Lauantai Tallinnassa

25.11.16

Heipä hei! Taas on jäänyt blogi vähän taka-alalle, kun on ollut aika touhuntäyteinen viikko. Maanantaina palailin Jyväskylään, kävin Powerin ajavaisissa ja opiskelin, tiistaina sain viimein Suskin katsomaan meidän kämppää ja vähän kuvailemaan ja pelailemaan, keskiviikkona meillä oli Mitä-verkoston kanssa suuri päivä, kun järjestettiin dokkari-ilta ja neljän hengen porukalla leivottiin yhdestätoista asti. Eilen taas olin yliopistolla demoissa ja kirjoittelin kotona kovaa kyytiä erästä ihanaa politiikka-analyysia, kun taas illalla käytiin YKP:n tyttöjen kanssa kaupungilla kolmioilla pyörähtämässä. Tänään tulin Pihtiputaalle ja siinähän ne tämän viikon arkipäivät sitten menivätkin. Pian tulee vähän kuvamateriaalia tiistailta, kun kuvattiin niin kovin lyhyeltä tuntuneessa ajassa miltei kaksisataa kuvaa. Mennään nyt kuitenkin pikapikaa tämän postauksen aiheeseen, ettei nämä seikkailut jää tyystin kertomatta!


Kaksi viikkoa sitten viikonloppuna nimittäin lähdin Antin ja Antin siskon ja veljen kanssa reissaamaan. Antin pikkuveli täytti 18 vuotta syyskuussa ja sisarukset halusivat keksiä hänelle hauskan lahjan, joten päättivät ostaa matkaliput Tallinnaan. Lähdimme sitten perjantaina Antin ja Ekin kanssa Onnibussilla kohti Helsinkiä yöpymään Ellin luokse. Lauantaina aamulla hyppäsimme laivaan ja olimme päivällä Tallinnassa. Ensimmäisenä suuntasimme Telliskiven kaupunginosaan lounaalle. Menimme F-hooneeseen istuskelemaan ja syömään. Minä löysin listalta vegaanisen annoksen ja se oli todella hyvää!


Ruoan jälkeen kävelimme Telliskiven alueella ja etsimme baaria, johon mennä istuskelemaan. Astuimme sisälle erääseen rakennukseen ja kävelimme yläkertaan, jossa oli kirpputori. Se oli jännä paikka, myynnissä oli kunnon vanhaa tavaraa koriste-esineistä neuvostoaikaisiin rintaneuloihin. Siellä emme kovin kauaa viihtyneet, mutta alakerrasta löysimme oikein hauskan ja tyylikkään baarin, jossa istuskelimme jonkin aikaa.


Telliskivestä ajelimme taksilla Virukeskukselle. Siellä on Sanrion Hello Kitty -kauppa, josta kuulin ensimmäisen kerran joskus nelisen vuotta sitten porukoiden käytyä Tallinnassa. Kadehdin silloin kovasti, etten päässyt käymään liikkeessä ja nyt kun menimme ajan kanssa Tallinnaan, halusin päästä näkemään paikan. Etsimme Antin kanssa kauppaa varmaan tunnin ajan netin ja opastetaulujen avulla ja myyjiltä kysellen, mutta emme löytäneet sitä. Minua harmitti ihan vietävästi. Emme viettäneet aikaa keskuksessa kovin pitkään etsiskelyoperaation jälkeen, joten en enää kuin vilkaissut Kaubamajan luonnonkosmetiikkapuolen, mutta en ostanut sieltäkään mitään. Kauppakierroksen jälkeen lähdimme vanhaan kaupunkiin ja menimme Hell Hunt -nimiseen paikkaan syömään. Otimme kunnon alkupalat: leivitettyjä juustopalleroita, valkosipulileipää ja ranskalaisia. Minä tilasin pääruoaksi kasvispurilaisen ja oli muuten hyvää. Maha täyttyi kyllä ihan kunnolla! Ruoan jälkeen olikin aika mennä jo satamaan päin ja päättää reissu. Saimme siis vietettyä oikein hauskan lauantaipäivän ja minäkin pääsin hetkeksi irti kaikista velvollisuuksistani. Tuli kyllä tarpeeseen!

4 kommenttia:

 1. Pienetkin irtiotot tekee aina niin hyvää!

  VastaaPoista
 2. Ps. Ehkä ensi kerralla löydät sen Hello Kitty-kaupan?!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin palaan vielä etsimään sitä ja löydän sen lopulta!! :D

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground