Howthissa tuulee

8.4.15


Kolmannen Irlanti-päivän agendassa oli reissu Dublinin lähellä sijaitsevaan kalastajakylä Howthiin. Hyppäsimme paikallisbussiin ja nautimme irlantilaisista maisemista. Matkan varrella näkyi niin kovin ihania taloja ja pihoja.


Itse kylä oli kovin piskuinen, eikä siellä ollut mitään erityistä nähtävää. Matkan tarkoitus olikin mennä merenrannalla sijaitseville nummille ja kallioille.Näkymät Howthissa olivatkin aivan uskomattomat. Meri, kalliot, nummet, suuret talot ylellisine pihoineen ja mutkitteleva tie loivat tunnelman, jossa ei voinut olla muuta kuin haltioitunut.


Päivä vain oli kovin tuulinen. Ja kun tuulisella säällä suuntaa merenrannalle, ei kovin kuuma tule. Varmaan tuota kävelyretkeä saan kiittää tästä tämänhetkisestä flunssastani, sillä seuraavana yönä kipu hiipi kurkuuni. Vaikka yritin pukeutua Howthin reissulle mahdollisimman hyvin niillä vaatteilla, joita mukana oli, meni viima luihin ja ytimiin asti.


Rannalla, lähellä kylää oli pieni kahvila-ravintola, joka oli suuri pelastuksemme kovalta tuulelta. Tilasimme kaakaota ja minä halusin nauttia jotakin vihreää, joten valitsin vuohenjuustosalaatin. Oli kyllä erittäin maukasta.


Tokihan sitten kun olimme saaneet massut täyteen ja odottelimme bussia takaisin kaupunkiin, alkoi aurinko paistaa oikein kunnolla. Siinä vaiheessa kuitenkin ainakin meikän jalat olivat niin poikki, ettei huvittanut kävellä enää yhtään enempää, joten hotellille piti kuitenkin päästä. Siellä lepäiltiinkin kotvanen, kunnes lähdimme Antin kanssa Penneysille. Sieltä ostin Antille kandilahjaksi kassillisen vaatteita, joille hintaa kertyi vain 35 euroa. Illalla sitten haimme syötävää Saburritoksesta ja koomailimme hotellilla. Päivä oli ihana, mutta rankka, joten uni tuli nopeasti.

2 kommenttia:

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground