Vuoden toinen tunnustus

31.3.16


No niin, rakkaat lukijat, nyt on taas aika tunnustaa, mitä uusia vaatteita on tullut hommattua ja kertoilla hieman tarinoita niistä.


Ensimmäiset hankinnat ovat Seppälän Budget Sportista. Mulla on oikeasti todella heikosti mitään urheilu- tai ulkoiluvaatteita. Ostin siis Puman sinisen hupparin, mustat collarit ja pirteän punaisen ulkoilutakin. Ennen näiden hankkimista mulla ei itse asiassa ollut ainoatakaan hupparia, collarihousuja tai tuollaista kevyempää ulkotakkia. Kaikki kun on tullut heivattua pois tai ovat jääneet pieniksi. Nämä hankinnat tulivat siis enemmän kuin tarpeeseen.


Toiset ostokset taas ovat nettikaupasta. Tuossa taannoin teimme äidin kanssa Collectifiltä tilauksen, josta muodostui aikamoinen murheenkryyni. Collectif on siis brittiläinen verkkokauppa, jolla on valikoimissaan toinen toistaan ihanampia pin-up- ja vintagetyylisiä vaatteita. Teimme sitten äidin kanssa tilauksen, joka saapui postiin melko pian eli plussaa yritykselle toimitusnopeudesta! Mutta se sisältö. Odotin uusia vaatteitani todella innokkaasti, mutta kun sain paketin käsiini, oikeastaan mikään tuote ei ollut onnistunut hankinta. Ainoa sellaisenaan hyvä tuote oli mustavalkopilkulliset ballerinat. Tosin en ole päässyt vielä tositoimiin niiden kanssa, mutta ainakin kotona testailun perusteella ihan kelpo kengät ovat.


Mutta sitten ne vaatteet. Tilasimme äidin kanssa molemmat tummansiniset leveälahkeiset seilorihousut. Mittasimme itsemme ja vertailimme mittojamme Collectifin kokotaulukoihin. Tästä huolimatta housut olivat molemmille ihan liian isot. Samoin olivat mustat korkeavyötäröiset farkut, jotka tilasin itselleni. Lisäksi tilasin myös valkoisen lyhythihaisen puseron, mutta se taas ei ollut yhtään sen tyylinen kuin oletin sen olevan, vaan jotenkin hirveän tätimäinen. Äiti taas ei tykännyt tilaamastaan mekosta, sillä sekin oli aivan erilainen kuin verkkokaupan tuotekuvien perusteella olisi voinut olettaa. Saimme onneksi tehtyä pieniä vaihdoksia, kun vaalea pusero sopi hyvin äidille ja minä tykästyin muhkeaan tummansiniseen tyllimekkoon.


Koot eivät kuitenkaan olleet sopivia missään housuissa eikä tyllimekossa. Veimme ne sitten ompelijalle, sillä emme jaksaneet ryhtyä palautusrumbaan pakkaamisen vaivan ja korkeiden palautuskulujen vuoksi. Olivat vaatteet myös sen verran kivoja, että halusimme ne käyttöömme. Tyllimekon korjaus onnistui täydellisesti, mutta seilorihousujen lahkeet jäivät melko lailla leveiksi. Ne ovat siinä rajoilla ovatko kivan leveät vai ruman leveät. Minä ainakin päädyin siihen, että käytän niitä siellä missä käytän leveydestä huolimatta. Ovatpahan ainakain hieman erilaiset housut. Epäonnea kävi myös mustien farkkujen kanssa, sillä ne olivat ompelijan käsittelyn jälkeen vyötäröltä niin kireät, etteivät ne enää mahtuneet minulle päälle. Onneksi mahtuivat äidille, joten annoin ne hänelle, sillä en jaksanut enää yhtään säätämistä kyseisten vaatteiden kanssa. Collectifia en halua parjata, sillä he vastasivat todella ystävällisesti viestiini, jossa kerroin vaatteiden kokojen olleen aivan vääränlaisia ja antoivat ohjeita palautukseen. Lisäksi nettikaupassa todella on aivan ihania vaatteita - tämä tilaus ei vain mennyt ihan putkeen.


Kolmannet hankinnat ovat muutaman viikon takaiselta Turun reissulta. Tarvitsin vähän uutta pin-up -vaatetta kuvauksia varten, joten käväisimme Cybershopissa. Sieltä otin mukaani mustan tyllihameen sekä yllä olevassa kuvassa näkyvän ruusukuviollisen kellomekon. Mun ei pitänyt mitään kellomekkoa ruveta ostelemaan, mutta tuo istui mun päälle niin täydellisesti ja tyllihame teki siitä niin muhkean, etten voinut jättää mekkoa hyllyyn. Näiden ostosten lisäksi kävimme Punanaamiossa, josta lähti matkaan 20-luvun tyylinen musta charleston-mekko kuvauksia varten. Siitä ja tyllihameesta ei ole kuvaa, koska tyllihame on tyllihame ja mekko on hyvin ohutta kangasta, joten siinä itsessään ei ole hirveästi kuvattavaa.

Neljäs ostos on kuvissa päälläni olevat viininpunaiset H&M:n farkut. Kävimme Helsingin reissulla Itiksessä shoppailemassa Antille uusia juttuja ja mun housuvarasto on niin onneton, että kun löysin sopivat farkut itselleni, ne lähtivät mukaan.

Ulkoilu- ja urheiluvaatteet tulivat enemmän kuin tarpeeseen, samoin viininpunaiset farkut. Nuo pin-up -mekot ja muut nyt on tavallaan vähän höpö höpö -juttuja, mutta ei tuo harrastus oikein toimi ilman näitä vaatteita. Siksi olen kaikkiin hankintoihin loppujen lopuksi ihan tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground