Yhteistyöllä kohti parempaa maailmaa

10.3.17

Huhhuh, keskiviikkona oli aikamoinen päivä! Silloin vietettiin kansainvälistä naistenpäivää ja me olimme Jyväskylän Mitä-verkoston porukan kanssa hommissa yliopistolla. Päivällä meillä oli tavaranvaihtopiste kirjaston vanhassa kahvilassa ja yhden aikaan saatiin Planin ohjelmapäällikkö kertomaan kehitysmaiden tyttöjen tilanteesta ja Planin työstä. Illalla taas järkkäsimme dokkari-illan Historica-rakennuksessa, siellä katsoimme elokuvan Girl Rising.Vaikka päivä oli todella pitkä ja samalla aika uuvuttava, antoi se todella paljon energiaa ja ajattelemisen aihetta. Kehitysmaiden tyttöjen aseman parantamiseen tähtäävässä työssä sekoittuu monenlaiset eri tunteet. Suru, viha, epätoivo, ilo, riemu ja toivo. Maailman tytöt kohtaavat suuria vääryyksiä, mutta toisaalta on olemassa myös toivoa. Me osaltamme voimme olla luomassa sitä täällä kaukaisessa Suomessakin.


Meidän jokaisen elämässä on monenlaisia haasteita ja elämä tuntuu välillä aikamoiselta taapertamiselta, niin kehitysmaiden ihmisillä kuin meillä suomalaisillakin. Huolenaiheet ja niiden vakavuus saattavat vaihdella toki suurestikin. Mutta mielestäni näihin kaikkiin ongelmiin auttaa aika paljon kaksi asiaa. Toiset ihmiset ja yhteistyö. Keskiviikkona meillä oli monta rautaa tulessa ja hieman mutkiakin matkassa, mutta yhteistyöllä selvisimme kaikesta. Kukaan ei pysty tekemään yksin kaikkea, kukaan ei voi yksin järjestää koko päivän kestävää tapahtumaa, kukaan ei voi yksin muuttaa maailmaa. Mutta kun me yhdistämme voimamme, pystymme vaikka mihin. Yhtälailla meidän arikiset ongelmamme kuin maailmanlaajuiset vääryydet voidaan ratkaista, kunhan puhallamme yhteen hiileen.


Koska saimme pienen puffijutun Suur-Jyväskylän lehteen, löysi tiensä yliopiston kirjastolle myös moni muu kuin yliopiston opiskelija. Monenikäiset, niin naiset kuin miehetkin, tulivat tuomaan tavaroita, juttelemaan meidän kanssa, lahjoittamaan rahaa ja kuuntelemaan Planin tyttökampanjasta. Sydän suli kun ihmiset olivat niin innostuineita tempauksesta ja kiinnostuneita meidän ajamista asioista. Samalla saimme autettua ihmisiä täällä, kun moni sai mukaansa jotain pientä ja hyödyllistä.


Ongelmia on ja paljon, mutta toisten ihmisten kanssa toimiminen luo uskoa siihen, että ihmiset haluavat toisilleen hyvää ja yhdessä voidaan saada aikaan muutosta parempaan. Tehdään siis yhteistyötä toistemme kanssa ja huomioidaan kaikki lähellämme olevat ihmiset. Siinä on jo iso askel parempaan maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground