RiihiRock 2016

27.7.16

Aijaijai, olen ehkä hieman jäävi kun sanon näin, mutta olipahan ihan mahtavat festarit! Viime lauantaina Pihtiputaan Elämäjärvellä järjestettiin ihka ensimmäinen RiihiRock. Meikähän siellä sitten heilui kameran kanssa juttua tekemässä ja hauskaa pitämässä. Ja ihan huikea päivä olikin! Saatiin kunnon rockmeinikiä omalle kylälle, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.


Festarit järjestettiin Rajalan riihellä, joka on Elämäjärven kylällä sijaitseva, paikallisen pariskunnan rakentama tapahtumapaikka heidän oman kotitalonsa pihan laitamilla. Siellä järjestetään monenlaisia tilaisuuksia ja emäntä laittaa aina pöydän koreaksi. Hän oli valmistellut hampurilaisia laadukkaalla charolaispihvillä festareita varten. Ja ai että olikin hyvää! Koska kyseessä oli pihapiiri, oli festarialue mukavan kodikas ja rento, ei mikään ankea hehtaaripelto. Vieraiden oli mahdollista ottaa matto ja nauttia musiikista nurmikolla istuskellen. Festareita varten he olivatkin joutuneet rakentamaan paljon kaikenlaista aina hirsisestä esiintymislavasta lähtien.


Koska olin paikalla toimittajana, kävin melkeinpä kaikkien esiintyjien keikalla ainakin pyörähtämässä ja ottamassa kuvia. En etukäteen osannut odottaa kovinkaan innolla tämän herran esiintymistä, mutta täytyy myöntää, että se oli illan paras.


Nimittäin Arttu Wiskarin keikka. Mies oli erittäin sympaattinen ja kehui kovasti tapahtumaa ja kiitteli yleisöä, että olivat saapuneet paikalle. Lisäksi minä olen siitä höperö, että nautin keikoista vain, jos tiedän esitettävät kappaleet ja pystyn laulamaan mukana. Wiskarillahan on paljon tuttuja biisejä, joten niitä oli kiva fiilistellä.


En tiennyt aiemmin mitään Freud Marx Engels & Jung -bändistä, nimen olin joskus kuullut. Mutta nyt selvisi sekin sitten. Ihan ei meikäläisen musiikkia ollut, mutta maailmani avautui, kun kuulin heidän soittavan Juomalaulu 2:ta, Spektin Juomalaulu pohjautuu Freukkareiden kappaleelle!! Keikasta lähtien päässä on soinut juon juon, minä poika juon...


Ilta huipentui Kotiteollisuuden keikkaan. En ole ikinä oikein välittänyt kuunnella Kotiteollisuutta, mutta ennen RiihiRockia yritin hieman perehetyä tunnetuimpiin kappaleisiin. Löytyi sieltä muutama mieluinen kipale, mutta täytyy myöntää, etten päässyt vieläkään kiinni heidän musiikkiinsa, enkä keikastakaan oikein nauttinut, tunnistin vain Helvetistä itään ja Raskaat veet. Minun piti myös haastatella Hynystä lyhyesti lehteen, mutta siitä ei meinannut tulla yhtään mitään. Keikkabussin piti saapua yhdeksältä, johon olimme sopineet haastattelun. Bändi kuitenkin saapui paikalle vasta puoli kymmenen aikaan ja Hynynen oli nukkumassa! Bäkkärillä pyöriessä tuli sitten haastateltua Wiskaria. Sieltä piti kuitenkin poistua, sillä maha vaati ruokaa ja Hynynen jäi. Kyttäilin lopulta kuitenkin Kotiteollisuuden keikan jälkeen bäkkärillä esityksen loppumista ja niin minä lopulta sain kuin sainkin haastatella Hynystä. Oli kovan homman takana, mutta haastattelun jälkeen olin niin onnellinen! Hauska ja vaiheikas, mutta myös pitkä ja väsyttävä työpäivä sai arvoisensa päätöksen. Puoli kolmen aikaan nukahdin tyytyväisin mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground