Uutukaisia

21.9.14

Mun blogi on ihan hassu. Välillä se sukeltaa hyvin syviin vesiin, välillä taas liihottelee pinnallisuuksissa ja joskus postaan vain kuvia ilman sen kummempia tarinoita. Tällä kertaa on taas keveämmän setin aika. Esittelyssä kun on monta uutta kivaa juttua!


Tämän kaunokaisen hommasin siis elokuussa Tampereessa Suksin luona ollessani. Kamerakuume oli riivannut minua todella pitkään ja kesällä se huipentui. Töissä vain googlettelin kameroita ja putkia ja valokuvausblogeja suuri kaipaus rinnassani. Hintavuus vain oli esteenä, enkä kyllä oikeastaan edes tiennyt, millaisen kameran todella haluaisin. Suunnittelin hankkivani kameran joulun jälkeen. Tai ensimmäisten kurssisuorituksen napsahdettua rekisteriin. Tai sitten kun työt olivat paketissa, niin siinä sitten kävi, kiitos Suskin. (En ole yhtään yllytyshullu.)

Käytiin ensin Gigantissa katsastamassa valikoimaa ja ottamassa testikuvia. Siellä se ihastus syntyi sitten heti. Canon EOS 70. Kuvat olivat niin upeita kameran kääntyvässä näytössä vanhaan räpsyttimeen verrattuna, että olin ihan sulaa vahaa. En kuitenkaan ostanut kameraa heti, vaan maltoin sentään mieleni ja Suskin ohjeistuksen mukaisesti googlettelin verkkokauppa.comin hintoja. Sieltä 70D löytyi noin 50 euroa halvemmalla. Vaikka ei se siinä hintaluokassa niin suuri huojennus ollut, päätös oli kuitenkin sillä selvä.

Aamulla sitten tyhjennettiin tiliä ja muassani 960 euroa käteistä astelimme Pirkkalan verkkokauppa.comiin. Ja sieltä se lähti mukaan, uusi kultaseni. Heti täytyi mennä lataamaan akkua ja lähteä kuvailemaan. Kukkaloistoa -merkinnässä näkyvät nuo ensimmäiset kameralla otetut kuvat. Olin niin onnellinen.

Ja olen toki vieläkin. Nyt vain olen sairastellut niin kovin ja heilunut tavaroiden muuttamisen, kämpän siivouksen ja kaappien järjestelmällisen läpikäynnin kansa sekä aloitellut opiskelujen ja luottamustehtävien hoitamista, että kuvaaminen on jäänyt ihan naurettavan vähälle, vaikka tuollainen ihanuus minua hyllyssä odotteleekin. Onneksi pari viikkoa sitten kävin kuvailemass Satun kanssa ja muutamia satunnaisia räpsyjä on tullut otettua. Asian pitäisi kuitenkin korjaantua lähiakoina, kun lähdin mukaan Collari.fin eli Jyväskylän opiskelijaurheilun äänitorven toiminnan edistämiseen valokuvaajana. Odotan innolla!

Kuten tuolta aiemmasta saattaa päätellä, kamera maksoi lähemmäs tonnin. Se on ihan järkyttävä rahasumma. Itse en ole käyttänyt vastaavia summia kuin kielimatkan maksamiseen ja sänkyyni (joka itse asiassa sekin oli tuntuvasti halvempi.) Tuntui siis ihan hullulta pistää tuollainen summa rahaa tässä elämäntilanteessa tuollaiseen kapistukseen. Koen ostoksen kuitenkin suhteellisen tärkeäksi, koska kuvailen jatkossa mitä todennäköisimmin moneen eri julkaisuun. Ja harrastukset maksavat. Ja ehkä joskus jossain vaiheessa saisin taas tienattua vähän rahaakin kuvaamisella. Se on suuri unelma.


Hieman pienempiä hankintoja olivat lisäykset suureen Converse-kokoelmaan ja Lost-kausien läjään. Ainoa puuttuva kausi eli nelonen löytyi kirpparilta kolmen ja puolen euron hintaan. Jyväskylän facebook-kirpparin kautta taas sain punaiset Conssit kahdeksalla eurolla.


Ja ai niin! Multa lyheni hiukset ihan kertaheitolla! Olin todella kyllästynyt vanhoihin, elottomiin kutreihin ja halusin vähän niitä pois ja uutta muotoa tilalle. Haluamaani mallia ei kuitenkaan saanut minulle leikattua, sillä hiukset todella olivat hyvin huonokuntoiset (kiitos usean vaalennuksen), joten jäljelle jätettiin ainoastaan hyvälaatuiset hiukset. Tulos on melko lailla tasapituinen. Mutta se ei suinkaan haittaa, sillä näitä on kiva ja helppo muotoilla. Ja hiuksissa on jopa eloa! Näin ollen jätän vaalentamisen tällä erää sikseen. Palaan hiljalleen omaan väriin tai värjään jossain vaiheessa ruskealla. En tiedä jaksanko ja haluanko enää yrittää kasvattaa hiuksia vai jäänkö lyhyttukkaiseksi, millainen suurimman osan elämästäni olen ollut. Ainakin jonkin aikaa näitä haluan kasvattaa, ehkä sitten jossain vaiheessa saisin näihin haluamaani muotoa!

4 kommenttia:

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground