Jalkapallohullujen maassa

25.6.14

Toisena Frankfurt-päivänä oli vähän inhimillisemmät lähtökohdat seikkailuille, kun takana oli kunnon yöunet ja rauhaisa herätys aamupaloineen.


Croissantit, sämpylät, jogurtit ja kakut maistuivat. Tosin en tiedä, oliko ruoka kuitenkaan hintansa väärti, sillä se maksoi 20 euroa, mikä selvisi meille vasta lähtöaamuna, kun oli maksun paikka. Siitähän ei saa syyttää kuin itseään, kun en älynnyt sitä selvittää. Hyvät ruoat kuitenkin saatiin!


Myös toisena päivänä hengailtiin Zeilillä eli kauppakadulla, joka oli myös kaupungin pääkatu.


Kävellessä tuli nälkä, joten mentiin vähän syrjempään pääkadusta ja mentiin ensimmäiseen kivan näköiseen ravintolaan. Römer Pils Brunnen. Ateria oli reissun paras ja se näkyi myös hintalapussa. Mutta viihdyttiin kovasti rauhaisassa ja kivannäköisessä ravintolassa.


Zeilillä oli saippuakuplia tekevä äijä. Lapset olivat aivan innoissaan ja kyllä mekin pysähdyimme hetkiseksi katsomaan.


Yksi syy, jonka vuoksi lähdimme Frankfurtiin oli se, että netin kuvausten mukaan kyseessä on yksi Euroopan moderneimmista kaupungista pilvenpiirtäjineen. Ihailimme nettikuvista kauniina avautuvaa kaupunkimaisemaa. Lopulta Frankfurt ei ollut kovin kummoinen kaupunki ja paljon pienempi kuin kuvittelimme. Pilvenpiirtäjiäkään nyt ei niin kovin paljoa ollut. Muutamia niitä tietysti pankkikaupunginosassa oli ja minä välttämättä halusin niiden juurelle kuvailemaan. (Pikkuveljeä kävely ostoskassien kanssa ei niin paljoa innostanut.) Rakennukset olivat vaikuttavan näköisiä, kun niitä pieni maan matonen tutkaili. Mutta täytyy myöntää, ettei kaupungin kokonaisuus vastannut mielikuvia.


Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, hotellimme oli lähellä urheilustadionia. Ensimmäisenä iltana siellä oli Bundesliigan kakkossarjaa, jonka vuoksi saimme kuunnella tuntikausia huutoa ja toisena iltana porukka meni Saksan lippujen ja pelipaitojen kanssa kannustamaan maataan MM-peliä varten. Porukkaa oli ihan julmetusti, poliiseja vaikka kuinka paljon sekä melu kantautui mukavasti hotelliin asti. Aika hauskaa kun satuimme yöpymään juuri tuommoisella alueella.


Ostossaldo oli lopulta kuvassa näkyvät asiat. Hintaa niille kertyi noin 85 euroa. Ei kovin paha. Primarkista on kengät, vaatteet, laukut ja kynsiasiat. Kuulokkeet Conradista eli paikallisesta Gigantista, pinkit korut Kikistä ja meikit Rossmannilta.

Näissä merkeissä kului meidän juhannuksemme. Hauskaa oli, mutta toipuessa on mennyt aikaa. Nyt seuraavat pari viikkoa olen ihan vain rauhassa Pihtiputaalla töiden ja lepäilyn merkeissä. Palaillaan taas asiaan!

2 kommenttia:

 1. Mulla meni Primarkin joku 80 puntaa.. :D Eli varmaan sata euroo. Miten pystyit olemaan siellä ostamatta tuon enempää! Oliko sellanen paikka tuo Frankfurt että menisit uudestaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Primarkista ostettavaa olisi löytynyt enemmänkin, mutta sielä oli ihan _järkyttävä_ ruuhka. Hyvä, että hengittämään mahtui, meinasi ahtaanpaikankammo tulla. :D Joten ei sitten oikein ollut fiilistä enempää kattella, vaikka molempina päivinä kävimmekin onneamme kokeilemassa. Olisi tietysti voinut tehdä niin kuin Lontoossa, että menee heti aamusta aukeamisaikaan, mutta nyt ei aikaa ja jaksamista siihen ollut. Tuntuu, että tuohon verrattuna Lontoon Primarkinkin ruuhka oli ihan pientä. :D Nuo housut kokeilin pikaiseen käytävällä toisten päälle, samoin paidasta parin isomman koon sovittamisen jälkeen otin vaan tuon pienemmän mukaan. Oli niin hullut jonot kopeille, ettei kärsivällisyys riittänyt odottamiseen. :D

   Oon nyt käynyt Saksassa kahdesti, pohjoisemmassa ja tuolla Frankfurtissa. Se on vähän niin kuin Suomi, kieltä ei tietysti täysin oikein ymmärrä, kun saksaa on opiskellut niin vähän. Joten veikkaan, että seuraava matkakohde ei taida olla Saksa. Kyllä sielläkin varmasti tulee vielä joskus käytyä, mutta sitten valitsen ehkä jonkin isomman kaupungin. Mutta mistäs sitä tietää, vaikka tuonnekin päätyisi vielä, Antti ainakin oli kiinnostunut tuonne menemisestä. :)

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground