Viinirypäleitä ja suomirockia

27.11.14


Heimoi ihmiset! Kyllä on tämä päivä taas tahmaisesti kulunut. Aamulla herättiin noin kymmenen aikaan, eikä mistään tullut mitään, joten aloin nukkumaan uudelleen. Puoli kahdentoista aikaan oli pakko nousta sängystä ja lähteä viemään kultaa yliopistolle syömään, jotta se ehti risteilylle vievään bussiin. Nyt se sitten remuaa haalarit päällä tuolla vähän etelämpänä!

On nyt tosiaan ollut aika hämmentyneet fiilikset viimeviikkoisten uutisten vuoksi. Toisaalta oon ollut aika surullinen, mutta pääasiallisesti kuitenkin helpottunut siitä, että viimein alkaa syytä löytyä. Mieliala on tällä viikolla ollut positiivisen puolella, sillä viime hetken rutistus alkaa tehdä tehtäväänsä ja opiskeluhommat etenevät ihan mukavasti. Tekemistä on vielä, mutta ainahan sitä.

Fyysisestä olosta taas ei ole niin hirveän positiivista sanottavaa. Eilen yliopistopäivän jälkeen lähdettiin illalla kaverin ja Antin kanssa keskustaan katsomaan stand up -esitystä, mutta mulle tuli täyteen ahdetun tilan, huonon ilman ja oman oloni vuoksi kiva huimaus ja muu heikkous, joten ilta oli aika haastava mun osalta. Läpän tasokaan ei päätä huimannut, mutta tulipahan käytyä sentään jossain! Tässä omassa sängyssä kun on viime aikoina tullut aikaa ihan riittävästi viime aikoina vietettyä.

Mutta sitten itse postauksen aiheeseen eli mun ja Elisan kustantaman kirjan Suomirockin evoluutio julkistamistilaisuuteen. (Nuo julkkarit oli yli kuukausi sitten, mihin tämä marraskuu on oikein huvennut?? Mutta siis joo.) Tämä parivaljakko otti kyseisen kirjan kustantamisen tehtäväkseen tammikuussa 2013. Julkkareita piti juhlia jo viime keväänä, mutta erinäisten syiden vuoksi kekkerit päätettiin siirtää syksylle, mikä oli erittäin hyvä päätös, sillä kiirehän meille tuli kuitenkin. Sekä itse kirjan takia että julkkareiden. Ihan hyvät oli stressit päällä lokakuun lopulla ennen kuin kyseinen tapahtuma pääsi käyntiin. Kiitokset siis Antille avusta ja olkapäästä vielä tätäkin kautta. Niin ja valokuvauksesta, nämä otokset ovat hänen käsialaansa!


Julkistamistilaisuus järjestettiin siis Poppari Live Music Clubilla. Mielelläni kyseistä baaria täällä piskuisessa blogissani markkinoin, sillä ilta onnistui todella hyvin Popparin ansiosta. Yhteistyö sujui ja palvelu pelasi moitteettomasti. Päätettiin, että Popparissa täytyy poiketa useamminkin! Tunnelma kun paikassa on oikein kiva hyvän palvelun lisäksi.


Meikä järjesti julkkareihin pientä purtavaa eli yli viidelläkymmenellä eurolla viinirypäleitä, kurkkuja, porkkanoita ja sellereitä sekä perunalastuja ja ruissipsejä tuorejuuston ja dipin kanssa tarjoiltaviksi. Tuona päivänä ei siis paljoa luennolla käyty, kun piti rahdata tavaraa kaupasta ja leikata ja viipaloida ja pakata.


Kustannustoimittajat ottivat muutaman hörpyn loppuunsaatetun työn kunniaksi.


Itse kirjakin julkkareista löytyi. Julkkari-illan tarjouksena kirjaa sai 24 euron hintaan. (Niitä myytiin kaksi, jee!)


Bändiporukkaa. Musiikista huolehti siis Sami Kotola Alasti -bändi.


Ensimmäinen ohjelmanumero kemuissa oli kirjailijan haastattelu. Sähköpostin välityksellä yhteydessä ollut työryhmä pääsi yhdessä sentään lavalle!


Bändi soitti suomirockia ja hyvin soittikin! Yleisö tykkäsi, kirjailija tykkäsi ja kustannustoimittajat tanssivat, kun muut eivät tohtineet.


En tiedä missä vaiheessa iltaa tämä on otettu, tosin pöydällä oleva todistusaineisto, viinilasi, kielii ajankohdan olevan loppuilta. 

Oli kyllä ihan mahti fiilis saada miltei kaksi vuotta työtä vaatinut projekti pakettiin. Ja ilta oli oikein hauska, vaikka yleisöä olisi paikan päälle saanut tulla enemmänkin. Joka tapauksessa innokkaimmat kolme kirjaihmistä (minä itse siis mukaanlukien) taisivat rahdata itsensä paikasta pois joskus puoli kahden jälkeen. Kivat muistot jäi ja valmis kirja on nyt kirjahyllyssä, jes!

(Kirjan voi hommata Yliopistokauppa Sopin verkkokaupasta TÄSTÄ jos ja kun te kaikki sen nyt itselle haluatte.)

2 kommenttia:

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground