukuttu, grillattu ja syöty. Illalla laitoimme saunaa lämpiämään. Koska meidän mökillä ei ole vielä kaikki ihan valmista, ei saunan ovessa ollut kahvaa, vaan pelkkä ikkunanavaaja ulkopuolella. Meikä kuitenkin näppäränänä tyttönä vetäisi oven kiinni ikkunanavaajan päästä ja sitten saunottiin onnellisena. Kun tuli lähdön aika, tuli pieni paniikki. Ovea ei saanut sisäpuolelta auki.


Ihan täyttä paniikkia ei tullut, mutta pieni pakokauhu kuitenkin. Yö saunassa ei kuulostanut kovin miellyttävältä vaihtoehdolta. Saunassa on onneksi pieni ikkuna, joten avasimme sen. Aukko ei kuitenkaan ole suuren suuri ja pudotus melkoisen pitkä. Saunassa oli jakkara, joka mahtui juuri ja juuri ikkunasta ulos. Yritin tiputtaa sen varovasti maahan, mutta se jäi liian vinosti ja oli muutenkin liian alhaalla hyppyä varten. Sitten ei auttanut kuin alkaa huutaa apua mökkinaapureilta. Onneksemme järvellä oli porukkaa uimassa. Sos-huutomme kuuluivat naapuriin ja keski-ikäinen hieman hätääntyneen näköinen mies tuli saunamme luokse. Osoitin sisäpuolelta kahvaa ja hän avasi oven. Mies oli helpottunut, ettei sen pahemmasta hädästä ollut kyse. Kiittelimme kovasti ja olimme hieman häpeissämme. Ainakin saatiin tarina kerrottavaksi.  


Viime aikoina ollaan muutenkin vietetty aikaa mökillä, kun meillä oli käymässä sukulaisia Turun suunnilta. Mentiin porukalla iltoja viettämään luonnon helmaan ja vieraat yöpyivät mökillä. Grillattiin tomaattia, sieniä, makkaraa, maissia ja ananasta. Nyt on tullut nautittua grilliruokaa ihan urakalla.


Ostin tällaisen siistin Kanes-limupullon. Olin viikolla töissä, niin ei auttanut illalla nauttia mitään prosenttipitoista. Tuo oli älyttömän hyvänmakuista, parempaa kuin mikään siideri ja pullo oli erittäin söpö.


Tällä viikolla tapahtui myös radikaalimpi muutos, kun maanantaina mentiin äidin kaverin luokse meikän hiuksia lyhentämään. Hiukset olivat menneet ihan älyttömän huonoon kuntoon reissussa, eikä niitä sanut enää laitettua mitenkään kivasti. Meni hermo niihin ihan täysin ja aloin katselemaan netistä inspiraatiokuvia lyhyisiin hiuksiin. Löysin kivan 20-luvun tyylisen lyhyen tukkamallin ja vähän kuin puolivahingossa suurin osa mun hiuksista oli kasa karvaa lattialla. Näistä tuli paljon kivemmat kuin olisin osannut etukäteen kuvitella ja mä olen niin onnellinen, että uskalsin luopua pitkistä hiuksista. Tämä look on niin paljon enemmän minua!


Tänään kävimme poimimassa myös mustikoita.


Kesä on ihana, kun saa käyttää hametta ilman sukkahousuja.


Täältä mökkiä ympäröivästä metsästä löytää aina vaikka minkälaista kivaa kuvattavaa.


 Perjantaina äiti oli laittanut pöydän koreaksi vieraita ja ehkä vähän samalla myös meitä varten.


Olen kyllä niin onnellinen, että nykyään on mahdollisuus paeta tänne mökin rauhaan kaikkea. Kroatiassa ollessani haaveilin niin kovasti mökillä olemisesta ja rauhoittumisesta ja nyt täällä saa olla. On metsää, järvi, sauna ja ennen kaikkea omaa rauhaa. Täällä tulee kyllä vietettyä nyt Pihtiputaalla ollessa paljon aikaa.


Tänään tosiaan poimittiin mustikoita. Saaliina oli kolme tuollaista isompaa pakasterasiaa ja kolme pienempää. Oli niin paljon marjoja lähellä mökkiä, että huomenna pakko päästä jatkamaan mustikanmetsästystä. Ellei ala ukkostaa, kuten uutisissa ennustettiin. Toivotaan, että vielä saataisiin nauttia näistä ihanan aurinkoisista kesäpäivistä!

2 kommenttia:

  1. Haha mä olisin varmaan kanssa onnistunut jotenkin sulkeutumaan saunaan :'D kiva postaus ja ihanan kesäisiä kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo on just niin tyypillistä tuuria. :D Kiitos kovasti! <3

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground