Onko pakko unelmoida?

14.9.16


Mikä on suurin unelmasi? Missä olisit tällä hetkellä, jos voisit valita täysin vapaasti? Mitä tekisit? Kenen kanssa olisit?

Mikset ole siellä? Mikä estää sinua pääsemästä sinne? Estääkö mikään? Oletko todella koskaan edes miettinyt, missä todella haluat olla? Määritteleekö joku muu toiveesi ja haaveesi? Haluatko jotakin, koska sinun pitää haluta sitä?

Luin jostain joskus lauseen "terveellä on miljoona toivetta, sairaalla vain yksi". Osaan samaistua kumpaankin puoleen. Siihen, kun on terve, kykenevä ja kaikki tuntuu mahdolliselta, eikä mikään riitä. Siihen, ettei pysty, eikä jaksa tehdä mitään ja on ainoastaan yksi toive: olla terve jälleen.

Millaisia ovat aidot toiveet? Tuntuu helpolta luetella monenlaisia asioita, joita haluaa. Uusi tietokone, puhelin, tabletti, iso kasa nättejä kenkiä, kaunis talo. Mielekäs työ, perhe, terveyttä, matkustelua, pitkää ikää. Toiveita ja haluja riittää vaikka muille jakaa.

Voisi myös miettiä, miksi haluamme niin paljon. Miksi pitää aina olla jotakin enemmän? Miksi pitää tavoitella jotakin? Miksei koskaan riitä se, mitä meillä jo on?

Meidän elämämme on nykyään suorittamista. Kaiken voi mitata jossain. Aina pitää päästä pidemmälle. Tai ainakin elää joidenkin lopulta hyvin määrittelemättömien vaatimusten mukaan. Kukaan ei patista meitä, vaan olemme oppineet itse ohjailemaan itseämme kohti kuvitteellista täydellisyyttä, jota ei ole olemassakaan, koska aina voi olla vähän parempi.

Aina voisi saada paremman arvosanan. Aina voisi olla parempi työpaikka. Aina voisi olla siistimpi koti. Aina voisi syödä terveellisemmin. Aina voisi kirjoittaa yhden postauksen enemmän.

Tai sitten voisi olla onnellinen.

(Kiitokset kuvasta ihanalle Saimalle!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground