Pääkaupunkivierailu

25.11.13


Viime perjantaina oli hieman erilainen päivä. Minä ja kuusi muuta ylioppilaskunnan kustantamon toiminnassa mukana olevaa tyttöstä laitettiin pakubussin nokka kohti Helsinkiä.


Ensimmäinen päivän kohteista oli WSOY:n kustantamo. Saimme keskustella erään (hyvin kiireisen) kustannustoimittajamiekkosen kanssa ja hän esitteli kustantamoa ja sen toimintaa meille. Istahdimme jonnekin kahvihuoneen tapaiseen tilaan pöydän ympärille modernissa kustantamoympäristössä. Melko lailla mielenkiintoista ja jännittävää!


Esittelyn jälkeen käppäiltiin kylillä Espan suunnilla ja käytiin syömässä Rossossa. Lisäksi kävimme amerikkalaistyylisessä karkkikaupasta, josta hommattiin suussa naksuvaa karkkia. (Kaadoin pussinloput äsken työpöydälleni. Enkä millään jaksaisi siirtää kaikkia tavaroita pois ja alkaa luututa...)


Kuvattiin hienoja vanhoja taloja, jollaisia ei Jyväskylässä näy. Kuin turistit konsanaan.


Toinen tutustumiskohde oli Suomalaisen kirjallisuuden seuran kustantamo, joka sijaitsee Mariankadulla ihan ylisuloisessa vanhassa rakennuksessa. Tyttöset huokaili ihastuksissaan kivutessaan portaissa kyseisenlaisessa rappukäytävässä.

Kun pääsimme ylös, meidät istutettiin taas pöydän ääreen ja meille kerrottiin SKS:n kustantamon toiminnasta hyvinkin yksityiskohtaisesti. WSOY:llä huomasi, että raha ratkaisee, kun taas SKS:llä laatu on ykköskriteeri.


Kävimme myös tutustumassa SKS:n 1800-luvun lopulla rakennettuun päämajaan, jossa oli kansanrunousarkisto ja kirjakokoelmia. Aivan mahtava paikka. Eteinen oli alkuperäisessä asussaan eli kelpasi astella sisään rakennukseen. Uskomuksista ja arvoituksista ynnä muista kansanperinteistä kertovista korteista notkuva kansanrunousarkisto vei sydämemme.


Kustantamoista saamamme tietoähkyn jälkeen menimme Liisankadulla sijaitsevaan Chjokoon, jossa oli myynnissä kotimaisia käsintehtyjä suklaita, praliineja sekä erikoismakuisia jäätelöitä. Kelpasi kirjahyllyjen välissä kävelyn jälkeen hengähtää tuolla. Ja alahyllyltä lähti murulle pussukka tuliaisiksi.

Suklaapuodissa istuskelun jälkeen pakkauduimme jälleen pakuun ja radion perjantai-illan eurodance-popitusten saattelemana ajelimme takaisin Jyväskylään, jonne saavuimme illalla väsyneinä mutta onnellisina - ehkä hieman myös viisaampina. Tai ainakin yhtä kokemusta rikkaampina.

4 kommenttia:

 1. Hei vaan hei, sulle olis haaste mun blogissa! :)

  http://mystateofmindsallpurple.blogspot.fi/2013/11/liebster-award-20.html

  VastaaPoista
 2. Tuo SKS:n kirjasto on kyllä ihana. Kummasti maistuis runojen lukeminen, jos tuolla sais lueskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Sanos muuta, lukupiiritapaaminen sinne vain. >)

   Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground