Mieltä osoittamassa

29.11.15


Mä en ole eläissäni osallistunut mielenosoituksiin, joten nyt lähti rytinällä homma käyntiin, kun tänä viikonloppuna olin mukana kahdessa eri mielenilmauksessa. Lauantaipäivällä osallistuin Jotain rajaa rasismille -tapahtumaan, joka oli vastamielenosoitus Hommafoorumin järjestämään mamuvastaiseen mielenilmaukseen. Puistopuistossa oli melko rauhallinen tunnelma ja siellä kuultiin puhetta siitä, miksei rasismia saa hyväksyä. Paikalla oli noin sata ihmistä.

Enemmän kuitenkin odotin tämänpäiväistä Jyväskylän ilmastomarssia. Pariisin ilmastokokoukselta järkeviä ja tehokkaita ratkaisuja vaativat ihmiset kokoontuivat yliopiston kirjastolle, josta lähdettiin marssimaan kohti Aren aukiota. Matkalla laulettiin, huudeltiin iskulauseita ja nostettiin ilmaan vihreitä sydämiä. Ohikulkijat pysähtyivät katsomaan ja kahviloiden ikkunoissa näkyi kiinnostuneita kasvoja. Päästyämme aukiolle muodostimme ison vihreän sydämen, josta otettiin kuva. Se lähetetään nettivetoomusverkosto Avaazille, joka kokoaa kuvakollaasin ympäri maailman järjestetyistä 2000 ilmastomarssitapahtumsta.

Oli huikeaa olla osa maailmanlaajuista joukkoa, joka haluaa luonnon pelastettavan ennen kuin se on liian myöhäistä. Ja kiitokset Ilonalle ja Paavolle, jotka olivat mukana molemmissa tapahtumissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground