Hauskoja pätkiä

27.3.18

Moikka taas pitkästä aikaa! Olen ottanut tämän postauksen kuvat jo aikaa sitten, mutta eipä tuo maisema ole tuosta juuri keväisemmäksi vielä muuttunut, joten ei hätää. Kyllä täällä kuitenkin odotellaan jo kovasti lämpimämpiä kelejä ja lumien sulamista!

Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole höpötellä teille säästä, eikä mistään kuviin liittyvästä, vaan elokuvista. Olen katsonut viime aikoina aika paljon elokuvia eri katselukumppanien kanssa ja voisinkin nyt suositella muutamaa pätkää, joista olen itse nauttinut.


Chocolat (2000)

Näin tämän klassikkoelokuvan vasta vähän aikaa sitten. Miksen ole katsonut tätä koskaan aiemmin? Kyseessä on ihana, tunnelmallinen ja lämminhenkinen elokuva, jossa kylästä toiseen tyttärensä kanssa kiertävä Vianne (Juliette Binoche) saapuu jähmeään ranskalaiskylään ja perustaa suklaapuodin. 1960-lukulainen kirkon ja pormestarin valvovan silmän alla pidättyväisyyden koossa pitämä, mutta monesta yksityiselämän ongelmasta kärsivä kylä paheksuu aluksi suklaanmyyjää, mutta lopulta moni heltyy puodin tarjoaman lämmön ja nautintoa tuottavan herkkuhetken ansiosta. Näyttelijät tekevät loistavaa työtä ja nuori Johnny Depp hurmaa kiertävänä romanina.

Far From Home (2014)
Setänsä kuoleman jälkeen menestysromaanin kirjoittanut kirjailija Nicholas (Barry Watson) palaa pitkän ajan jälkeen kotikyläänsä ja alkaa setviä setänsä jälkeensä jättämää sotkua. Nicholas perii setänsä pyörittämän paikallislehden, eikä ole aluksi siitä yhtään mielissään. Kylän menoon perehdyttyään hän kuitenkin ymmärtää lehden tärkeyden ja kirjoittaa siihen suuren paljastuksen. Tämä elokuva ei ole mitenkään toiminnantäyteinen tai ylidramaattinen, mutta mukava hyvän mielen elokuva ja pienen kylän kauniita maisemia on hauska ihailla.


The Dressmaker (2015)
Australialaisesta pikkukylästä lapsena häädetty Tilly (Kate Winslet) palaa dramaattisesti kotiseudulleen. Hän vavistelee paheksuntaa ja tuomitsevuutta täynnä olevaa kylää näyttävissä haute couture -vaatteissaan 1950-luvun tyyliin. Tilly voittaa vähitellen kyläläisten sydämiä puolelleen ompelemalla naisille toinen toistaan upeampia pukuja. Menneisyyden salaisuudet paljastuvat vähitellen ja uusia tragedioita tapahtuu, minkä myötä Tillyn on aika jälleen lähteä kylästä. Tässä elokuvassa on ainutlaatuinen tunnelma, lumoava sekoitus hupailua ja mustaa huumoria. Juonessa on omat ongelmansa, mutta kun niihin ei takerru, on kyseessä oikein viihdyttävä pätkä.

Mother's Day (2016)
Jennifer Anistonin ja Julia Robertsin tähdittämässä elokuvassa seurataan erilaisia äiti-tytär -suhteita äitienpäivän kynnyksellä. Jokaisella äidillä ja tyttärellä on omat murheensa, mutta tämän äitienpäivän jälkeen moni asia on muuttunut. Kyseessä on oikein leppoinen ja lämminhenkinen elokuva, joka on hyvä katsoa vaikkapa oman äidin kanssa!


Me Before You (2016)
Tämä taas oli koskettavin elokuva vähään aikaan. Game of Thrones -tähti Emilia Clarkson esittää vähän höppänää, värikkäisiin vaatteisiin pukeuvaa Louta, joka on jäänyt kotikulmilleen tekemään työtä perheensä elättämiseksi. Lou saa työtarjouksen huolehtia neliraajahalvaantuneesta, aiemmin kovin seikkailuntäyteistä elämää viettäneestä pankkiirista Willistä (Sam Claflin). Aluksi tehtävä tuntuu Lousta mahdottomalta, mutta sinnikäs ja iloinen tyttö on päättänyt tuoda hymyn huollettavansa kasvoille. Niin he yhdessä käyvät konserteissa, lähtevät ulkomaille ja rakastuvat palavasti toisiinsa. Lopulta molempien elämä muuttuu täysin. Tämä elokuva raapaisi ja kovaa.

The Shape of Water (2017)
Parhaan elokuvan Oscarin voittanut elokuva on juuri niin ihana kuin sen aavistikin olevan. 1960-luvulla huippusalaisessa laboratoriossa siivoojana työskentelevä Elisa (Sally Hawkins) tutustuu salaiseen tutkimuskohteeseen, mysteeriseen kalamieheen. Kananmunilla ja musiikilla kalamiehen hurmannut Elisa säikähtää, kun kohde aiotaan lopettaa tieteen nimissä. Tästä alkaa pelastusoperaation suunnittelu ja uskomaton seikkailu, josta ei rakkautta puutu. Tämä elokuva on oikea mestariteos, sillä se on esteettisesti miellyttävä ja kerronnaltaan runsas ja koskettava. Suosittelen lämpimästi!Oletteko nähneet näitä elokuvia? Mitä piditte niistä? Olisiko sinulla suositella jotakin samankaltaista elokuvaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground