Hassuja torttuja ja joulutunnelmaa

21.12.14


Hejsan ihmiset! Eilen illalla tämä tyttö pääsi perille Pihtiputaalle rauhoittumaan ja joulun viettoon. Seuraavat kaksi viikkoa olisi tarkoitus pitää sijantia täällä ja katsellaan sitten, jos vaikka Antinkin porukoilla pääsisi käymään loman pääteeksi. Tänä aamuna heräsin täällä puoli kahdentoista aikaan ja aamupalalounaan jälkeen nautin aimo mukillisen kahvia ja Enkeli-suklaata, joka on muuten ihan parasta joulukarkkia. Ahh. Onneksi sitä ei ole viety minulta pois! Toisin sanoen siinä ei ole siis vehnää.


Kauneus on katsojan silmässä - tai joskus sitä ei ollenkaan. Ei nimittäin paljoa suloisuus päätä huimaa, kun alkaa gluteenittomalla taikinalla leikkimään. Yllä näette siis joulutorttuja, kaupan valmiista taikinasta taiteiltuja. Ihmeen tortuilta nuo kuitenkin maistuvat, joten plussat taikinalle. Aiemmin syksyllä tehdyt oman taikinan tulokset kun eivät muistuttaneetkaan tortun mausta. Eihän näissä tietenkään sitä samaa kuohkeutta ja ilmavuutta ole mitä vehnällisissä versioissa. Harmi, sillä tortut ovat ehdottomasti parasta jouluherkkua. Onneksi on kuitenkin näitä pahinta tortunnälkää lievittämään!


 Leipuri-Krissu näyttää kuulemma ihan emännältä.


Äiti on laittanut kotiin joulutunnelmaa. Mun mielestä nämä Partyliten porot ovat ihan huikeita. Pianon päältä ihmettelevät maailmaa tonttujen ja jouluvalojen kanssa.

Yksi parhaista jutuista joulussa on mun mielestä jouluvalot. On ihanaa, kun ihmiset laittavat mitä erilaisimpia piristyksiä ikkunoihin ja pihoihin pimeään vuodenaikaan. Tänä vuonna niitä ainakin Jyväskylässä olikin aika paljon, mistä Krissu tykkäsi kovasti. Sisälläkin oli valoja omilla kämpillä ja nyt täällä porukoilla tunnelmaa luomaan.


Haha, meidän kissankorvikkeellekin laitettiin vähän jouluilmettä. Ei näytä kauhen innostuneelta.

Ei ole enää kuin pari yötä jouluun. Huomenna jatkuu leipominen ja muiden valmistelujen tekeminen. Pieni karheus kurkussa ei kauheasti innosta, mutta toivotaan, etten pyhiksi kovin kovaa lenssua saa. Toisaalta nythän sitä aikaa sairastella olisi, mutta joulu kipeänä ei oikein innostaisi. Pitää vaan juoda ahkerasti teetä ja glögiä.

Hauskaa joulunaikaa jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Siis noissa enkeli suklaissa ei oo siis gluteenia.Hei kiitos tästä tiedosta.Ostin eilen jotain suklaata mikä oli gluteiiniton,sokeriton ja laktoositon ja epäilen sen maistuvan pahalta.Nyt osaan ostaa äitilleniki joulukarkkeja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä paketisa lukee, että "saattaa sisältää vehnää", mutta itse gluteenitonta ruokavaliota noudattavana en ole kuitenkaan noilla teksteillä varusteltuja tuotteita vältellyt. Kiva, jos minusta oli apua! :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground