Tiimipostaus | Tavoitteita vuodelle 2017

7.1.17


Uusi vuosi ja uudet kujeet! Päätimme blogitiimin tyttöjen kanssa miettiä vähän, millaisia tavoitteita haluamme asettaa uudelle vuodelle. Valitsimme yhdessä muutaman kategorian, johon jokainen sitten miettii omat tavoitteensa. En halua tehdä mitään uudenvuodenlupauksia tai muutenkaan aloittaa mitään haasteita tai lakkoja tälle vuodelle, sillä en koe niiden olevan paras tapa tehdä muutosta ainakaan tällä hetkellä. Monia lakkoja ja haasteita olen asettanut itselleni ja olen niistä oppinut paljon, mutta tänä vuonna en aio aloittaa mitään tällaisia tai jatkaa entisiä. Toisin sanoen kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen jää, samoin vaatteettomuus haasteen muodossa. En myöskään aio dieetata tai luvata, että tänä vuonna blogi olisi täydellisen aktiivinen. Tänä vuonna haluan oppia erityisesti kohtuullisuutta ja sitä, miten olla armollinen itselle ja tehdä muutoksia vähän kerrallaan, jotta ne todella olisivat pysyviä. Oli kuitenkin kiva listailla ajatuksia valitsemiimme kategorioihin liittyen. Siirrytään pidemmittä puheitta niiden pariin! 


OPISKELU
Piakkoin alkaa yliopistoaikani kuudes kevätlukukausi. Minulla on erittäin suuria tavoitteita tällä saralla, sillä olen laskeskellut, että minun pitäisi suorittaa kevään aikana suunnilleen 50 opintopistettä, jotta saan suurimman osan kursseista kasaan, jotta ensi lukuvuonna voisin keskittyä pelkkiin gradukursseihin ja pariin viimeiseen henkilöstöjohtamisen kurssiin, joita en voinut tänä vuonna käydä tiukkojen esitietovaatimusten takia. Mieluusti keväällä voisin jo alkaa aloitella jollain tavalla gradua ja syksyllä sitä pitäisi tehdä jo ihan tosissaan. Valmistuminen nimittäin kutkuttelisi jo pikku hiljaa. Tänä vuonna se ei ole vielä mahdollista, mutta jos olen oikein ahkera, ensi vuonna on mahdollisuus saada maisterin paperit!


TYÖ
Jatkan ainakin kevään ajan toimittajan töiden tekemistä joka kolmannen viikonlopun tahdilla eli joka kuukausi on yhdestä kahteen viikonloppuvuoroa. Tuo on ihan täydellistä, sillä samalla pääsen moikkaamaan perhettä ja vuorojen sijoittuessa viikonloppuun työ ei häiritse opiskelua, vaan ennemminkin tarjoaa hieman vaihtelua arkeen. Kesätöistä en tiedä vielä yhtään mitään, mutta aion tässä lähiviikkoina tarttua toimeen niiden suhteen. Syksyn työkuvioista ei ole vielä tietoa, mutta olisin erittäin onnellinen, jos viikonlopputyö jatkuisi vielä silloinkin.


LIIKUNTA
Minulla on ihan tosissani aikomus alkaa liikkua kunnolla tänä keväänä. Alkusyksystä liikuimme Antin kanssa kohtalaisen hyvin, mutta jäätävän kiireen ja stressin tultua ja pikkuflunssan vaivattua pidempään liikkuminen jäi. Ymmärrän täysin, että siinä tilanteessa ei paljoa liikkuminen stressannut, kun oli täysi työ saada tehtyä kaikki opiskelu- ja vapaaehtoisjutut, mutta yritän nyt keväällä korjata asiaa. Jos stressi painaa oikein pahasti päälle, pitäisi juuri lähteä päästelemään vähän höyryjä esimerkiksi pumppitunnille. Siksi toivon kovasti, että saisin liikunnan mahdutettua kalenteriini kevääksi, eikä tulisi liian kiire heti alkuvuodesta. Suurimmat tavoitteet tälle vuodelle kuitenkin ovat opiskelussa, joten ensisijaisesti sen ehdoilla mennään.


VAPAA-AIKA
Vapaa-ajan tavoitteiden asettaminen tuntuu hassulta. Äkkiseltään näytti, etten keksi vapaa-ajalle mitään tavoitteita. Hetken kun mietin, tulee mieleeni, että haluan katsoa paljon sarjoja Netflixistä, viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä lähteä toivon mukaan kesällä reissuun. Ulkomaanmatkakuumetta en kokenut ollenkaan koko syksyn aikana, eikä oikeastaan tälläkään hetkellä ole mikään palava tarve päästä minnekään. Mutta jos kesällä on mahdollisuus lähteä jonnekin, olisi se oikein kiva juttu!


BLOGITIIMI
Blogitiimiltä odotan paljon, sillä se potkii takapuoleen silloin, kun tuntuu, ettei bloggaamiselle ole aikaa. Kuukauden ensimmäisenä lauantaina on pakko väsätä postausta ja samalla se ryhdistää muutenkin bloggaustahtia. Odotan innolla, mitä kaikkea postattavaa tänä vuonna oikein keksitäänkään. Lisäksi meillä on suurena haaveena tavata kasvotusten koko porukalla. Se olisi ihan mahtava juttu, joten toivon kovasti, että löydetään keväällä tai kesällä kaikille sopiva ajankohta, jolloin pääsisimme järjestämään tapaamista!


Näiden viiden kategorian avulla sai hyvin jäsenneltyä tänne blogin puolelle kaikkea, mitä olen omassa päässäni pyöritellyt uuden vuoden suhteen. Kuten alussa totesin, tänä vuonna en halua vaatia itseltäni liikaa, sillä tiedän, että opiskelu tulee viemään paljon energiaa. Haluan kuitenkin panostaa siihen nyt kun valmistuminen häämöttää kuitenkin melko lyhyen ajan päässä, jos vain jaksan tehdä kovasti töitä. Siksi en aio asettaa mitään kunnianhimoisia muita tavoitteita tälle vuodelle. Jatkan toki edelleen esimerkiksi luonnonkosmetiikkaan tutustumista ja teinkin muutamia ostoksia tuossa pari päivää sitten sekä sain lahjaksi muutamia juttuja, pyrin taas palaamaan loman jälkeen ruotuun ruokavalion kanssa eli vehnä ja suurin osa eläintuotteista jää sivuun sekä pyrin vähentämään auton käyttämistä arjessa. Nämä ovat kuitenkin sellaisia asioita, joiden haluaisin muuttuvan lopullisesti, joten tulen painiskelemaan niiden kanssa pidempään kuin tämän vuoden ajan. Siksi ne eivät oikein uudenvuodenlupauksia ole. Mutta kuten edellä jo todettua, suurimmat unelmat liittyvät tänä vuonna opiskelujen edistämiseen, joten toivon, että energiaa riittää istua luennoilla, lukea ja kirjoittaa. Maanantaina aloitankin kunnon rytäkällä opiskelun, kun pitäisi saada parissa viikossa luettua eräs 400-sivuinen kirja. Katsotaan, kuinka onnistuu!

Alta löytyvät linkit, joista voit katsastaa muiden tyttöjen tavoitteet vuodelle 2017!
Anniina // Heli // Jenna // Jenny // Jonna // Sini

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä tavoitteisiin! Mullaki tavoitteena alkaa liikkumaan enemmän, voidaan sitten tsempata toisiamme :)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo todellakin tsempataan toisiamme, tänä vuonna se onnistuu! :)

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground