Someone said a long time ago, rock 'n' roll would never grow old

19.11.16

Tähän alkuun pitäisi kirjoittaa pitkä selitys siitä, kuinka viime aikoina on ollut niin kiire, että pahimmillaan tuntuu, ettei suunnilleen kerkeä hengittää. On ollut opiskelujuttuja, ihmisten näkemistä, kuoroharkkoja, Mitä-verkoston dokkari-illan järkkäilyä ja olinpa tällä viikolla oikolukemassa Jylkkäriäkin. En kuitenkaan aio nyt puhua näistä sen enempää, sillä tänään olen pitänyt kokonaisen päivän vapaata ja löhönnyt porukoiden luona. Kummasti on selkeämpi pää jo yhden rennon päivän jälkeen!

Tällä kertaa ajattelin nimittäin puhua vähän musiikista. Harmittaa ihan älyttömästi, miten vähän musiikkia tulee nykyään kuunneltua. Aikoinaan meikä oli kunnon musadiggari, mutta musan kuuntelu on jotenkin jäänyt. Enemmän nykyään tulee katseltua sarjoja tai videoita, räplättyä kännykkää tai luettua blogimerkintöjä vapaa-ajalla, eikä musiikkia tule kuunneltua kuin autossa kaikkia niitä samoja iänikuisia biisejä ja joskus tiskatessa tai muita kotihommia tehdessä. Pääosin syynä tähän on varmaankin sairastelu ja väsymys. Väsyneenä ei oikein jaksa kuunnella musiikkia, eikä siitä saa niin paljoa irti. Lisäksi kuuntelua on rajoittanyt todennäköisesti se, etten ole käyttänyt mp3-soitintani aikoihin, enkä oikein osaa kuunnella kännykästä musiikkia, kun se kuluttaa akun hetkessä. Monet bussimatkat olisivat varmaan kuluneet mukavammin musiikin parissa, mutta ikinä ei ole kuulokkeet tai soitin mukana. Tässä asiassa pitää ehdottomasti ryhdistäytyä!

Aloitin tämän ryhdistäytymiseni kuuntelemalla musiikkia tässä samalla kun pelailen ja luen blogeja. Olen rakastunut uudelleen Billy Talentiin uuden albuminsa ansiosta. Siltä löytyy oikein mainio kipale nimeltään Louder than the DJ, joka kertoo huolesta liittyen rockin alamäkeen nykypäivinä. Videon kommenttibokissa raivottiin sitä, kuinka media tuputtaa meille valtavirtamassamusiikkia ja rock jää koko ajan enemmän sivuun. Koska minä olen ehta rock-tyttö kaikista harharetkistäni räppitutkimuksen tekemisestä ja nykymusiikin tahdissa tanssimisesta huolimatta, ajattelin laittaa vähän rockia kehiin!


Tämä on yksi mahtavimmista biiseistä BT:n uudella Afraid of Heights -albumilla. Bändin kaikkien aikojen paras levy on Billy Talent III, enkä ikinä oikein päässyt täysin sisälle toiseksi uusimpaan Dead Silenceen. Tässä biisissä sen sijaan kulminoituu uusimman levyn timanttisuus ja tietynlainen paluu vanhempaan tyyliin. Ihan paras meininki!


Tämän kanadalaisen bändin löysin joskus vuonna 2013 tai 2014, mutta koska noiden aikojen jälkeen musiikinkuunteluni selkeästi vähentyi, en ikinä luukuttanut tämän kappaleita toden teolla. Useita tuttuja biisejä bändiltä kuitenkin löytyy ja nyt materiaalia tähän postaukseen etsiessäni huomasin, että bändiltä on tullut ulos tänä vuonna uusi albumi. Pitääpä laittaa kuunteluun! Toiseksi uusimmalta levyltä tämä kappale on oikein mukava.


Ääää, mikä vuosi, kun pitkäaikainen lempparibändini Green Daykin on julkaissut uuden kiekon! Täytyy kyllä myöntää, että innostukseni GD:hen hieman laantui trilogia-levyjen ilmestyttä, sillä en koskaan oikein innostunut niiden kappaleista. American Idiot ja 21th Century Breakdown on ikuisesti maailmankaikkeuden parhaat albumit minulle, mutta muuten alkaa Billy Talent viemään lempparibändin paikkaa. Pitää toki tutustua uuteen Green Dayn albumiin ennakkoluulottomasti ja tämä single on kyllä oikein kivankuuloinen jo parin kuuntelukerran jälkeen!


Seuraavaksi esittelen listan kolmannen kanadalaisen bändin eli Three Days Gracen. Oi, tätä bändiä on myös luukutettu aikoinaan oikein toden teolla. En ole oikein perehtynyt uuteen tuotantoon, jossa laulajana toimii Matt Walst. Olen kyllä vähän skeptinen sen suhteen, sillä Adam Gontierin ääni on se, joka tekee TDG:n musiikista niin persoonallisen. Sen kunniaksi linkkailen tämän hieman vanhemman kappaleen.


Eihän tämä postaus olisi mitään ilman Musea, jonka musiikkia ihan viimeaikaisia Billy Talentin luukutuksia lukuun ottamatta olen viime vuosina näistä bändeistä selkeästi eniten kuunnellut. Jotenkin se Musen musiikin eteerisyys on vedonnut enemmän viime aikoina kuin suoraviivainen rock. Tämä kappale ei ole sieltä rauhallisimmasta päästä, mutta yksi uusimman albumin parhaista kappaleista, joten valikoitui siksi tähän.

Mitäpä sanotte tästä listasta? Oliko tuttuja kappaleita? Jos ei, jaksoitteko kokeilla uutta musiikkia? Tykkäättekö te ylipäänsä yhtään rockista?

4 kommenttia:

 1. Oi three days grace! <3 totta muuten, että Adam on ehdottomasti se original, mutta kyllä toi uusikin tuotanto on ihan hyvää :') TDG:n uusinta levyä en oo niin paljon luukuttanut kuin vanhoja. Ne vanhat on kyllä kuunneltu niin moneen kertaan että :D sitä ootellessa, että TDG saapuisi suomeen tai edes ruotsiin! Billy talentia on tullut kuunneltua, mutta lähinmä vaan tiettyjä biisejä. Pitääkin ottaa heidän tuotantonsa paremmin haltuun! Pitää myös käydä kuuntelemassa tota ainoaaa tuntematonta eli thousand foot krutchia. Haha vitsit, että meillä on samanlainen musiikkimaku!

  Myös mulla on toi musiikin kuuntelu jäänyt, sillä pari kolme vuotta sitten mulla oli kokoajan spotify auki. Lisäksi olin aina kuuntelemassa lemppari artistin uusimman biisin heti, ja nyt huomaan uudet biisit kuukausia ilmestymisen jälkeen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että uusikin TDG on hyvä, pitääpä sitäkin alkaa kuunnella. :) Sen keikalle kun tosiaan pääsisi niin ai että! Ne ei ole tainnut koskaan käydä Suomessa?

   Ehdottomasti kannattaa kuunnella Billy Talentia, voin suositella lämpimästi! Kannattaa aloittaa vaikka tuosta uusimmasta levystä, jos et paljoa noita biisejä kuunnellut. :)

   Oli kyllä hauska huomata, miten samanlainen musiikkimaku meillä onkaan! :) <3 Ihana, että rock ei ole vielä täysin kuollut, vaan meitä löytyy vielä!

   Joo sama mulla, että huomaan kaikki uudet albumit ja biisit ihan tosi myöhässä nykyään ja kuuntelu tosiaan jäänyt vähemmälle. :( Pitää nyt tosiaan ryhdistäytyä ja alkaa enemmän kuuntelemaan taas, siitä vaan saa niin paljon voimaa. :)

   Poista
 2. Louder than DJ on ihan mahtava :) Ja tykkään kyl tuosta uudestakin levystä vaikkei oo niin hyvä kuin vaikka edellinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Mä taas tykkään kovasti tuosta uudesta levystä. :D

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground