Viikko aamupaloina

3.3.16

Huhhuh, onpas tämä viikko ollut kiireinen. Paljon on pitänyt kouluhommia jaksaa tehdä, mutta nyt helpottaa. Kävin tänään yhdellä luennolla ja sen jälkeen pääsin reissun päälle vähän vaihtamaan maisemaa, mistä olen enemmän kuin innoissani. 

Postauksen aihe ei kuitenkaan ole tällaiset höpinät, vaan aamuiset ruokailutottumukset. Dieettiä tarkemmin noudattaessani sain pientä ryhdistysliikettä mun aamuisiin toimiin, sillä ihan liian usein aamupala jää nauttimatta ja juoksen koululle syömään. Päivän tärkein ateria olisi kuitenkin hyvä nauttia ihan kotosalla ja aloitella päivä sillä tavalla mukavasti.

Otinpa siis viime viikolla joka aamu kuvan ruuistani. Tulee vähän esiteltyä, millaisia juttuja aamuisin syön ja mun tuli syötyä viime viikolla joka aamu jotakin.


Maanantaina aamupalani koostui tomaattimunakkaasta ja smoothietyyppisestä "jälkkäristä". Munakkaan teen niin että pilkon tomaatteja ja laitan ne ensiksi pannulla paistumaan. Rikon munat kulhoon ja laitan joukkoon vettä ja maustetta, sekoitan ja kaadan tomaattien päälle. Sitten vain paistetaan ja lautaselle. Monesti teen aamupalaa blenderillä ja resepti vaihtelee hieman, mutta yleisesti ottaen siihen tulee soija- tai kaurajugurttia, marjoja, banaania, vegaaniproteiinijauhetta ja fiber- tai glutamiinijauhetta. Tässä laitoin lisäksi vettä sekaan jonkin verran ja koko komeuden päälle kaadoin chia-siemeniä.


Tiisaiaamun eväät olivat jälkiuunileipäviipaleet, joiden päälle levitin reilusti avokadoa. Kulhossa oli sokeroimatonta mehukeittoa - niitä on meillä jääkäapissa aina montaa eri makua. Pillipullosta löytyi omenamehua.


Tiistai-iltana meillä oli YKP:n peli-ilta, josta muotouikin aikamoinen tyttöjen ilta ainoastaan Antin tuodessa hieman miesnäkökulmaa kehiin. Leivomme Antin kanssa iltaa varten piirakkaa - teimme kaksi pellillistä kasvispiirakoita, joista ensimmäiseen tuli tofua, pestoa, tomaattia ja toiseen pakastevihanneksia, kesäkurpitsaa ja pestoa. Lisäksi laitoimme molempiin kaurajugurtista ja kasvirasvasta valmistetun "munamaidon". Koska piirakkaa tuli tehtyä niin paljon, sitä jäi aamupalallekin. Luin joskus jostakin ruokavaliokirjasta, että ajatus siitä, että aamupalan pitäisi olla jotakin erityistä, on aamiaismuroteollisuuden aiheuttama mielikuva. Siksi aamupala voi olla ihan hyvin edellisen päivän tähteitä. Tässä on nyt hyödynnetty tätä ajatusta. Pillipullossa ollutta kokista ei tarvitse huomioida.


Torstaiaamuna sama homma. Piirakkaa oli niin kovin paljon. Mukissa smoothieta.


Perjantaiaamuna söin taas jälkiuunileipää avokadolla, tällä kertaa laitoin päälle kirsikkatomaatteja. Mukissa Finnrexiä piristykseksi.


Perjanta-iltana leivoimme Antin kanssa ison satsin vihiksiä, mistä tulen kertomaan myöhemmin enemmän. Arvioimme hieman väärin täytteen ja taikinan välisen suhteen, joten täytettä jäi sitten reilusti yli. Laitoin aamupalalla sitä sitten leivän päälle. Kupissa samalla vanhalla reseptillä tehtyä smmoothietyyppistä jälkkäriä.


Sunnuntain aamupala oli myös blenderillä pyöräytetty, mutta halusin vähän rakennetta ruokaan, joten leikkasin banaanin paloja päälle ja ripottelin vielä chian-siemeniä koristukseksi.

Sellaisia aamupaloja tuli minun syötyä viime viikolla. En tiedä, onko kovinkaan monipuolista tai terveellistä, mutta ainakin joka aamu tuli syötyä jotakin, mikä on mirelestäni ihan tavoittelemisen arvoinen asia. Monenlaisia juttuja kuitenkin saa valmistettua melko pienellä raaka-ainemäärien valikoimalla, esimerkiksi leivästä on moneksi, kunhan vaihtaa päälysteitä.

Hauskoja aamupalahetkiä tuleville päiville!

4 kommenttia:

  1. Tykkäsin sun aamupaloista ja t'lläiset postaukset ovatkin ihan mun lmeppareita! Arvaapa alkoiko tekemään mieli tomaattimunakasta ja avokadoa! Nam! Mitä protskua muuten käytät? Mulla on käytössä nyt hamppuprotsku ja riisiprotsku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Joo tomaattimunakas ja avokado on niin hyviä!! Käytän suklaanmakuista herneproteiinia. :)

      Poista
  2. Hauska idea! :) Mulla tulisi tooodella tylsä aamupalapostaus kun se on 98% aina puuroa mehukeitolla ja marjoilla x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Sulla on selkeät rutiinit, mikä on toisaalta hyvä juttu, niin tulee ainakin syötyä aamulla. Pitäisi itsekin kehitellä joku varma aamupala laiskoille ja kiireisille aamuille. :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground