Tämä päivä on tässä

26.2.14

Nyt on menossa toiseksi viimeinen päivä meikäläisen viikon lomasta. Olen nyt Pihtiputaalla ja kuunnellaan pikkuveljen kanssa räppiä meidän yhteisessä huoneessa, toinen on pöytäkoneella ja toinen muokkaa läppärillään kuvia. Googletin parhaan ilmaisen kuvanmuokkausohjelman ja latasin listan suositusten mukaisesti Gimpin. Olen joskus aiemminkin yrittänyt käyttää kyseistä ohjelmaa, mutta se oli niin toivotonta, että poistin ohjelman miltei heti. Tänään ajattelin kokeilla uudella innolla ja lupasin itselleni, etten hermostu heti.

Mutta kun kuvan rajaaminen ja kirkkauden muokkaaminen osoittautui melkoisen haastavaksi, alkoi hermostuskäyrä taas nousta. Kun viimein sain kuvan muokattua mieleisekseni, kohtasin uuden, pahemman luokan ongelman: en saanut tallennettua kuvaa missään järkevässä muodossa. Olenko mä oikeasti näin tyhmä vai onko tuo ohjelma pelkästään fiksuille ja käyttöohjeita lukeneille? Lopulta kyllästyin ja käytin kuvankaappausta, jotta sain kovan työn tuloksen talteen. Loput otokset muokkasin PhotoScapella.


En meinannut viime yönä saada millään unta, joten luin kännykän netillä kaikkia valokuvausjuttuja. Tänään oli pakko päästä sitten itsekin tositoimiin. Veli lähti mukaan. Kuvat on mun kahdelta lempirannalta Pihtiputaalta. Veneitä, aurinkoa ja aavaa - niin kesällä kuin talvellakin.


Huomenna lähden takaisin Jyväskylään, sillä velvollisuuksiaan ei voi paeta loputtoman pitkään. Vielä jonain päivänä minäkin omistan kirkkaanpunaisen veneen ja kellun järvellä sen kanssa kauniina kesäpäivänä vailla mitään kiireitä. Vielä jonain päivänä.

2 kommenttia:

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground