Minun jouluni

26.12.15

Nyt on tämänkin vuoden joulu vietetty. Ollaan taas kotosalla ja pääsee koneelta katsomaan, millaisia kuvia sitä tuli otettua pyhien aikaan.


Meidän perheen jouluperinteet ovat muuttuneet aika kovastikin vuosien varrella. Kun olin lapsi, joulu vietettiin aina mummulassa. Siellä oli mummu, mummun sisarukset, pappa ja meidän perhe. Mummu ja äiti laittoivat ruokaa, iltapäivällä käytiin pihalla, syötiin jouluateria, lämmitettiin ulkosauna ja joulupukki kävi tuomassa lahjoja. Lahjojen avaamisen jälkeen juotiin kahvit ja ihasteltiin, mitä kukakin paketistaan löysi.


Vuosien varrella tuo meidän joulunviettoporukkamme on pienentynyt ja pienentynyt. Enää jäljellä on vain meidän perhe. Siksi parin viime vuoden joulut olivat melko raskaitakin - silloin erityisesti tuntee tyhjyyden, jonka edesmenneet sukulaiset ovat jättäneet. Parina viime vuonna joulu on mennyt jotenkin muutenkin vähän ohi. Toissa jouluna olimme eräällä pihtiputaalaisella mökillä luodaksemme uudenlaisia joulumuistoja. Mökkireissu ei oikein mennyt putkeen, mistä isä kuulemma sai ajatuksen rakentaa oma mökki. Toimeen sitten tartuttiin ja viime joulu päästiin viettämään omalla mökillä. Viime vuonna oli kuitenkin remonttia porukoiden asunnossa, minun ja Antin muutto uuteen kämppään Jyväskylässä ja lisäksi vielä vähän keskeneräiselle mökille piti viedä kaikki huonekaluista lähtien. Tämän kaaoksen kruunasi mun päässä monta päivää jyskyttänyt migreeni. Joulu meni siis vähän kuin ohi. Sen sijaan tänä vuonna oikein odotin joulua, sillä tuntui, että oli pitkästä aikaa mahdollista viettää kunnon tunnelmallinen joulu.


Ja se onnistui. Nukuimme aattoaamuna pitkään, söimme kotona päiväruuan, kävimme äidin kanssa haudalla ja iltapäivällä lähdimme mökille. Äiti koristeli paikkoja minun ja pikkuveljen kasatessa TV-tasoa parvelle. Puuhien jälkeen söimme jouluillallisen, kävimme saunassa ja avasimme kuusen alle kerääntyneet paketit. Lahjojen jälkeen pelasimme lautapelejä, minkä jälkeen piti jo mennä nukkumaan päivän touhujen väsyttämänä. Minä vain en saanut heti unta, mikä ei yllätä yhtään, sillä olen onnistunut kääntämään unirytmini erittäin lahjakkaasti ylösalaisin tässä viime viikkojen aikana.


Jouluaamuna heräsimme äidin kanssa puoli seitsemän aikaan silmät ristissä ja lähdimme kirkkoon. Siellä ei mitenkään hirveästi ollut porukkaa, mutta enemmän kuin etukäteen aavistelimme. Kirkon jälkeen ajelimme takaisin mökille ja asetuimme vällyjen väliin. Minä nousin ylös joskus yhden aikaan. Ruokailun ja lepäilyn jälkeen lähdimme mummun siskolle vierailulle. Siellä sitten söimme vähän lisää ja takaisin mökille päästyämme minun oli pakko ottaa nokoset. Unien jälkeen pelailimme Trivial Pursuitia ja katkoa. Tänään taas järjestelimme mökkiä, pelasimme Catania ja söimme laatikoiden rippeet pois. Papan sisko kävi kahvilla ja joulukakulla, oli mukava kuulla vanhoja juttuja ja sukulaiskiemuroita. Tämän jälkeen pakkasimme loputkin tavarat ja körötimme kotiin. Joulu oli vietetty.

Huomenna luvassa vähän erilaisia seikkailuita!

2 kommenttia:

  1. Ai mä en tiennykään että te ootte rakentaneet ihan uuden mökin! :O Vähän ihanaa<3 Ja tuota Catania haluaisin niin kokeilla joku päivä! Voitko kuvitella etten oo ikinä pelannut sitä... o.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuosta mökkijutusta sen tarkemmin ole oikein kenellekään tullut puhuttua. :D Mutta joo, meillä on ihan oma pikkuruinen uusi mökki nyt, siellä on aina ihana käydä oleilemassa luonnon helmassa. :) Onpas kumma kyllä, sun pitäisi niin päästä pelaamaan sitä, tykkäisit varmasti!! :)

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground