Alkufiiliksiä

20.5.16

Ensimmäinen miltei kuudestakymmenestä Kroatia-päivästä on takana. Ilman kommelluksia emme perille päässeet, mutta nyt olemme masu täynnä asunnon lakanoissa, joten on hyvä mieli. Sykettä tänään nostivat Antin passin hetkellinen katoaminen lentokentällä ja kolmen matkalaukun kantaminen kymmeniä porrasaskelmia - turhaan. Passi löytyi ja majapaikkakin löytyi parin ystävällisen kroatialaismiehen ansiosta. 


Löysin TripAdvisorin ravintolalistalta paikan, jossa tarjoillaan vegaanista ja gluteenitonta ruokaa. Se oli niin täydellinen minulle, että oli pakko lähteä heti testaamaan. Minä tilasin Nishta Restaurantissa riisinuudelia kasviksilla ja Antti bbq-seitanburgerin. Annoksessani osa kasviksista oli vähän ylipaistuneita, muuten annos oli ihan hyvää.


Dubrovnikin vanha kaupunki on ainutlaatuinen paikka. Tykätään molemmat ihan älyttömästi!


Papukaijat tykkäsivät mun hatusta.


Ruoan ja tuskaisen hitaan kaupassakäynnin jälkeen oli pakko mennä käymään asunnolla ja nukkua muutama tunti. Sen jälkeen oltiin valmiit uuteen ravintolakäyntiin. Ennen kämpille menoa eräs sisäänheittäjä sai sinnikkään suomalaisten sanojen toistamisen jälkeen huomiomme ja lupasimme tulla myöhemmin syömään. Paikka oli Restaurant Gusti.  Tilasimme caesarsalaatit kanalla ja mä tykkäsin niin kovasti! Ihan hullun hyvä salaatti maukkaalla kastikkeella. Ruokailun jälkeen tuli vain pieni yllätys, kun vesipullo maksoi viisi euroa ja erikseen veloitettiin vielä kattauksesta. Luin äsken TripAdvisorista arvosteluja kyseisestä paikasta ja se haukuttiin ihan lyttyyn. Olihan nuo lisämaksut harmillisia, mutta mä olin niin tyytyväinen ruoan makuun, ettei se niin kovasti edes harmittanut.


Ruoan jälkeen käppäiltiin jo hämärtyvässä vanhassa kaupungissa ja satamassa. Ihailtiin laivoja, vuorilla olevien talojen valoja, vastarannalla esiintyviä tulennielijöitä, meren aaltoja ja tunnelmaa.


Tässä paikassa on sitä jotakin.

2 kommenttia:

  1. Voi, Kroatia. <3 Innolla odotan seuraavia postauksia, pala sydäntä nimittäin jäi sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän. <3 Postauksia on kyllä luvassa oikein roppakaupalla. :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground