Anna positiivisuutta

15.9.14


Ihmiselämä on melkoinen soppa kaikenlaisia asioita. Sitä soppaa ihmiset täällä maan päällä pyrkivät selittämään ja jäsentämään monilla eri tavoilla. Uskonnot vetoavat jumaliin ja pyhiin asioihin, kansalaisjärjestöt uskovat ihmisten toiminnan voimaan, puoleet ja hallitukset poliittiseen vääntöön ja varallisuutta koonneet rahan sanelemaan järjestykseen.

Joskus kaikki tuntuu hyvin kaoottiselta. Minä uskon siihen, että on olemassa korkeampi voima, joka hallitsee tämän maailman kulkua. Olisi niin lohdutonta vaipua ajatukseen siitä, että me ja kaikki tämä ympärillämme olisi matemaattisen mahdottomuuden aikaansaannos. Täytyy olla jokin, joka ohjaa ihmisiä ja luo heille elämäntarinoita. Kaataa ja nostaa maasta vuoronperään, jotta elämän kaikki sävyt tulisivat tutuiksi.

Minä uskon myös siihen, että ihminen voi itse vaikuttaa elämäänsä hyvin paljon. Varsinkin juuri siihen kosketusetäisyydellä olevaan todellisuuteen, jossa kuljetaan päivästä toiseen. Oma asenne, elämäntavat ja päätökset muokkaavat elämäämme ja muovaavat meitä itseämme tiettyyn suuntaan. Voimme valita, ketkä ihmiset kuuluvat elämäämme, voimme päättää, mitä harrastamme ja miten vietämme aikaamme. Jos sairastuu, se ei ole oma valinta, mutta meidän valintamme on, jäämmekö sen kynsiin kärsimään vai teemmekö kaikkemme parantuaksemme tai tehdäksemme elämästä sairaudesta huolimatta elämisen arvoista.

Oma asenne on ensiarvoisen tärkeä. Etsiikö kaikesta tapahtuneesta ne huonot puolet, pelkää pahinta ja itkee jo tulevienkin murheiden vuoksi vai yrittääkö ajatella positiivisesti, uskoa joskus itseen ja muiden ihmisten hyvyyteen sekä pyrkiä itse tekemään olosuhteista miellyttävämmät.

Myönnän itsekin olevani välillä taipuvainen ajattelemaan kaikesta pahinta ja vähättelemään itseäni. Se on ajattelutapa, joka on muotoutunut elämän varrella, kun on ottanut menneestä mukaansa liikaa kaikkea pahaa ja murhetta aiheuttavaa. Jos joskus yrittäisi mieluummin muistella niitä hyviä hetkiä ja onnistumisia, sitä kun joku oli luottamuksen arvoinen, voisi elämä olla paljon helpompaa. Sen positiivisuuden kanssa eläminen vain on helpommin sanottu kuin tehty. Siinä riittääkin haastetta, meille jokaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground